Logidock

Reacties voor: Nieuwe Logi Dock voor Mac en pc moet het thuiswerken makkelijker maken

De Logi Dock is een usb-c-dock zoals we die al vaker gezien hebben van andere merken. Maar de dock biedt wel wat unieke functies voor als je veel vanuit huis moet vergaderen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. raar dat er geen utp poort op zit.

  2. @tim: Ik had precies dezelfde gedachten! In de basis ben ik wel enthousiast over deze Docking, maar gemis van UTP is wel een zware factor, waardoor ik deze niet zou kiezen.

  3. Hmm.. Zou je het geluidsvolume kunnen aanpassen met de volume knoppen op je macbook keyboard?

    Vast niet. En dat is de schuld van Apple want die vinden het onnodig dat je het uitgangsvolume van met HDMI, DisplayPort, USB of Thunderbolt kunt aanpassen. Dat zuigt.

    Een oplossing is de SoundControl app, maar die doet het met de meest recente MacOS versies steeds slechter en is een ram samen met Airpods als je snel wil schakelen tussen Mac en Iphone.

    Ik zo graag willen dat Apple dit oplost…

    Iemand nog advies?

  4. @Strebor: Een oplossing staat in de reacties van deze post.

  5. @Strebor: Zover ik weet en gemerkt heb gaat het instellen van volume van aangesloten en actieve apparaten gewoon via de knoppen van je MacBook. Maar ik kan mij vergissen ๐Ÿ˜Š.

  6. @Martijntjuh: Helaas is dat niet het geval voor digitale apparaten (schermen bijvoorbeeld). Google maar ๐Ÿ˜‰
    Als je een koptelefoon of speakers (bedraad) aansluit, ja dan werkt het wel

    Het gaat erom, dat Apple weigert het digitale uitgangsvolume aan te passen, dus sturen ze het op 100% uit en zeggen ze dat je het op het eind apparaat moet aanpassen (het scherm bijvoorbeeld).

  7. @Reinier: THANKS! Het open source tooltje MonitorControl (genoemd in het artikel, maar SoundControl staat daar ook in) werkt fantastisch. Het stuurt gewoon de volume van het aangesloten scherm(en) aan (ook met een Thunderbolt Doc ertussen) via de volume toetsten van mijn Macbook. Via het speaker icoontje in de menubalk kies ik nu de uitgang die ik wil (scherm of Airpods) en de volume toetsen werken zoals je zou hopen. Exact zoals ik het hebben wilde. Nogmaals dank.

    Directe link

  8. @Strebor: Moet je ff monitorcontrol downloaden. Is een top app

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.