Reacties voor: Vijf iOS-functies op de Mac die Apple nog moet verbeteren

De Mac heeft de laatste jaren steeds meer iOS-functies gekregen, zoals Siri. Veel van deze functies werken echter een stuk minder goed dan op de iPhone en iPad. We zetten vijf functies op een rij die Apple nog flink kan verbeteren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Wat dacht je bij rechtermuisknop direct kunnen printen als bij een lame Windows bak sinds 1991!!!!

  2. Helemaal eens met de beschreven punten in het artikel. Vooral met punt vier.

  3. Origineel geplaatst door Jeroen
    Wat dacht je bij rechtermuisknop direct kunnen printen als bij een lame Windows bak sinds 1991!!!!

    Why? Iedere Mac gebruiker kent cmd-P

  4. Wat dacht je van het opheffen van iTunes op de Mac? 😉

  5. Origineel geplaatst door Jeroen
    Wat dacht je bij rechtermuisknop direct kunnen printen als bij een lame Windows bak sinds 1991!!!!

    Origineel geplaatst door Flieps
    Why? Iedere Mac gebruiker kent cmd-P

    Lekker handig als je de muis in handen hebt

  6. Vooral een nieuwe Muziek app conform iOS11 zou prettig zijn. Buggy iTunes is nu toch echt over en uit. Voor de herkenbaarheid wordt het eens tijd om dezelfde app-iconen te gaan gebruiken als in iOS. Waarom een postzegel met een vogel als Mail-icon in macOS, terwijl iOS een heel ander Mail-icon heeft en beide programma’s toch hetzelfde doen. Facetime heeft ook al jaaaaren geen update gehad. Meerdere beeldgesprekken tegelijk zou zeer wenselijk zijn voor bijv. zakelijke doeleinden. Ik hoop dat macOS komend jaar eindelijk weer een grote gebruikersupdate krijgt. Updates onder de motorkap zijn ook belangrijk zoals dit jaar, daarom volgend jaar hopelijk weer en grote gebruikersupdate. Fingers crossed!

  7. @Marijn: Wat denk je van een flinke update in de Mail app. Niet alleen het icoontje.

  8. @dries6951: muis is zooo 1991 😉

  9. @Johan: Laten we niet teveel vragen van Apple. Stap voor stap 😀

  10. Goede punten! Daarnaast verbaast het me dat de Messages and FaceTime apps nog steeds niet geïntegreerd zijn op de Mac. Een gemiste kans!

  11. Ik wil homekit op de MAC, gewoon via Siri op de mac mijn lampen bedienen

  12. Origineel geplaatst door Marijn
    Vooral een nieuwe Muziek app conform iOS11 zou prettig zijn. Buggy iTunes is nu toch echt over en uit. Voor de herkenbaarheid wordt het eens tijd om dezelfde app-iconen te gaan gebruiken als in iOS. Waarom een postzegel met een vogel als Mail-icon in macOS, terwijl iOS een heel ander Mail-icon heeft en beide programma’s toch hetzelfde doen. Facetime heeft ook al jaaaaren geen update gehad. Meerdere beeldgesprekken tegelijk zou zeer wenselijk zijn voor bijv. zakelijke doeleinden. Ik hoop dat macOS komend jaar eindelijk weer een grote gebruikersupdate krijgt. Updates onder de motorkap zijn ook belangrijk zoals dit jaar, daarom volgend jaar hopelijk weer en grote gebruikersupdate. Fingers crossed!

    Dit inderdaad. Apple moet er eens flink aan trekken en heel veel meer gelijk trekken.

  13. Ik mis ook de Home- en Gezondheid-app in macOS. Nu moet ik mijn lampen bedienen via een 3rd-party app. Lampen aanzetten gaat wel via Siri, maar op mijn studeerkamer is het soms wenselijk om van dat gele licht blauw licht te maken.

  14. Origineel geplaatst door Marijn
    @dries6951: muis is zooo 1991 😉

    Wat dacht je van printen? Wat moet je daar nou weer mee? Opslaan in een map en nooit meer naar kijken? Dat is écht uit de tijd van de fax.

  15. Origineel geplaatst door Jeroen
    Wat dacht je bij rechtermuisknop direct kunnen printen als bij een lame Windows bak sinds 1991!!!!

    Origineel geplaatst door Flieps
    Why? Iedere Mac gebruiker kent cmd-P

    Ik niet 🤣😇 maar werkt dat ook bij een attachement die in een mail staat bv?

  16. Origineel geplaatst door Chris
    Ik wil homekit op de MAC, gewoon via Siri op de mac mijn lampen bedienen

    Idd want nu staan mijn scenes half buiten het beeld en zou ik willen fine tunen op een scherm met een muis. Bedienen is ok en mooi. Moest wel nog ff een Apple tv4 scoren. Gvd voor buitenshuis toegang. Wat een absurd Iets is want iPad s en iPhone die kunnen geen hub functie doen behalve iPads die iOS10 aan kunnen maar twee 5s liggen in de lade en dat zou een mooie hub kunnen zijn in de meterkast

  17. Ik vind het ronduit bizar dat je geen iOS apps (meer) op de Mac kunt kopen en geen Mac apps op iOS. Dat zou toch één unified App Store moeten zijn. Je komt onderweg met je iPad of iPhone een interessante Mac app tegen, dan zou je gewoon “Buy” moeten kunnen doen en thuis aangekomen staat de nieuwe app voor je klaar op je Mac. Omgekeerd op de Mac precies hetzelfde.

    Maar Apple gaat precies de andere kant op en dat is voor mij althans niet een verbetering.

  18. Origineel geplaatst door Marijn
    @dries6951: muis is zooo 1991 😉

    Je moet maar durven, uitgerekend bij een artikeltje over de Mac beweren dat een muis ‘zo 1991’ is, terwijl juist de Mac er al sinds de eerste helft van de jaren 80 standaard een heeft. Je zit er gewoon een heel decennium naast. 😳
    Maar dat is altijd nog minder genant dan hotkeys als anno nu nog acceptabele gebruiksinterface voorstellen, dat is zóóó MS-DOS/WordPerfect 0.0 😖

    Dat de muis inmiddels ook achterhaald is klopt natuurlijk wel. Maar zolang Apple de enige echte opvolger (touchscreen) angstvallig weghoudt van de Mac, zijn Macgebruikers nu eenmaal veroordeeld tot dergelijke ouderwetse HID mogelijkheden. Met dat bizarre tweekoppige monster ‘touchmouse’ als meest triest bewijs dat ze het echt niet meer snappen. 😢

  19. @dries6951: Dan druk je toch gewoon op de “Afdrukken” knop? of in het menu bij “Bestand > Afdrukken”?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.