Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Code School leren programmeren iPad iPhone

Code School: gratis leren programmeren met iPhone-app

Met de gratis iPhone-app Code School kan iedereen leren programmeren. De applicatie biedt cursussen JavaScript, HTML-CSS, Ruby en iOS.

Code School leren programmeren iPad iPhoneAls je een taal wilt leren op de iPhone, grijp je naar Duolingo. De app brengt de basis van verschillende talen op een speelse en leuke manier. Wie wil leren programmeren, heeft nu ook een uitstekend startpunt op de iPhone en iPad. Code School biedt cursussen in HTML en CSS, JavaScript, Ruby, Git en eveneens programmeren voor iOS. Elke cursus wordt begeleid door video’s.


In Code School voor de iPhone en iPad kan je alle gratis video’s van de website bekijken en daarmee al verscheidene instapcursussen volgen. Een deel van de video’s is meteen beschikbaar, een ander deel nadat je een account aanmaakt. Je kan video’s ter plekke bekijken, maar ook downloaden voor later offline gebruik.

Code School iPhone cursussen Code School leren programmeren JavaScript

Het verschilt per cursus hoeveel video’s je van tevoren kan downloaden. In sommige cursussen moet je de eerste video’s bekijken voordat je door mag naar latere stappen. Dat maakt Code School misschien niet het ideale trainingstraject voor, bijvoorbeeld, een lange vlucht. De nieuwe iOS-programmeertaal Swift wordt helaas nog niet behandeld in de app.

Wie vooral op zoek is naar inspiratie omtrent programmeren en ontwikkelingen op het gebied van programmeren en ontwerpen, mag ook eens kijken naar de Nederlandse iPad-app Gibbon. Daarin delen ervaren programmeurs artikelen en video’s die zij leerzaam en interessant vinden, eveneens zonder kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2014 om 14:23
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.