Reacties voor: Hands-on met de Mac mini 2018: welkome update van Apple’s kleinste computer

Dit vinden de internationale media
De eerste reviews van de Mac mini 2018 staan online. De internationale media en enkele zelfstandige bloggers uit het Apple-wereldje kregen al de mogelijkheid om de Mac mini 2018 te testen. Wat vinden zij van Apple's nieuwste Mac mini?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Onderwerpen

Reacties: 15 reacties

  1. Zou mooi zijn als jullie binnenkort een overzichtje maken welke monitoren geschikt (en niet geschikt) zijn voor deze kleine Apple telg 😉

  2. Interessant apparaatje die nieuwe Mac Mini.
    Persoonlijk vind ik de instapprijs wat aan de hoge kant. 899 euro voor een Intel Core i3 is me net iets te gortig. Er zal echter ongetwijfeld een markt voor zijn.

  3. @MacDon: Ik heb ook behoefte aan zo’n overzicht!

  4. Prachtige computers als je eens lekker met MacOS aan de slag wilt.
    Ik heb half jaar geleden mijn Mac Mini 2014 van Samsung Pro 512gb ssd voorzien en dat gaf mijn mini zo’n boost dat ik voorlopig de nieuwe Mac mini’s niet nodig heb anders had ik hem zeker gekocht.
    Ik gebruik hem voornamelijk om erop te programmeren en nog nooit klachten gehad over traagheid met zijn i5 dualcore.
    Goed om te weten dat als de huidige versleten is de opvolger klaar staat.

  5. Ik heb nog een 27″ iMac als hoofdcomputer, dat scherm is voor mij nog steeds prima, de prestaties niet meer.
    Zou ik met deze Mac mini en de iMac als scherm kunnen werken? De iMac heeft een DisplayPort die als ingang bruikbaar is, maar kan ik daar ook HDMI op invoeren?

  6. Origineel geplaatst door Jan vdW
    Ik heb nog een 27″ iMac als hoofdcomputer, dat scherm is voor mij nog steeds prima, de prestaties niet meer.

    Zou ik met deze Mac mini en de iMac als scherm kunnen werken? De iMac heeft een DisplayPort die als ingang bruikbaar is, maar kan ik daar ook HDMI op invoeren?

    Kijk hier eens naar, volgens mij is dit wat je kunt gebruiken. Alleen voor de initiële installatie zul je een scherm moeten regelen.

    • @Roland: Via Thunderbolt!?
      Daar had ik nog niet aan gedacht: ik heb letterlijk nog niks met USB-C, dus sta er helemaal niet bij stil dat deze poort meer is dan een andere form factor. THNX!

  7. Heb zelf een 2012 mini en vind het een erg fijne computer maar voor een nieuwe twijfel ik nu om of het duurdere model mini of de imac 5k aan te schaffen!?
    Iemand ervaring met het 5k instap model?
    Bewerking van 4k video is het hoofddoel en gewoon alle andere dingen die je met een computer doet natuurlijk!

  8. Origineel geplaatst door MacDon
    Zou mooi zijn als jullie binnenkort een overzichtje maken welke monitoren geschikt (en niet geschikt) zijn voor deze kleine Apple telg 😉

    Waarom wil je een overzicht? Het mooie is juist dat elk scherm erop past! Loop een willekeurige MediaMarkt in en je ziet genoeg schermen in verschillende prijsklassen die fantastisch werken

  9. Origineel geplaatst door Jan vdW
    @Roland: Via Thunderbolt!?

    Daar had ik nog niet aan gedacht: ik heb letterlijk nog niks met USB-C, dus sta er helemaal niet bij stil dat deze poort meer is dan een andere form factor. THNX!

    Mooie optie om op die manier de oude IMac te gebruiken . Ik heb een 21 inch uit 2011. Ik las op jouw link dat je dan ook de audio kunt gebruiken van de oude IMac, zodat je ook niet met geluidsboxjes loopt te klooien. Scherm en geluid van de IMac zijn nog prima. Dit betekent feitelijk dat je de IMac mini moet afzetten tegen de bestaande of komende IMac

  10. Origineel geplaatst door MacDon
    Zou mooi zijn als jullie binnenkort een overzichtje maken welke monitoren geschikt (en niet geschikt) zijn voor deze kleine Apple telg 😉

    Bijna alle moderne schermen zijn geschikt?

  11. Je kunt de Mac mini ook met iPad of iPhone bedienen duckte ik, maar heeft iemand daar ervaring mee? Als dat goed werkt is hij ook geschikt om mee te nemen: met iPad en power bank moet dat dan lukken. Ik ben toe aan een nieuwe laptop ter vervanging van mijn ouwe Windows/Linux laptop. MacBook air of Macmini zijn kandidaten.

  12. Origineel geplaatst door Herman Elderson
    Ik ben toe aan een nieuwe laptop ter vervanging van mijn ouwe Windows/Linux laptop.

    Beter is te zeggen dat ik aan een nieuwe mobiele computer toe ben.

  13. Ik ben super blij dat Apple de Mac mini heeft aangekondigt. Ik ben er vrijwel zeker van dat ik hem ga aanschaffen. Vooral omdat er 4 usb C poorten op zitten (misscien E-GPU in de toemomst voor mij) en SO-DIMM geheugen wat te vervangeb/uit te breiden is.

  14. Dat is €900 voor een “space gray” tosti-ijzer, jij krijcht nix bij, muis, toetsenbord, monitor en misschien webcam, boxen, kabels.

    Ik vind de Mac mini voor €400 goed, monitor €249 goed als “familie computer” met 4gb ram en 256gb”.
    De iMac is dan beter voor €1100.9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.