Reacties voor: Man moet politie uitleggen hoe ze iPad kunnen opsporen

Een man die zijn iPad bij een diefstal was kwijtgeraakt moest de politie uitleggen hoe ze met Find My iPhone een zoekgeraakte iPad konden terugvinden. De politie trof op het aangegeven adres inderdaad de gestolen waar aan.

Reacties: 18 reacties

  1. Natuurlijk moet hij dat uitleggen. Hij zal toch echt zelf zijn appelID en een tweede IOS device moeten hebben, want daar loopt niet elke agent mee rond.

  2. Je hebt geen 2e iOS device nodig. Het volstaat om naar me.com te surfen. ;o)

  3. Wel jammer dat over een jaar elke dief weet dat hij na stelen eerst het apparaat uit moet zetten…apple moet restoren en uitknop beveiligen met wachtwoord ofzo… En dan nog iets vinden op dfu mode al kent niet elke dief dat zo snel.

  4. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Borgqueenx: Wel jammer dat je nu alles hebt verklapt aan de boeven.Roel: Tja, wie zegt dat je een tweede iOS-apparaat nodig hebt?

    😛 als je dat echt vind had je mijn commentaar verwijderd.
    Nee…zo dom zijn die mensen helaas niet 🙁 maarja mischien komt cydia met meer beveiliging opties.

    En Roel reageerde op commentaar nr1 van Maz, denk ik toch 😉

  5. @Borgqueenx

    Een groot deel van de diefstallen wordt gedaan door ‘gelegenheidsdieven’. Die pikken iets omdat ze er de gelegenheid voor hebben en niet omdat ze nu perse een iPad op het spoor zijn. En jouw methode zal de gemiddelde junk ook wel boven zijn pet gaan.

  6. Is het misschien niet slim van Apple dat je kunt instellen dat je eerst een wachtwoord moet invullen voordat je hem pas kan uitzetten. Want als de dief je appeltje nu uitzet heb je verder ook weinig aan zoek mijn iPhone.

  7. Is het niet zo dat het ‘doorgeven van de locatie’ een ‘Accessible Always Class’ in iOS is en dus een van de eerste dingen is die een iOS device doet bij het aanzetten (en dus ook bij het restoren)?

  8. is mobile me gratis en hoelang bestaan ze nog ?

  9. is mobile me gratis en hoelang bestaan ze nog ? iCloud zit er aan te komen.

  10. Wel tekenend dat de politie meteen zegt niets te kunnen doen. Als het effe kan stop ik binnenkort in al m’n tassen en m’n fiets een GPS, kunnen die bureau-agenten ook weer eens het veld in.

  11. Uitzetten beveiligen met een wachtwoord heeft weing zin:
    Je neemt de iPad mee in een afgeschermde tas, en laat hem daarin tot de accu leeg is.

  12. @Rik:
    dat kan nog wel even duren met die accu. Dus als je hem altijd op 10%+ houdt heb je minstens een uur. Maargoed wat nou als je iPad vastloopt? Dan kan je geen wachtwoord meer intypen…

  13. Wel grappige functie hoor dat “Zoek mijn iPhone” maar als ik mijn iPad of iPhone zoek via die functie zit dat ding er meestal wel een stukje naast qua adres. Dus hem vinden en in één keer naar het juiste adres rijden lijkt me toch niet helemaal te kloppen.

  14. Is het niet zo dat je agenten altijd iets moet uitleggen? 🙂

  15. Het werkt niet altijd. Twee jaar geleden is mijn iPhone 3G gestolen terwijl ik aan het sporten was. Ik ben toen ook de dief gevolgd, maar het betrof een drukke straat en het was niet duidelijk welk huis de dief was binnengegaan.

    Toen ik op het politiebureau was en dit uitlegde, zeiden ze mij dat ze helaas niets konden doen. Zij hebben namelijk een specifiek adres nodig en zo nauwkeurig is de GPS niet.

    Ik heb overigens de iPhone wel teruggekregen. Ik heb net zolang dreigende berichten naar de telefoon gestuurd (“Deze telefoon wordt door de politie getraceerd.” en “We weten al in welke straat je woont.” enz enz) dat de dief – waarschijnlijk een tiener – het benauwd kreeg en hem anoniem terugbracht naar het sportcentrum 🙂

  16. Er is meer in het leven dan iPhones en iPads. Even referentiekadertje verbreden jongens en meisjes! 😉

  17. Borgqueenx: Wel jammer dat je nu alles hebt verklapt aan de boeven.

    Roel: Tja, wie zegt dat je een tweede iOS-apparaat nodig hebt?

  18. borgqueenx: O ja, je hebt gelijk. Maar je zei niets raars, dus geen reden om je reactie weg te halen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.