Reacties voor: macOS Big Sur 11.2 nu te downloaden voor je Mac

Alleen bugfixes deze keer
Alle Macs met ondersteuning voor macOS Big Sur kunnen nu updaten naar de nieuwste versie. macOS Big Sur 11.2 bevat alleen bugfixes, maar is alsnog de moeite waard.
Lees het complete artikel → macOS Big Sur 11.2 nu te downloaden voor je Mac
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Grootste problemen die ik ervaar:
    – 1 van de 2 schermen waar mijn laptop op is aangesloten wordt vaak niet uit slaapstand gehaald als de schermen zijn uitgeschakeld. Opnieuw aansluiten is de enige oplossing

    – als laptop uit slaapstand komt dan werkt het kruisje om een notificatie weg te klikken vaak slecht. Je moet eerst over de notificatie hoveren, er weer af en dán kan je het kruisje pas gebruiken. Dit is alleen maar een probleem als je notificaties instelt om te blijven staan, wat ik bij mailtjes heb gedaan.

  2. (Red.) Irrelevant. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. @Oude sok: Zijn die problemen van voor of juist na de update?

  4. Origineel geplaatst door René B
    @Oude sok: Zijn die problemen van voor of juist na de update?

    Deze problemen zijn van voor de update.

  5. Eerder werd aangegeven dat Big Sur problemen oplevert bij het 2013 MBP model. Het advies was om nog niet te updaten. Is bekend of dit nu wel met dat oude model kan? Dank vast! Grt

  6. De haperingen die regelmatig voorkwamen tijdens het luisteren naar muziek via de AirPods zijn in elk geval verleden tijd.

  7. Helaas heb ik na deze update nog steeds problemen met mijn Mac mini M1. Als ik een USB-c naar display poort adapter gebruik voor mijn ultra wilde screen start het scherm niet meer op nadat hij in slaapstand is gegaan of als ik de Mac mini herstart.. hierdoor ben ik nog steeds beperkt tot de HDMI aansluiten waardoor ik geen hdr en geen 5k resolutie kan selecteren.

  8. @Jan: Dat is goed nieuws, super irritant.

  9. Origineel geplaatst door Oude sok
    Grootste problemen die ik ervaar:

    – 1 van de 2 schermen waar mijn laptop op is aangesloten wordt vaak niet uit slaapstand gehaald als de schermen zijn uitgeschakeld. Opnieuw aansluiten is de enige oplossing

    – als laptop uit slaapstand komt dan werkt het kruisje om een notificatie weg te klikken vaak slecht. Je moet eerst over de notificatie hoveren, er weer af en dán kan je het kruisje pas gebruiken. Dit is alleen maar een probleem als je notificaties instelt om te blijven staan, wat ik bij mailtjes heb gedaan.

    Het probleem met de notificaties lijkt opgelost. Het probleem met de schermen niet.

  10. Ik heb sinds de update een probleem met mail van t-mobilethuis. Zowel de mail app als via de webmail in safari krijg ik de foutmelding dat het certificaat niet meer geldig is. Op mij. iPhone en iPad werkt het gewoon nog. Meer mensen een dergelijk probleem?

  11. Ik heb nog steeds problemen met bluetooth connectie met mijn Mac mini M1 en externe audio.
    Dacht dat het met de update opgelost zou moeten zijn, maar helaas.
    Hebben meer mensen nog last van haperende bluetooth verbinding?

  12. Ik heb nog steeds issues met het gebruik van markeringen op screenshots in mail. Als je de bijlage dubbelklikt lijkt alles het te doen, maar je kunt de keuzemenus niet openklikken en niets werkt. Je kunt de bijlage ook niet ‘normaal’ sluiten, alleen maar door middel van esc.

    Herkent iemand dit?

  13. Op mijn Macbook Pro Mid 2014 verliep de update niet zo vlot. Na de download en extracten liep de mac gewoon vast en deed hij een shutdown. Hij was toen ook superheet geworden net boven het toetsenbord. Na een force power off/on begon de download terug opnieuw. Ik heb dan de fans op full throttle gezet. Dan verliep de upgrade wel vlot. Ttz. na een half uur en 3 reboots was het afgerond.

  14. Zal het niet aan specifiek aan deze update wijten (updates van het besturingssysteem kunnen altijd misgaan natuurlijk), maar bij mijn Mac mini (2014) die op 11.1 draaide, ging het bij de eerste reboot al direct mis. Kreeg een mapje met een vraagteken te zien (opstartschijf niet gevonden). Zelfs geen opstart-chime meer te horen en geen reactie op cmd + R. Na het NVRAM resetten, was de opstart-chime terug. De FileVault was beschadigd en kon niet meer geopend worden, en de herstelpartitie was blijkbaar ook onbruikbaar.

    Heb een internet recovery moeten doen (option + cmd + R om de nieuwste macOS binnen te halen). Dit ging kennelijk goed. Morgen de Time Machine maar terugzetten.

  15. Sinds een bepaalde update van Big Sur kan ik de interne camera niet meer gebruiken. (Wordt ook niet gezien door het systeem)

    Las online dat er meerdere mensen dit probleem hebben. Apple weet het niet 🧐…

    Al geprobeerd:
    – clean install (inclusief verwijderen schijf)
    – reset van SMC, NVRAM, PRAM
    – D toets uitgevoerd -> melding ja er is iets met de camera NDC001

    Macbook Pro Retina, late 2013

    Meer mensen hier met hetzelfde probleem? Of dé oplossing?!

  16. op mijn Mac mini m1 krijg ik 11.2 er helemaal niet op. Krijg opmerking download mislukt en check je internet verbinding. Ik zie dat hij einde haalt en daarna direct stopt.

    Software update via terminal liet zien dat er problemen zijn met mijn recovery partitie en personalisatie problemen). Helaas mijn MacBook in reparatie (vervangen gebarsten cel in batterij) anders had ik wel een dfu ude pdate geprobeerd .. na contact met apple afspraak bij manstore Den Haag. Moet denk ik gewoon een nieuwe recovery partitie op (revive) of helemaal opnieuw initialiseren met een restore

    Ik heb de BT issues dus wil wel zo snel mogelijk daar vanaf en naar 11.2.

  17. Helaas, probleem met de notificaties is eveneens niet opgelost. Als het scherm uit is geweest zijn ze niet weg te klikken tenzij je eroverheen hovert, er weer uitgaat en daarna weer erin om op het kruisje te drukken.

  18. Sinds deze update heb ik problemen in Safari met het scrollen op enkele websites.

    Zo scrollt gamer.nl niet meer. In Chrome heb ik geen problemen met dezelfde websites. Best irritant.

  19. Wanneer ik op mijn M1 Air widgets gebruik van geïnstalleerde iOS apps, verdwijnen deze spontaan weer.
    Alleen de macOS widgets blijven bestaan.

    De widgets verdwijnen spontaan weer, en ze zijn zeker weer weg na een reboot.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.