Man wil Apple aanklagen na huiszoeking verloren iPhone-prototype

Sergio Calderón is van plan een rechtszaak tegen Apple aan te spannen. De man kreeg afgelopen zomer bezoek van Apple-medewerkers, die een huiszoeking uitvoerden. Het bleek daarbij te gaan om een verloren iPhone-prototype, die in een Mexicaans restaurant was achtergelaten. Volgens Calderón doorzochten zes mensen zijn huis en auto, waarbij ze ook zijn computer onderzochten […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cava-mexicaanse-barSergio Calderón is van plan een rechtszaak tegen Apple aan te spannen. De man kreeg afgelopen zomer bezoek van Apple-medewerkers, die een huiszoeking uitvoerden. Het bleek daarbij te gaan om een verloren iPhone-prototype, die in een Mexicaans restaurant was achtergelaten. Volgens Calderón doorzochten zes mensen zijn huis en auto, waarbij ze ook zijn computer onderzochten op recent aangesloten apparaten. GPS-functionaliteit zou de onderzoekers naar het adres van Calderón hebben geleid. De man gaf vrijwillig toestemming om zijn huis te laten doorzoeken, maar dacht dat het om politieagenten ging. In werkelijkheid bleek het om beveiligingspersoneel van Apple te gaan.

Volgens Calderón dreigden de mensen die zijn huis doorzochten, dat ze contact zou opnemen met de immigratiedienst. Maar dat bleek een loos dreigement: volgens de man zijn al zijn huisgenoten Amerikaans staatsburger. Verder werd 300 dollar geboden voor de gouden tip om het verloren prototype terug te vinden. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en is de iPhone 4S op de markt verschenen, maar Calderón wil toch verhaal halen bij Apple, nadat hij eerder in onderhandeling was gegaan. Zijn advocaat David Monroe heeft aangegeven dat hij een aanklacht tegen Apple voorbereidt. Centraal punt daarin is dat de politie niet duidelijk maakte dat het huis doorzocht zou worden door Apple-medewerkers, niet door de politie zelf. Afgelopen oktober dreigde dezelfde man al een aanklacht tegen Apple in te dienen.

De zoekgeraakte iPhone is, voorzover bekend, nooit teruggevonden. Een soortgelijk prototype dat een jaar eerder ook in een horecagelegenheid werd achtergelaten, kwam in handen van Gizmodo waardoor eigenschappen en uiterlijk van de nieuwe iPhone vroegtijdig uitlekten.

Meer info: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2011, 20:05
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, politie, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.