Reacties voor: Marktaandeel van de iPhone bij smartphones licht gedaald

Het marktaandeel van de iPhone is licht gedaald bij smartphones. Dat komt mogelijk omdat Apple de nieuwe iPhone in de zomer introduceert, terwijl concurrenten dat in het najaar doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Het is tijd voor een nieuwe iPhone!
    In september dan, dan loopt me abbo af.

  2. Ik ben heel benieuwd. Nog een maandje of 3 wachten voordat we meer weten.

    Ik kan in ieder geval overstappen 🙂

  3. Het blijft niet omhoog gaan lijkt mij ;p In onze klas hebben we al 5 mensen met een iPhone het moet niet nog gekker gaan worden.

    Maarja dat zal vast en zeker dan weer tot aanleiding komen dat er wat nieuws word aangekondigd.

    Heb op dit moment de 3GS dus ik moet wachten tot de 4GS :”) Aangezien mijn abbo nog lang niet afloopt.

  4. Zegt behalve over een gezonde toenoemende concurrentie ook iets over de perceptie van innovatie bij de consument?
    Die perceptie is voor de huidige generatie Iphone (bezitters?) over het hoogte punt.
    Mooi was te zien welke geruchten maar ook “zekerheden” er de afgelopen week vlak voor het Apple event werden gepredikt. De uitkomst voor een gemiddelde Iphone bezitter was m.i. droevig.
    Geen nieuwe modellen (ok, kan ik nog begrijpen) maar een OS waar voor de Iphone straks een 1/2 jaar niet meer wordt gewerkt is m.i. een kwalijk voorteken. Er valt n.l. nog echt veel te verbeteren. De kans voor de meer open Android ligt m.i. daar. Nu maar weer wachten op de nieuwe Iphone 4?G geruchten die in Maart en April weer gaan aanzwellen.

  5. Het OS krijgt een grote update, volgens Apple. Ook als je nu een 3GS koopt heb je straks veel plezier van de update.

    Ik heb halverwege mijn contract een simlock vrije 3GS gekocht in Belgie en mijn 3G voor de helft doorverkocht. Zo heb ik elk jaar de nieuwste iPhone…

  6. Origineel geplaatst door iFreek
    Ik heb halverwege mijn contract een simlock vrije 3GS gekocht in Belgie en mijn 3G voor de helft doorverkocht. Zo heb ik elk jaar de nieuwste iPhone…

    Haha ik ook hier. Voor ongeveer 200 euro, ieder jaar een nieuwe iPhone. Prima deal toch. Van de zomer in Belgie een simlockvrije 3GS en mag in december dit jaar weer een nieuwe. Bij t-mob 4 maanden van te voren al halen, dus zodra de nieuwe uitkomt ga ik die weer halen. Deze 3GS kan ik dan weer verkopen voor 300 euro ofzo.

  7. Dit versterkt mijn idee dat Apple nog vóór de jaarlijkse cyclus, medio mei, een nieuwe iPhone zal aankondigen. Zo behouden ze de kansen op in ieder geval het huidige marktaandeel door de eerste kopers van de 3G iets te bieden en om naar uit te kijken. Gok dat deze in medio juni geleverd zal gaan worden.

    De nieuwe iPhone mag echt wel weer iets spectaculairs worden. Een marginale verbetering zoals van de 3G naar 3GS zal veel mensen niet direct over de streep trekken.

    De verwachtingen voor de nieuwe iPhone zullen net zo hoog gespannen zijn als voor de iPad, die uiteindelijk toch wat lauw ontvangen is. Hopelijk leert Apple hier iets van.

    Ik denk dat de belangrijkste ontwikkeling moet komen van het UI en het uiterlijk van de iPhone. Dit zijn de gebieden waar Apple direct invloed op heeft. Er zullen een paar standaard upgrades zijn: snellere processor en een betere camera.

    Daar gaan ze het nu niet mee redden. Een echte knaller in mijn ogen zou het aanbieden van Flash kunnen zijn. Het zou mogelijk gezichtsverlies betekenen voor het zo trotse Apple, maar de verrassing zou groot zijn, zeker nu niemand er meer op rekent nu de iPad ook zonder Flash geleverd wordt. Ook multitasking zou nu aangeboden moeten worden. Apple heeft, mogelijk om goede redenen, multitasking altijd tegen gehouden maar de procesoren moeten nu toch wel zo krachtig zijn dat dit te realiseren is met behoud van snelheid.

    Het lijkt mij een logische ontwikkeling dat dit beschikbaar komt op iPhone OS 4 en dat de iPad dan meelift op dit verbeterde OS. Dan zou de iPad na 3 à 4 maanden de eerste (OS) update krijgen en een deel van de huidige kritiek pareren.

    Het iPhone OS wordt door veel mensen als ‘te licht’ gezien voor de iPad maar ik denk dat er nog veel meer potentieel in zit. Met name de uitstekende tools die aan ontwikkelaars aangeboden worden werkt buitengewoon goed. Daar zit de kracht van de iPhone en dus is de keuze voor het iPhone OS voor de iPad een logische.

  8. bij mij word het ook de 4GS, of een android toestel vanwege al die restricties die apple op legt ( heb er persoonlijk een beetje genoeg van JailBreaken om alleen al mijn agenda op me lockscreen te krijgen!!!) heb mijn 3g net een jaar..
    ben wel benieuwd of er ook daadwerkelijk de 1 GHZ A4 chip in komt. dan kan de iphone, met de OS als succesvolste onderdeel, al helemaal weer op volle kracht de strijd aan met de SnapDragon smartphones.

    wat ik wel zie is dat Apple gewoon veel beter nadenkt over zijn producten. als je kijkt hoe dat nu gaat met de Nexus one, das een compleet drama… 512 mb om apps op te zetten is belachelijk. dan ben je al de sjaak als je Navigatie op je phone hebt staan.

  9. Tijd om de iPhone goedkoper aan te bieden en niet via exclusiviteitscontracten bij providers.

  10. Is het nou nog niet duidelijk waarom Apple geen flash op de iPhone toestaat? Flash games zouden de verkoop van games
    in de AppStore teveel hinderen. Heel simpel.

  11. waar heeft iedereen van die hoge verwachtingen?? apple is een commercieel bedrijf dat zich alleen richt op geld verdienen, ze hadden de 3gs al lang in kunnen voeren toen de 3g werd ingevoerd, alleen moeten ze mogelijkeheden openhouden om up te graden…

    ik verwacht eigenlijk geen hele spectaculaire toevoegingen,, dus ook geen flash omdat dat hun eigen markt beinvloed..

    bovendien zal het niet lang meer duren voor android echt zo goed word als android,, met die a4 1ghz processor halen ze het dan niet meer want die zijn er nu al zat (snapdragon )

    tenzij apple met iets echt goeds komt stap ik over naar android waarschijnlijk:O

  12. Ik gebruik nu weer een tijdje mn Iphone. (hiervoor de nokia 5800). Maar ga zeker weten voor de N97 zodra abbo afloopt. Echt kan ik evenveel mee als wat ik op mn Iphone doe en toestel heeft een stuk zakelijkere look dan zo’n speelgoeduiterlijk.

  13. Origineel geplaatst door Patrick
    Is het nou nog niet duidelijk waarom Apple geen flash op de iPhone toestaat? Flash games zouden de verkoop van games
    in de AppStore teveel hinderen. Heel simpel.

    hahahahaha NOT beetje inlezen over Flash is mischien wel verstandig….
    Meer een beveiligings kwest en vergt veel resourches van je mobiel….

  14. van 3Gs naar 4g zal zo n stapje worden als van 2G naar 3G.

    Dat komt mooi uit want ik moet nog wachten tot de 4Gs

    :-))

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.