Mac-museum

Begin je eigen Apple-museum met deze collectie retro Macs

Altijd al je eigen Mac-museum willen beginnen? Een journalist verkoopt zijn hele collectie retro computers, waaronder een stuk of tachtig oude Macs.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Collectie retro Macs

Droom je ervan om een eigen Apple-museum te openen? Dan kun je in een klap deze droom uit laten komen. Benj Edwards (ja, hij heet echt zo) verkoopt zijn hele collectie oude Macs en andere pc’s, in totaal 228 stuks. Edwards verzamelt al 25 jaar retro computers. Nu wil hij de collectie verkopen, omdat hij gaat verhuizen naar een kleiner huis en daardoor geen ruimte meer heeft voor alle computers.

De kelder van Edwards staat vol met in totaal ongeveer tachtig Macs, waaronder een Lisa 2. Maar ook verschillende originele Power Macintosh’s, PowerBooks, Mac II’s en Mac Classics. Op de foto hieronder zie je nog niet eens de helft.

Hij heeft ook nog een stuk of negentien Commodore-computers staan, bijna honderdvijftig gameconsoles en bijna 75 klassieke pc’s. Daarnaast heeft hij ook nog een heleboel accessoires en andere gadgets in zijn kelder liggen.

En daar blijft het niet bij. In zijn kelder zijn ook nog een heleboel computergerelateerde items te vinden, waaronder kunstwerken, boeken, catalogi, tijdschriften, posters en nog veel meer. Hij heeft overigens het liefst dat zijn collectie compleet blijft, dus je hebt wel veel ruimte nodig als je de collectie wil hebben.

Edwards verzamelde zijn collectie door zijn werkzaamheden voor het blog vintagecomputing.com/, waar hij schrijft over retro computers en videogame-consoles. Hoeveel de hele collectie moet kosten wil Edwards niet zeggen, maar uit zijn antwoorden blijkt dat je misschien zult moeten opbieden tegen enkele computermusea. Mogelijk is het Computer History Museum geïnteresseerd. Dit museum was vandaag ook in het nieuws.

Computer History Museum krijgt Apple-veteraan

Het museum heeft namelijk een nieuwe CEO en president benoemd en voor Apple-kenners is het een vertrouwde naam: Dan’l Lewin (geen typefout, hij noemt zich echt Dan’l). Hij was een van de invloedrijkste mensen in de begindagen van Apple. Hij werkte tussen 1981 en 1985 in diverse marketingrollen bij Apple en ging daarna met Jobs mee naar zijn nieuwe bedrijf NeXT.

Het Computer History Museum bevindt zich in het hart van Silicon Valley en is een leuke plek om eens te gaan kijken als je in de buurt bent. Lewin gaat de komende jaren het beleid bepalen. Voor hem “wordt een droom werkelijkheid”, zo vertelde hij in een reactie. Volgens de voormalige Apple-medewerker is er geen betere tijd en plaats om mee te werken aan de discussies over de impact van computers. Na NeXT ging Lewin overigens wel een paar jaar ‘vreemd’: hij stapte over naar Microsoft. Eerder werkte hij ook voor Sony.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2018, 22:02
Bron Bron iDownloadblog
Categorie Achtergrond
Onderwerpen mac, macintosh, retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.