CorelDRAW 2019

CorelDRAW na bijna twintig jaar terug op de Mac

CorelDRAW Graphics Suite 2019 is verschenen voor de Mac. Het is de eerste keer in bijna twintig jaar dat Corel de grafische software terug brengt naar de Mac, met vernieuwde vector-tools en ondersteuning voor de Touch Bar op de nieuwste MacBooks.

CorelDRAW 2019 Graphics Suite

Alleen mensen die al wat langer meelopen in de Mac-wereld zullen zich herinneren dat CorelDRAW voor Mac beschikbaar was. De laatste Mac-versie was CorelDRAW 11 en dateert alweer uit 2001. Sindsdien verschenen er wel de versies 12, 13, 14 en verder, maar die waren alleen op Windows te gebruiken. Met CorelDRAW 2019 komt het grafische pakket nu terug in een versie die volledig is aangepast voor macOS Mojave. De software is bedoeld voor vectorgraphics en professionele fotobewerking en is nu voorzien van tekentools met kunstmatige intelligentie (AI).

Corel wil meer met de Mac

CorelDRAW 2019 is uiteraard ook nog steeds op Windows en op het web te gebruiken. Het lijkt erop dat Corel in Mac-gebruikers een nieuwe markt ziet, want het bedrijf nam onlangs ook Parallels Desktop over, software waarmee je Windows op een Mac kunt draaien. Het vernieuwde pakket CorelDRAW 2019 bevat tools voor vectordesign, illustraties en het ontwerpen van paginalay-outs.

CorelDRAW 2019 op een MacBook

Daarnaast is er Corel Photo-Paint voor het bewerken van foto’s, Corel Font Manager voor het organiseren van je collectie lettertypes en AfterShot 3 HDR voor het bewerken van je RAW-bestanden. Met LiveSketch kun je handgetekende lijnen omzetten in strakke vector-vormen en -lijnen. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van AI-technieken.

CorelDRAW 2019 illustratie

Corel belooft dat alles ‘native’ aanvoelt op de Mac en rekening houdt met de ontwerpprincipes van Apple. Dat de software is aangepast aan de huidige tijd blijkt wel uit het feit dat de donkere modus in macOS Mojave wordt ondersteund en dat er rekening is gehouden met de Touch Bar van de MacBook Pro. Voor het volledige pakket voor Mac, Windows en web betaal je €699. Je kunt ook een goedkoper jaarabonnement afsluiten, waarbij je recht hebt op regelmatige updates. Als je via de Mac App Store downloadt kun je alleen deze abonnementsversie gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2019, 8:37
Bron Bron Persbericht
Categorie Mac & macOS
Onderwerp grafisch

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.