macintosh-emulator

Breng de Macintosh uit 1986 tot leven met deze emulator

Heb jij altijd al eens willen weten wat je in jaren-80 met een Macintosh kon doen? Met deze handige emulator breng je de Mac Plus tot leven in je eigen browser.

Voor de nieuwsgierige Apple-liefhebbers die altijd al eens een oude Macintosh willen uitproberen, hoeven niet langer websites als Marktplaats en Ebay af te struinen. Met deze Macintosh Plus-emulator kan je ervaren hoe het was om deze nostalgische computer te bedienen.

macintosh-iculture-logo

Macintosh: creativiteit en games

James Friend, de ontwerper van deze Macintosh Plus emulator, laat je zien hoe Macintosh Sytem 6 te werk ging. Friend laat je niet alleen de software ervaren, maar heeft ook de populaire programma’s van toen erin verwerkt. Dat Apple destijds al veel bezig was om je creativiteit aan te wakkeren, is terug te zien in de programma’s uit die tijd. Zo je kun kiezen uit de tekenprogramma’s MacDraw, MacPaint en Kid Pix. Ook is er de mogelijkheid om games te spelen, waarbij je de keuze hebt uit Snake, Brickles en MacYahtzee. Omdat niet alle programma’s en games op in één emulator zijn verwerkt heb je aan de rechterkant van het pagina de keuze uit verschillende emulators.

games-macintosh-emulator

Het opstarten van de emulator kan in sommige gevallen even duren. Of dat aan de servers ligt is maar de vraag, want computers beschikten destijds natuurlijk niet over de snelle hardware die we nu tot onze beschikking hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2016, 10:45
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macintosh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.