Reacties voor: Marktaandeel iPhone groeit in Europa

Het marktaandeel van iPhone in de grootste Europese markten steeg de afgelopen maanden, ten koste van Windows Phone en andere besturingssytemen.
Lees het complete artikel → Marktaandeel iPhone groeit in Europa
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Ik ben benieuwd hoe lang dat zo blijft. In mijn omgeving zie ik iedereen overstappen op Android, ook de verstokte Apple-fans. De iOS8-fail heeft veel schade aangericht.

  2. Door de iPhone 6 en 6 plus gaan veel mensen die ik ken van Android (terug) naar iPhone.

  3. Is bijvoorbeeld Australië met 2,1 procent of 2,1 procentPUNT gestegen? Dat is namelijk nogal wat anders.

  4. @Gerard: Verstokte Apple fans kopen geen Android telefoon. Dan ben je geen echte Apple fan. Want voor een iPhone liefhebber is er geen reden om over te stappen op Android.

  5. Origineel geplaatst door Gerard
    Ik ben benieuwd hoe lang dat zo blijft. In mijn omgeving zie ik iedereen overstappen op Android, ook de verstokte Apple-fans. De iOS8-fail heeft veel schade aangericht.

    Zal dan zeer beperkt zijn. Echte Apple fans stappen niet zomaar over.

  6. Origineel geplaatst door Pieter
    @Gerard:
    Verstokte Apple fans kopen geen Android telefoon. Dan ben je geen echte Apple fan. Want voor een iPhone liefhebber is er geen reden om over te stappen op Android.

    Echte Apple-fans kunnen net zo goed een Android-toestel gebruiken bij hun Mac. 😉

    Dat is immers niet onvoorstelbaar, als men beseft dat Apple voor de iPhone een geheel andere filosofie heeft dan voor OS X (bijv. sterk gesloten systeem, simplistisch ten koste van ‘power users’, kostbare ontwikkellicenties).

  7. @Gerard: Haha, daar klopt werkelijk niets van. Ik zie alleen maar meer iPhones. Waarschijnlijk loop je met een roze bril op betreffende Android!

  8. Origineel geplaatst door fgeer
    @Gerard: Haha, daar klopt werkelijk niets van. Ik zie alleen maar meer iPhones. Waarschijnlijk loop je met een roze bril op betreffende Android!

    Android is zelfs sterker gestegen dan iOS, zelfs in de VS. De enige verliezers zijn Windows Phone en BlackBerry.

  9. @KALLT: Als we het over Android hebben, waar hebben we het dan werkelijk over. Android op telefoons, of bijvoorbeeld speelgoed, tv, audio, streamers en misschien nog tientallen andere typen apparaten? Apple heeft alleen iPhones en iPads met iOS. Bij Android wordt zowat iedere scheet meegeteld als een Android gebruiker!

  10. Origineel geplaatst door fgeer
    @KALLT: Als we het over Android hebben, waar hebben we het dan werkelijk over. Android op telefoons, of bijvoorbeeld speelgoed, tv, audio, streamers en misschien nog tientallen andere typen apparaten? Apple heeft alleen iPhones en iPads met iOS. Bij Android wordt zowat iedere scheet meegeteld als een Android gebruiker!

    Uhm… heb je het bericht wel gelezen en de cijfers bekeken? Daar gaat het duidelijk om smartphones. iPads worden hier ook niet meegeteld.

  11. IOS is nr.1

  12. Origineel geplaatst door Gerard
    Ik ben benieuwd hoe lang dat zo blijft. In mijn omgeving zie ik iedereen overstappen op Android, ook de verstokte Apple-fans. De iOS8-fail heeft veel schade aangericht.

    Ik geloof je helemaal niet. Alsof iedereen in jouw omgeving allemaal in de afgelopen 3-4 weken zijn overgestapt.
    Misschien in je droom.

  13. Haha tja, ik gebruik een iPhone 6 plus en Nexus 5 (binnenkort Nexus 6). Dus ik help beide kampen mee.

  14. Zoveel Apple fans gaan niet naar Android door iOS8 alsof Android zo lekker werkt. Ik heb een tablet met Android maar die gebruik ik nooit omdat de software zo ellendig is.

  15. All fine and well…….., maar volgende week pas kan ik (hoop ik) genieten van mijn iphn6 omdat Vodafone mij zo lang “vergat”, ooops.
    Your friggin’ corebizniz is phones, but no foresight or supplies…. really ?!? Loyal customers ignored. Come next year, I’m going shopping for a different provider.

  16. Het lijkt me onzin dat Applegebruikers over zouden stappen door de bugs in iOS 8, daarvoor is het nog veel te vers. Zulke effecten zie pas veel later. In mijn omgeving zie ik veel mensen juist terugkomen naar de iPhone. Mensen die waren overgestapt naar Samsung, HTC en Huawei etc omdat die grotere schermen hadden komen nu juist terug, vanwege de grotere schermen van de nieuwe iPhones 6/6 Plus. En ook omdat de Androids lang niet zo goed bevielen als de iPhones.

  17. Aan de fandroids op deze website:
    Zelfs met de bugs van IOS 8.0 die in de media behoorlijk zijn aangedikt, was iOS kwalitatief nog steeds veruit superieur aan Android. En de tevredenheid van de kopers resulteert bij elk nieuw model steevast in een veel grotere vraag dan welke Android model dan ook. Ook de internationale belegger heeft dat door: vergelijk de voortdurende stijging van de Apple koers maar eens met de 50 % daling van bijv. Samsung. Echt: de gemiddelde iphone gebruiker overweegt absoluut geen Android, zeker niet nu er ook grote schermen bij de iphone beschikbaar zijn. Android is een compromis voor kopers die geen iphone kunnen of willen betalen

  18. @Gerard: hmm.. In die van mij echter zie ik droidies overstappen naar de iphone6.

  19. Die laatste categorie, ‘Other’, kan ook gaan groeien. Er zijn verschillende initiatieven zoals Jolla, Ubuntu en Ind.ie, die zouden nog wel eens kunnen gaan groeien ten koste van Apple. Vraag me af of dat het gevolg is van de onthullingen van Snowden, of van het geklungel van Apple de laatste tijd.
    Android puur is natuurlijk niet te pruimen voor een Apple liefhebber, maar er zit misschien nog wel muziek in nieuwe Linux systemen.

  20. @Johan: Ik heb zelf intensief allerlei Linux distributies gebruikt als alternatief voor het mijns inziens zeer matige Windows. Het probleem met al die linux distributies is echter dat er geen uniforme standaard is, zoals dat bij Android nog wel enigszins het geval is door Google. Daarom zal zal linux geen echte concurrent worden voor Windows en zeker niet voor OSX die alle voordelen van linux heeft, EN een uitstekende uniformiteit en gebruikersvriendelijkheid.

  21. Ik ben na 4 jaar gebruik overgestapt van IOS naar android.
    De grootste redden dat ik overgestapt ben is de aankoopprijs.
    Wat kan nu een Iphone van 700 meer dan een goeie android phone van 500?
    Alle apps heb je ook op android, en een goeie android telefoon met goeie specs loopt snel en soepel, dus waarom 200 meer uitgeven?
    En veel apps zijn bij android gratis, en bij ios moet je betalen.
    Zie geen redden.
    Voor de dingen die ik afgelopen 4 jaar gedaan heb met mijn iphone (mails lezen,internetten, paar spelletjes) ga ik echt geen 700 euro aftikken.

  22. Mensen die na 4 jaar nog steeds niet normaal iPhone kunnen schrijven…tsjaa

  23. Origineel geplaatst door Gerard: Ik ben benieuwd hoe lang dat zo blijft. In mijn omgeving zie ik iedereen overstappen op Android, ook de verstokte Apple-fans. De iOS8-fail heeft veel schade aangericht.

    En als je de tabel bekijkt zie je dat Android ook toeneemt, dat alles ten koste van Windows.
    Ik denk er zelf ook zeer sterk over om over te stappen. Ik kan voor de 6 of 6 Plus niet warm lopen, in tegenstelling tot de Note Edge…

  24. @AlexV: OT, ik heb al een paar iPhones gehad, heb de 5 overgeslagen (kon me ook niet genoeg bekoren om er zoveel voor uit te geven), maar mijn 4s 64GB is op iOS8 te snel leeg. Moet minstens 2x pure dag opladen.Ik was wel Apple fan, maar de realiteit is dat me op dit moment Android en betere investering lijkt. Misschien dat ik er ooit op terug moet komen maar dat zien we dan wel weer..

  25. Origineel geplaatst door AlexV
    @AlexV: OT, ik heb al een paar iPhones gehad, heb de 5 overgeslagen (kon me ook niet genoeg bekoren om er zoveel voor uit te geven), maar mijn 4s 64GB is op iOS8 te snel leeg. Moet minstens 2x pure dag opladen.Ik was wel Apple fan, maar de realiteit is dat me op dit moment Android en betere investering lijkt. Misschien dat ik er ooit op terug moet komen maar dat zien we dan wel weer..

    In iPhone-kringen wordt nog steeds gedacht dat iPhones zo superieur zijn, maar dat beeld kan ik zelf moeilijk verdedigen. iPhone heeft zijn voor- en nadelen ten opzichte van Android en Windows Phone, maar de tijden waarin iPhone de echte koploper was zijn al lang voorbij. Android en Windows Phone zijn fantastische systemen die net weer een andere draai hebben. Zolang wij niet eens realistisch naar de alternatieven kijken, gaat het met de iPhone ook niet altijd meer vooruit. Apple heeft wel eens de neiging om lui te worden als dingen goed gaan, wat je vooral de laatste jaar steeds meer ziet.

  26. Ik heb de cijfers eens nauwkeurig bekeken en volgens mij is android de grote winnaar. Maar ja dit is een website vol met apple fans en niet bepaald objectief dus.

  27. @iphony:

    Het is ‘tja’ en niet ‘tsjaa’

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.