iphone-6-modellen

Marktaandeel iPhone groeit in Europa

Het marktaandeel van iPhone in de grootste Europese markten steeg de afgelopen maanden, ten koste van Windows Phone en andere besturingssytemen.

iphone-6-modellenApple zag het marktaandeel van iOS de afgelopen maanden stijgen in Europa, Australië en China. Maar in Japan en de Verenigde Staten daalde het marktaandeel enigszins. Toch heeft Apple in beide landen niet echt te klagen, want ze hadden al een behoorlijk deel van de markt: in de VS is nu sprake van een marktaandeel van 32,6 procent en in Japan van 31,3 procent. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Kantar.


De groei van Apple is vooral te danken aan de verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het is jammer dat Kantar alleen de vijf grote landen in Europa meetelt, want vier daarvan (Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië) zijn helemaal niet zo Apple-minded. Toch lukte het Apple om het marktaandeel uit te breiden. De grootste groei is te vinden in Groot Brittannië, waar het marktaandeel steeg naar 31 procent.

De belangrijkste stijgers:

  • Australië, omhoog met 2,1 procentpunt naar 34.7 procent
  • China, omhoog met 1.4 procentpunt naar 15,2 procent
  • Duitsland, omhoog met 1,1 procentpunt naar 11,8 procent
  • Groot Brittannië, omhoog met 1,7 procentpunt naar 31 procent
  • Spanje, omhoog met 1,5 procentpunt naar 6,3 procent

Hieronder zie je alle cijfers die Kantar bekendmaakte. De cijfers hebben betrekking op eind september 2014. Volgens Kantar groeide het marktaandeel van Apple in het eerste kwartaal van 2014, vooral door goede verkoopcijfers van de iPhone 5s. Windows had het moeilijk, omdat de goedkopere Nokia-modellen veel concurrentie hadden van goedkope toestellen van Motorola, Samsung en LG.

marktaandeel ios europa september 2014

Over Europa zei Kantar verder nog, dat de nieuwe iPhone-modellen, die tussen 19 en 26 september in de verkoop gingen, vooral werden gekocht door mensen die al iPhone-gebruiker waren (87%). Er werden vijfmaal zoveel iPhone 6-modellen verkocht in vergelijking met de iPhone 6 Plus, maar dat kan ook aan gebrek aan voorraden liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2014, 16:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen marktaandeel, onderzoek
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.