Apple werkt aan tweede, grotere iPad met Mac OS X [gerucht]

Apple zou volgens geruchten van TechCrunch bezig zijn met een grotere uitvoering van de Apple iPad. Deze tablet zou op Mac OS X draaien en een tussenmaat tussen iPad en MacBook zijn.

apple tabletTeleurgesteld over de mogelijkheden van de Apple iPad? Misschien heeft Apple dan binnenkort een nieuwtje voor je. Volgens bronnen van TechCrunch is Apple namelijk van plan om nog een tweede Apple Tablet te lanceren: een 15 inch model, die meer op een Mac lijkt dan op een iPhone. De verwachting is dat er op WWDC (mei of juni) meer bekend wordt over deze grotere tablet.

Toch denkt TechCrunch dat we het nieuws voorlopig nog met een korrel zout moeten nemen: het nieuws kwam van een goede bron, maar die had het wel uit tweede hand gehoord.

Voordat de iPad werd gelanceerd gingen er geruchten over twee schermformaten. Er werd gesproken over 7 en 10 inch. Nu gaat het echter om een groter apparaat met een schermdiameter van 15,4 inch – vergelijkbaar met het middelste model MacBook Pro. Een ander groot verschil met de iPad is dat er mogelijk Mac OS X op draait. Voor WWDC 2010 kunnen we waarschijnlijk een nieuwe iPhone en een eerste blik op Mac OS X 10.7 verwachten. Als de grotere tablet een touchscreen heeft zullen daardoor de geruchten over touchscreen iMacs weer oplaaien. Ook zou je de grotere tablet in combinatie met een Bluetooth-muis en apart toetsenbord kunnen gebruiken.

Een grotere uitvoering van de iPad zou een betere kanshebber zijn om een laptop te vervangen. Vanuit de iPhone is het een kleine stap om de iPad te gaan gebruiken, om consumenten vervolgens naar een grotere tablet met Mac OS X en uiteindelijk naar een ‘echte’ Mac te lokken. Toch moeten we er rekening mee houden dat Apple meestal meerdere projecten in ontwikkeling heeft, die niet allemaal leiden tot producten die daadwerkelijk op de markt komen. Uit diverse patentaanvragen was trouwens al af te lezen, dat Apple al langere tijd aan touch-bediening en aan allerlei multitouch-apparaten werkt, dus helemaal onmogelijk is het niet.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2010, 7:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, ipad, mac os x, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.