duet-display-windows

Duet Display nu voor Windows: iPad gebruiken als tweede scherm

Duet Display is geschikt voor Windows-computers. Met Duet Display maak je van de iPad een tweede scherm voor je desktopcomputer.

Het is alweer een tijdje geleden dat we schreven over Duet Display, de oplossing om je Mac uit te breiden met een extra scherm. Je gebruikt daarbij een iPad als een soort tweede scherm. Vanaf vandaag is Duet Display ook met Windows te gebruiken. Heb je nog een iPad liggen die stof ligt te verzamelen, dan kun je die mooi gebruiken als ‘tweetscherm’ of voor andere toepassingen die je liever niet op je bureaublad wilt hebben. En het mooie is: de app is nu tijdelijk met ruim 50% korting te downloaden.

duet-display-windows

De makers van Duet Display brachten vandaag de Windows-software uit. De Mac-versie was een van de eerste goede apps waarmee je een iOS-apparaat met 60fps als tweede monitor kon aansluiten, waarbij je ook nog ondersteuning had voor het touchscreen. Die hoge verversingssnelheid van 60fps is nodig om te zorgen dat je geen vertraging krijgt en dat alles vlot werkt. Dat Dual Display als eerste op de Mac verscheen is makkelijk te verklaren: de software is gemaakt door voormalige Apple-engineers.

Dual Display: op Windows aansluiten en klaar

Het idee is dat alles plug-and-play werkt: installeer de Windows-software en open de bijbehorende iOS-app Duet Display de iPad. Zodra je de Lightning-kabel aansluit op de pc, zal de iPad (of iPhone) als tweede scherm fungeren. Je kunt apps van het bureaublad naar de iPad slepen en andersom. Het werkt op dezelfde manier als een tweede monitor via een HDMI-aansluiting. Een muis heb je niet nodig, want met multitouch kun je alles bedienen. Je kunt ook tappen en dubbeltappen om apps te openen. De makers van Duet Display hebben voor een verbinding met een Lightning-kabel gekozen, om te zorgen dat alles vlot reageert. Bij een verbinding met Wi-Fi kan er al snel vertraging optreden.

De Windows-versie is nog pril. Je zult daarom merken dat nog niet alles werkt, maar het team is druk bezig om de eerste problemen snel te verhelpen. Het koppelen van de iPad met een Windows 7 of Windows 8-computer zou wel in alle gevallen goed moeten werken.

Duet Display koop je alleen vandaag voor een tientje in de App Store (normaal €15,99). De bijbehorende desktop-app haal je gratis bij de ontwikkelaars van Duet Display. Bevalt toch niet? Probeer op de Mac dan eens Air Display, als alternatieve oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2015, 16:21
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp duet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.