Focus Mac Pro Final Cut Pro X

Vernieuwde Mac Pro 2017 nu verkrijgbaar in de Apple Store

De vernieuwde Mac Pro 2017 is nu verkrijgbaar in de Apple Store. De modellen hebben CPU's met meer kernen en verbeterde grafische kaarten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De beloofde update van de Mac Pro is vanaf nu in de Apple Store verkrijgbaar. De modellen hebben meer CPU-kernen gekregen en verbeterde grafische kaarten. Het is een welkome upgrade omdat de Mac Pro sinds 2013 niet meer was vernieuwd.

Update 5 april: De Mac Pro met 8 processorkernen is vanaf eind april verkrijgbaar. Tot die tijd adviseert Apple winkeliers om zelf een configuratie samen te stellen.

Focus Mac Pro Final Cut Pro X

Mac Pro 2017 nu verkrijgbaar

Alleen de goedkoopste modellen zijn momenteel te bestellen met een levertijd van twee dagen. De prijs van deze modellen is hetzelfde gebleven.

Deze veranderingen heeft Apple doorgevoerd:

Het is de eerste technische verbetering sinds Apple de Mac Pro in 2013 op de markt bracht. De Mac Pro is bedoeld voor creatieve professionals die bijvoorbeeld 3D-renders maken of video in hoge resolutie bewerken. Dit model is het meest geschikt daarvoor.

Afgelopen dinsdag kondigde Apple aan dat er intern hard gewerkt wordt aan een nieuw model, maar dat het huidige model uit 2013 ook nog zou worden vernieuwd.

Deze vernieuwde Mac Pro houdt dezelfde aansluitingen en krijgt nu dus nog géén USB-C- of Thunderbolt 3-aansluitingen. Dat maakt ze ongeschikt om in combinatie met de LG UltraFine 5K-schermen te gebruiken. De nieuwe modellen van de Mac Pro die in 2018 verschijnen krijgen een modulair design zodat Apple ze vaker tussentijds kan updaten. Er verschijnt rond dezelfde tijd een nieuw Pro-beeldscherm, gericht op professionals.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2017, 16:30
Categorie Mac & macOS
Onderwerp mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.