MacBook Pro 2018 teardown

MacBook Pro 2018 teardown vindt grotere en zwaardere accu

iFixit is erin geslaagd om de MacBook Pro 2018 helemaal uit elkaar te halen. Ze ontdekten een grotere accu, de vernieuwde T2-chip en meer.

MacBook Pro 2018 teardown

Het bedrijf ontdekte eerder al wat er is veranderd aan het vernieuwde toetsenbord in de MacBook Pro 2018, namelijk een siliconen membraan dat kruimels en vuil moet tegengehouden. Inmiddels zijn ze verdergegaan en ontdekten ze nog meer bijzonderheden in de 13 inch MacBook Pro met Touch Bar die ze uit elkaar hebben geschroefd.


Zo blijkt het thermische systeem van de 13″ MacBook Pro ongewijzigd gebleven, terwijl er wel een veel krachtiger processor in zit. Ook heeft de laptop een grotere accu, waardoor de speakers smaller moesten worden gemaakt. Over de accu zegt iFixit zit dat het om een 58,0 Wattuur exemplaar gaat, terwijl het originele model nog een 49,2 Wattuur accu had. In plaats van vijf accucellen liggen er nu zes op een rijtje. Dat maakt de MacBook in theorie wel wat zwaarder: het vorige model had een accu van 196,7 gram, terwijl dat nu 232,7 gram is. Toch blijkt in de praktijk het gewicht hetzelfde te zijn gebleven. Onduidelijk voor iFixit is nog welke onderdelen zijn afgeslankt, maar mogelijk is de top case wat lichter gemaakt.

Andere ontdekkingen:

  • De adapter die bij de MacBook wordt geleverd is robuuster en heeft een extra afscherming met schokabsorberend schuimrubber.
  • Betere speakers: de vorm is aangepast zodat er meer ruimte kwam voor speakers en beter geluid.
  • Aparte geheugencontroller voor 32GB RAM. De Coffee Lake-chips ondersteunen tot 16GB RAM (Low Power DDR4). Apple heeft ecther voor normaal DDR4-geheugen gekozen in plaats van Low Power en daarom is een extra controller nodig.

MacBook Pro 2018 teardown

De meest interessante ontdekking werd echter al dit weekend gedaan, toen iFixit erachter kwam dat de toetsen met het derde generatie vlindermechanisme zijn voorzien van een dunne siliconenlaag. Het bedrijf denkt dat Apple onder het mom van ‘toetsenbord stiller gemaakt’ in werkelijkheid het kruimelprobleem heeft opgelost. In de volledige teardown herhalen ze nog eens dat Apple’s opmerking over het stillere toetsenbord eigenlijk nergens op slaat.

iFixit Toetsenbord MacBook Pro 2018

De repareerbaarheid van de MacBook Pro 2018 komt uit op een 1 uit 10, waardoor je je MacBook maar beter naar een professioneel bedrijf kunt brengen als er iets mis is. Het enige lichtpuntje is de trackpad.

De volledige teardown is bij iFixit te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2018, 11:43
Bron Bron iFixit
Categorie Mac & macOS
Onderwerp teardown
Device MacBook Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.