Lofree Keyboard op een bureau

Lofree is een mechanisch toetsenbord voor je Mac

Het Lofree toetsenbord is mechanisch en bedoeld voor Mac-gebruikers die een kleurrijk en stijlvol alternatief zoeken voor de zwarte gametoetsenborden die je veel in de winkel ziet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Misschien vind je het jammer dat toetsenborden er altijd zo nerdy uit zien. Kijk maar eens bij de Media Markt en je ziet rijen zwarte toetsenborden die allemaal op gamers zijn gericht. Voor creatievelingen is er het Apple-toetsenbord en een paar aluminium klonen. De makers van Lofree hebben daarom het idee dat ze echt iets unieks hebben: een mechanisch toetsenbord dat nu eens niet is gericht op techneuten, maar op mensen die iets stijlvols zoeken.


Lofree Keyboard in rood

Lofree toetsenbord voor de Mac

Lofree denkt daarbij vooral aan designers, schrijvers en andere mensen die hun bureau met smaak inrichten. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren. Je ziet meteen dat het design geïnspireerd is op de ouderwetse typemachine. Het is speciaal bedoeld voor Mac-gebruikers en er is ook dan ook een Mac-functietoets aanwezig. Juist dat moet een verademing zijn voor Mac-gebruikers, want volgens de bedenkers van Lofree heeft 99% van de mechanische toetsenborden een Windows-indeling. Lofree heeft drie instellingen voor de achtergrondverlichting en kan gekoppeld worden met drie apparaten tegelijkertijd.

Verschillende kleuren voor het Lofree toetsenbord

Uiteraard is Lofree draadloos, want waarom zou je willen dat er een kabeltje loopt op je stijlvolle bureau? Batterij leeg? Dan kun je ook een kabeltje aansluiten. Je kunt kiezen uit rood, wit of lichtblauw. Het klikmechanisme (switch) van de toetsen is gemaakt door Gaterone Blue, volgens de makers een van de beste mechanische oplossingen voor toetsenborden. Hou er wel rekening mee dat deze mechanische toetsen heel anders aanvoelen dan die van het Apple Wireless Keyboard: je kunt ze veel dieper indrukken en het geeft een heel ander klikgeluid.

Lofree Keyboard in lichtblauw

De key switch bepaalt hoeveel geluid het toetsenbord maakt, hoeveel kracht je moet uitoefenen en hoe soepel het tikken gaat. Voor mensen die met twee wijsvingers ‘hunt and peck’-typen zijn toetsen die je lekker diep kunt indrukken een goed idee. Als je met 10 vingers blind typt is dit mechanische toetsenbord wellicht wat minder geschikt. In dat geval wil je de toetsen heel licht aantikken en dan is Apple’s eigen toetsenbordje geschikter.

Lofree Keyboard op een bureau

Vanaf volgende maand is het Lofree-toetsenbord beschikbaar en wij kijken er al naar uit om er eentje te reviewen. Behalve met een Mac kun je het ook koppelen met je iPhone, iPad, Apple TV, Android-toestel of Windows-pc.

Mechanisme van Lofree keyboard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.