Reacties voor: Apple-historie: de Marimba-beltoon van de iPhone

Iedereen kent de Marimba-ringtone van de eerste iPhones. Lees waarom Steve Jobs juist dit geluidje koos als de standaard beltoon voor de iPhone.
Lees het complete artikel → Apple-historie: de Marimba-beltoon van de iPhone

Reacties: 12 reacties

  1. Leuke weetje!

    Wist niet over die motorola phone met apple

  2. Zou niet weten hoe een beltoon klinkt, always silent on

  3. Waar kan ik die metal versie kopen?
    Kon ‘m niet vinden in iTunes 🤔
    Geniaal!

  4. Dat met het aanmaken van ringtones met iTunes werkte volgens mij alleen in de VS, als ik mij goed herinner.

    Ik vind het trouwens ironisch dat Jobs zogenaamd die Nokia-tone niet leuk vond en niets zag in de ringtone-handel, maar dan wel de iPhone met net zo cheesy ringtones leverde en ringtones voor €1 per stuk (net zo duur als een liedje toen) in de iTunes Store ging verkopen. Rond iOS 4 of 5 kwamen er veel van die cartoon-geluiden bij. Ik weet nog dat mij dat ergerde, omdat ik juist wat subtielere en professionelere tones wilde hebben. Dat hebben ze pas met iOS 7 aangepakt.

    Ik vind ringtones gebaseerd op mainstream-muziek of cartoon-geluiden ongelooflijk tenenkrommend.

  5. Origineel geplaatst door Tevilnelg: Dat met het aanmaken van ringtones met iTunes werkte volgens mij alleen in de VS, als ik mij goed herinner.

    Nee hoor, kan ook gewoon met je eigen iTunes hier in Nederland. Even Google dan vind je zo hoe het moet.

  6. Ha! Die heb ik nog gehad die iTunes Phone! *voelt zich oud* haha

  7. Origineel geplaatst door Tevilnelg: Dat met het aanmaken van ringtones met iTunes werkte volgens mij alleen in de VS, als ik mij goed herinner.

    Origineel geplaatst door Donovanaray

    Nee hoor, kan ook gewoon met je eigen iTunes hier in Nederland. Even Google dan vind je zo hoe het moet.

    Ik had het over een speciale functie in iTunes. Je kont met je iTunes-aankopen direct in iTunes ringtones aanmaken, met een speciaal interface. Dat werkte ook bij DRM-beschermde muziek, maar alleen in de VS. Met iTunes kun je inderdaad ook gewoon M4R-bestanden importeren, maar dat werkte alleen met omwegen. In de eerste jaren van iPhone, waar Jobs’ intenties betrekking op hadden, was die iTunes-functie dus de enige van Apple aangeboden manier om je eigen ringtones op je iPhone te krijgen.

    Vandaar dat ik het vreemd vind dat Jobs dat allemaal voor ogen had, terwijl de iPhone nou niet bepaald uit het oog sprong qua ringtones. Ik herinner mij vooral dat je met iPhone nou juist erg weinig opties had. Er waren slechts een paar goede ringtones op het toestel en de enige handige manier om ringtones op je iPhone te krijgen was door ze met iTunes zelf te maken. Pas later kwam men er achter, dat je met iTunes M4R-bestanden op je iPhone kunt zetten. M4R is overigens iets wat alleen met iPhone werkte destijds. MP3, WAV e.d., die op andere toestellen gebruikelijk waren, kon je niet gebruiken.

  8. Ook noooit geweten dat er een itunes telefoon heeft bestaan. 😶

  9. Vind’t waardeloos dat je nog steeds geen ringtone op je phone kan maken maar steeds iTunes nodig heb.

  10. Leuke artikels de laatste tijd over de historie van Apple 👍👍

  11. Die metalversie is niet gebaseerd op Marimba zoals in de tekst staat, maar op de nieuwere standaard ringtone Opening.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.