Motorola wint van Apple in Duitsland in strijd om 3G-patenten

Motorola heeft in Duitsland een verkoopverbod voor 3G-producten van Apple afgedwongen. Apple heeft tot februari de tijd om een licentie te nemen of de iPhone en 3G iPad aan te passen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

motorola apple logoMotorola heeft in Duitsland een patentzaak gewonnen van Apple. Daardoor kan Motorola een voorlopig verkoopverbod bewerkstelligen voor alle Apple-producten waarin 3G-technologie wordt gebruikt. Motorola kan er echter ook voor kiezen om licentiegeld te vragen voor iPhones en iPads die voorzien zijn van 3G-functionaliteit. Daarnaast heeft Motorola nog de mogelijkheid om een schadevergoeding tot zo’n 100 miljoen euro te eisen voor eerder verkochte toestellen. De zaak draait om een patent met nummer 1010336 dat de technologie voor datacommunicatie beschrijft. Omdat het om een voorlopige uitspraak gaat, kan Apple nog steeds de dans ontspringen.

In februari volgt namelijk een tweede zitting van de Duitse rechter, waarbij zal worden gekeken of Apple nog steeds patenten gebruikt. Dat lijkt niet echt waarschijnlijk, omdat het om een specifiek patent gaat, dat Apple niet zomaar met aanpassingen in huidige producten kan omzeilen. Neemt Apple geen licentie op de patenten of worden de producten niet tijdig aangepast, dan dreigt een verkoopverbod van 3G-producten in Duitsland. De zaak is ook voor Nederland relevant, omdat Motorola een soortgelijke rechtszaak ook in andere landen kan beginnen. Apple kreeg in september in Duitsland een verkoopverbod voor de Galaxy Tab voor elkaar. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en moet Apple oppassen dat er geen verkoopverbod wordt uitgesproken.

Meer info: persbericht Motorola

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2011, 15:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple, motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.