SureFlap kattenluik

SureFlap is een kattenluikje met iPhone-app

De SureFlap is een kattenluikje met afstandsbediening. Jij bepaalt wanneer het luik opengaat voor je eigen kat of voor bezoekers. Je krijgt ook statistieken van het deurgebruik.

Katten denken dat ze de hele dag in en uit kunnen lopen. Mooi niet! Met de SureFlap zorg je dat alleen jouw eigen kat naar binnen kan en na middernacht gooi je de deur helemaal dicht. Met de app zorg je ook dat huisdieren ‘s nachts binnenblijven en alleen op vaste tijdstippen naar buiten mogen.

SureFlap kattenluik

SureFlap kattenluikje

De SureFlap wordt gemaakt door een Brits bedrijf dat al andere accessoires voor huisdieren maakt, zoals voerbakjes. Die werken alleen als een kat met de juiste microchip of RFID-halsband in de buurt is. Dit kattenluikje werkt op dezelfde manier: het kan zorgen dat alleen jouw eigen huisdier naar binnen kan. Naar buiten lopen kan overigens altijd – handig als er een panieksituatie uitbreekt en de kat wat buurtgenoten mee naar binnen had gelokt.

Het kattenluikje is vanaf deze zomer verkrijgbaar; momenteel is alleen de versie zonder appbediening te krijgen, die je op het luikje zelf moet instellen. Je krijgt ook notificaties zodra de kat naar binnen en buiten loopt. In een logboek kun je precies zien wanneer er een huisdier door het luikje is gegaan. Die statistieken kun je vervolgens weer delen met anderen.

SureFlap is van plan om dit jaar nog meer producten op de markt te brengen. Je betaalt €100 voor het kattenluik en €150 voor het model dat ook geschikt is voor kleinere honden. De benodigde hub kost zo’n €50 extra. Daarnaast heb je een internetaansluiting van minimaal 1 Mbps nodig en een vrije Ethernet-poort om de eerder genoemde hub op aan te sluiten.

SureFlap kattenluik

De batterijen in het kattenluik gaan een halfjaar tot een jaar mee. Om te voorkomen dat anderen data over je kattengedrag kunnen stelen gebruikt SureFlap TLS-encryptie. De communicatie tussen het luikje en de hub is versleuteld. Meer informatie vind je op de website van de fabrikant.

SureFlap kattenluik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2017, 20:30
Categorie Accessoires
Onderwerp dieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.