Steve Jobs krijgt bronzen standbeeld in Hongarije

Een Hongaars bedrijf heeft een bronzen standbeeld van Steve Jobs opgericht. Het standbeeld zal op 21 december worden onthuld op een bedrijvenpark in Budapest.

standbeeld-steve-jobs-hongarijeHet Hongaarse softwarebedrijf Graphisoft is ofwel een groot fan van Steve Jobs, óf ze hebben een briljante publiciteitstunt bedacht (of beide). Graphisoft is van plan om op 21 december een bronzen standbeeld van Steve Jobs te onthullen. Het meer dan levensgrote standbeeld met een gewicht van 220 kilo zal in de Hongaarse hoofdstad Budapest komen te staan in Graphisoft Park, een complex met meerdere hightech bedrijven.

De initiatiefnemers besloten een standbeeld te laten maken, om hun waardering te uiten voor Jobs’ leiderschap en visie. Ook zou Jobs het bedrijf hebben gesteund toen het nog onder een communistisch regime moest opereren. De Hongaarse kunstenaar Erno Toth kreeg de opdracht om een bronzen beeld van Steve Jobs te maken, voorzien van zijn karakteristieke attributen: een coltrui, jeans, sportschoenen en brilletje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2011, 13:06
Categorie Apple
Onderwerpen hongarije, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.