HDR-foto’s op de iPhone 3GS binnenkort mogelijk?

Apple blijkt voor de iPhone 3GS ook de mogelijkheid voor HDR-foto's te hebben voorbereid. Maar of het in iOS 4.2 komt is nog de vraag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hdr fotoMogelijk komt de HDR-fotofunctie binnenkort toch op de iPhone 3GS beschikbaar. Apple blijkt in de SDK voor de nog niet officieel uitgebrachte firmware iOS 4.2 de mogelijkheid te hebben verstopt. Met hacks was het overigens al wel mogelijk om de HDR-functie op de oudere iPhones werkend te krijgen. Maar Apple lijkt ook officiële ondersteuning te willen bieden voor de iPhone 3GS.

hdr foto iphone 3gsIn Apple’s SDK zijn twee HDR-iconen aanwezig: de ene is voor de iPhone 4 met Retina Display en de andere voor een iPhone zonder Retina Display. Dat is af te leiden uit de labels die Apple gebruikt: @2x staat voor afbeeldingsbestanden voor het Retina Display. Technisch gezien is de iPhone 3GS het enige toestel waarop je HDR-foto’s zou kunnen maken. Bij de oudere iPhones is de camera-hardware er niet geschikt voor.

Toch is met deze vondst nog niet definitief bevestigd dat HDR-fotografie op de iPhone 3GS beschikbaar komt. Het is mogelijk dat Apple de functie aanvankelijk wel had gepland, maar later heeft laten schieten, omdat het resultaat bij de lagere resolutie-foto’s van de iPhone 3GS minder mooi was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2010, 11:23
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen hdr, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.