Elon Musk van Tesla

Apple’s ontwerper van Mac Pro en Touch Bar vertrekt ook naar Tesla

Er stapt weer iemand over van Apple naar Tesla. Deze keer gaat het om Matt Casebolt, die bij Apple werkt aan de Touch Bar op de MacBook Pro en verantwoordelijk was voor de meest recente Mac Pro.

Normaal gesproken is het Apple die her en der mensen wegkaapt bij allerlei bedrijven, maar nu zijn de rollen omgedraaid. Nadat gisteren bekend werd dat Swift-bedenker Chris Lattner overstapt naar Tesla, is het nu de beurt aan Matt Casebolt. Hij ontwierp de meest recente Mac Pro en de Touch Bar en maakt ook de overstap van Apple naar Tesla, zo meldt Elektrek.

Matt Casebolt naar Tesla

Matt Casebolt naar Tesla.Bij Apple was Matt Casebolt verantwoordelijk voor recente Mac-producten. Bij Apple had hij de titel Senior Director of Design voor de Mac en werkte de laatste tijd aan de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro. Daarvoor had hij de leiding over de meest recente Mac Pro. Bovendien stond hij aan de wieg van het design van de originele MacBook Air. Wat de reden is van zijn vertrek, is niet precies duidelijk, maar feit is wel dat hij de laatste tijd bij Apple belangrijke Mac-producten gemaakt heeft. Het is ook niet duidelijk wie zijn rol bij Apple over gaat nemen.

Bij Tesla gaat Casebolt aan de slag als Senior Director Egnineering, Closures & Mechanisms.

De MacBook Air was de eerste Mac met het ultradunne en aflopende design. Dit zitten vervolgens de standaard voor vele dunne concurrerende laptops, maar ook voor Apple’s 12-inch MacBook. Ook het design van de Mac Pro was opmerkelijk en totaal anders dan de vorige generatie Mac Pro. De Mac Pro is dan ook vaak vergeleken met een kleine prullenbak, vanwege het ronde ontwerp. Of het vertrek van Matt Casebolt invloed heeft op de verdere ontwikkeling van de Mac Pro, valt nog te bezien. Deze prullenbak-achtige Mac Pro is nog steeds het meest recente model, maar Apple heeft wel aangegeven dat er ‘fantastische desktops op de planning staan‘. De huidige Mac Pro is inmiddels ruim drie jaar oud.

Stuivertje wisselen tussen Tesla en Apple

Chris Lattner en Matt Casebolt zijn niet de eersten die overstappen van Apple naar Tesla. Eerder ging David Erhart al naar Tesla. Bij Apple was hij verantwoordelijk voor engineering en vervult bij Tesla een soortgelijke rol. Ook Chester Chipperfield, die voorheen ook bij Blackberry gewerkt heeft, stapte over van Apple naar Tesla. Bij Apple werkte hij in het Special Projects-team, dat volgens geruchten bezig is met een zelfrijdende auto maar nu zijn koers gewijzigd heeft naar auto-software.

Chris Porritt daarentegen ging juist van Tesla naar Apple en werd daar mogelijk de leider van Project Titan. Of dit nog steeds het geval is, is echter nog maar de vraag. Apple’s eigen Bob Mansfeld zou inmiddels de leiding hebben, maar de laatste tijd is het vrij stil rondom Apple’s geheimzinnige auto-project.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2017, 15:22
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, tesla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.