Reacties voor: Lockscreen-wallpaper om zoekgeraakte iPhone terug te krijgen

Paolo de Graaff heeft een lockscreen voor de iPhone gemaakt, waarop je je eigen naam en telefoonnummer kunt invullen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Handig, maar ik laat hem toch niet achter (hoop ik)

  2. Dus eigenlijk heb je dan een lockscreen-achtergrond die je zelf erg vaak per dag zal zien (als iPhone-liefhebber 😉 ), voor die éne keer dat je hem misschien kwijtraakt. Lijkt me een beetje overbodig, als je gewoon in je contactenlijst een nummer met “mama” zet ofzo zal de vinder er ook wel achter komen wie je bent ;).

  3. Lijkt me vervelend om deze wallpaper standaard op je achtergrond te hebben voor dat ene moment in de 5 jaar dat je hem misschien een keer kwijt raakt!

  4. Grappig, maar daar ga ik dus niet voor betalen!

  5. @ noko: maar of ze dan bellen is maar de vraag…

  6. Origineel geplaatst door renelma
    Grappig, maar daar ga ik dus niet voor betalen!

    wie heeft het over betalen?

  7. Origineel geplaatst door noko
    Dus eigenlijk heb je dan een lockscreen-achtergrond die je zelf erg vaak per dag zal zien (als iPhone-liefhebber ), voor die éne keer dat je hem misschien kwijtraakt. Lijkt me een beetje overbodig, als je gewoon in je contactenlijst een nummer met “mama” zet ofzo zal de vinder er ook wel achter komen wie je bent .

    Helemaal mee eens! Of er een code opzetten (doe ik zelf ook!!) dat helpt het beste, en gebruiken kunnen ze hem dan niet, en dan gooien ze hem kapot. Nog liever dat dan dat iemand m’n iPhone gaat gebruiken!

  8. Zet bij phone number dus niet je mobiele nummer, want dan belt de vinder naar die iPhone en dan heb je ‘m nog niet gevonden 😉

  9. Voor de grap even aangepast voor mijn iTouch.

    Leuk voor 1x maar ik denk niet dat je het gaat gebruiken!

    Als er nou een soort app was waarbij je in je browser ergens op klikte als je je iPhone / iPod Touch kwijt bent, en DAN verschijnt die foto als lockscreen image!

    Dat zou handiger zijn!

  10. ach het achtergrondje is wel leuk, verander je de rest ook gewoon, haal de tekst weg en je hebt best een aardige wallpaper.. 😉

  11. Origineel geplaatst door renelma
    Grappig, maar daar ga ik dus niet voor betalen!

    Goed gelezen… niet dus.

    Lijkt me op zich niet verkeerd om zoiets te maken ‘in case of’

  12. Sommige mensen, alsjeblieft zeg..het wordt hier steeds erger. Lezen voor je post aub…

  13. Origineel geplaatst door Noam
    Als er nou een soort app was waarbij je in je browser ergens op klikte als je je iPhone / iPod Touch kwijt bent, en DAN verschijnt die foto als lockscreen image!Dat zou handiger zijn!

    Dat is dus MobileMe, alleen dan verschijnt er een tekst en betaal je er €79,- per jaar voor… That’s all

  14. en dan zul je zien dat veel mensen het tel nummer van hun Iphone invullen in de tekst….;-)

  15. En voor die 79 euro krijg je nog meer voor mensen daar weer over gaan zeuren…

  16. Ik wil niet het bijdehandje uithangen, maar die tekst klopt ook niet (helemaal). Alleen bij een iPhone 4 zou dat ding een foto van de vinder kunnen maken (alsof dat uberhaupt al kan, yeah right..), want alleen de 4 heeft een front facing camera. Beetje nonsens tekst dus.
    Anyway, wel aardig gevonden op zich, maar zal ‘m idd net als de reacties boven mij niet gaan gebruiken.

  17. @EricE: Haha zie het als een soort bluffen om die mensen over te halen er niet mee weg te lopen omdat je een foto van ze hebt 😛

  18. imho een overbodige en onbruikbare app die echt geen ‘eerlijke vinder’ extra zal motiveren om de iPhone terug te bezorgen. Deze vinder doet dat of doet dat niet onafhankelijk van deze ‘prachtige’ wallpaper.

  19. Misschien wel een handige functie voor find my iphone in mobile me: naast de gps gegevens ook een foto maken en naar je account laten sturen. Vervolgens een bericht naar je iphone sturen met de tekst van bovenstaande wallpaper.
    Ik denk dat de kans dan wel groot is dat je je iphone terugkrijgt of de dader te pakken krijgt.

  20. Origineel geplaatst door Noam
    Voor de grap even aangepast voor mijn iTouch.Leuk voor 1x maar ik denk niet dat je het gaat gebruiken!Als er nou een soort app was waarbij je in je browser ergens op klikte als je je iPhone / iPod Touch kwijt bent, en DAN verschijnt die foto als lockscreen image!Dat zou handiger zijn!

    Check de undercover app, kost iets van 4euri. en kan je berichtjes laten plaatsen op je Iphone als deze kwijt is

  21. En als ik nu geen Photoshop heb?

  22. Heel leuk! bedankt voor de moeite en de creativiteit!

  23. Als iemand tegen mij zou zeggen dat de telefoon een foto van me had gemaakt, dan zou ik weten dat dat niet waar was (zoveel weet ik nou ook nog wel van iPhone) en dan zou ik vrij pissig worden van de tekst, die toch wel insinueert dat je een dief bent, TENZIJ je doet wat die tekst zegt. Zo wens ik niet behandeld te worden (kinderachtig hè) dus die telefoon ging stante pede de plomp in.
    Ik zou een gevonden telefoon altijd braaf naar de politie brengen, maar dat doe ik niet omdat ik anders “strafbaar” zou zijn, maar gewoon omdat mijn lieve mama me dat als kleine jongen al geleerd heeft.

  24. Origineel geplaatst door Robert
    Origineel geplaatst door NoamAls er nou een soort app was waarbij je in je browser ergens op klikte als je je iPhone / iPod Touch kwijt bent, en DAN verschijnt die foto als lockscreen image!Dat zou handiger zijn!Dat is dus MobileMe, alleen dan verschijnt er een tekst en betaal je er €79,- per jaar voor… That’s all

    Klopt maar als MobileMe nou ff gratis word + update voor remote wallpaper changing zou het helemaal mooi zijn!

  25. Origineel geplaatst door micat13
    Origineel geplaatst door NoamVoor de grap even aangepast voor mijn iTouch.Leuk voor 1x maar ik denk niet dat je het gaat gebruiken!Als er nou een soort app was waarbij je in je browser ergens op klikte als je je iPhone / iPod Touch kwijt bent, en DAN verschijnt die foto als lockscreen image!Dat zou handiger zijn!Check de undercover app, kost iets van 4euri. en kan je berichtjes laten plaatsen op je Iphone als deze kwijt is

    Bedankt voor de tip! Ga ik proberen.

  26. Eerst gaan dreigen met foto etc. en dan nog vriendelijk vragen om teruggeven? Lijkt me sowieso de verkeerde volgorde. Een beetje als dat je een dvd hebt gekocht en vervolgens voor de film begint wordt doodgegooid met filmpjes van BREIN over illegaal downloaden.

  27. @Noam

    Voor je itouch is niet zo handig, omdat er in staat dat er in er een foto is gemaakt van de omgeving en de vinder, maar omdat de iTouch geen camera heeft komt het een beejte slap over,
    Ik raad je aan om even de tekst aan te passen :).

  28. Indien je je iPhone gejailbreakt hebt, kan je iLocalis gebruiken. Zelf gebruik ik dat ook, werkt perfect. Als je telefoon is gestolen, kan je hem net zoals bij MobileMe opsporen, berichtjes sturen, van afstand wissen en een alarm afspelen, maar je kan bij iLocalis ook via een SMS de telefoon opsporen (handig als je geen computer bij de hand hebt), je
    geluid opnemen, je iPhone van afstand naar iemand laten bellen, en je kan zelfs de iPhone blokkeren waardoor hij bij aansluiten in iTunes een foutmelding geeft en niet hersteld kan worden (zodat de beveiliging niet gewist kan worden). Echt een perfecte dienst, en kost maar 5 euro per jaar.
    Meer info: http://www.ilocalis.com/

  29. Leuk dat hij het deelt en zeker nuttig. Alleen zal ik er geen gebruik van maken. Heb er zelf ook aan gedacht om zoiets te maken, maar in de praktijk vind ik het toch zonde om altijd deze lockscreen wallpaper te moeten aanschouwen.

  30. Ik gebruik een code en heb als achtergrond mijn “emergency contact numbers” erop staan. Zonder code kunnen ze die tenslotte niet vinden in mijn iPhone. Verder gewoon sober witte tekst op een zwarte achtergrond, dus dat stoort niet.

  31. Moet me een beetje denken aan ‘Pas op voor de hond!’ wanneer je geen hond hebt.

    Maar goed ik heb MobileMe, dus ik skip

  32. En wie wil nu zo’n spuuglelijke wallpaper, als je je iPhone kwijtraakt dan kijkt een ‘eerlijke vinder’ wel even bij je telefoonnummers.

  33. kon wel wat mooier …
    en iedereen die photoshop heeft staan kan ook wel zelf zo iets maken denk ik

  34. Een foto maken en de GPS coördinaten doorgeven…
    Een dief denkt, ach laat ik dat maar bij een vriend doen krijgt hij op zijn donden en leg een doek op de camera 😛

  35. ” rechtenvrij beschikbaar stelt aan onze lezers”

    Heeft hij de rechten wel op de afbeelding??

    http://www.optionshawk.com/index_files/image502.jpg

  36. Loop al een tijd rond met een soortgelijke, zelf gemaakte, lockscreen. Je weet immers maar nooit!

  37. Nu nog met mobileme erop kunnen zetten, en ik ben helemaal blij!!!

  38. Origineel geplaatst door Rowin
    Origineel geplaatst door nokoDus eigenlijk heb je dan een lockscreen-achtergrond die je zelf erg vaak per dag zal zien (als iPhone-liefhebber ), voor die éne keer dat je hem misschien kwijtraakt. Lijkt me een beetje overbodig, als je gewoon in je contactenlijst een nummer met “mama” zet ofzo zal de vinder er ook wel achter komen wie je bent .Helemaal mee eens! Of er een code opzetten (doe ik zelf ook!!) dat helpt het beste, en gebruiken kunnen ze hem dan niet, en dan gooien ze hem kapot. Nog liever dat dan dat iemand m’n iPhone gaat gebruiken!

    of ze herstellen de iphone met itunes en kunnen ze alsnog gebruik maken van je iPhone 🙁

  39. Dus die Paolo de Graaff heeft een achtergrond gejat waarvan hij waarschijnlijk de rechten niet heeft, hij heeft er een tekst bij verzonnen die amper te lezen is door een niet-Nederlander vanwege de vele taalfouten die erin staan, en als klap op de vuurpijl is het feit dat hij dit vrij nutteloze ding verspreidt ook nog eens nieuwswaarde?

    Laten we het er maar op houden dat er in de zomer niet veel nieuws te rapen valt…

  40. @EricE: Sssssst je verpest de grap 🙂

  41. @Do – Je eerste opmerking snijdt hout, je tweede opmerking niet (als je denkt dat er weinig nieuws is, heb je niet goed opgelet). Als lezers iets leuks bij te dragen hebben, willen we daar best aandacht aan besteden (af en toe, het moet geen eindeloze stroom huisvlijt worden). Wat mij betreft is het juist goed als lezers ook iets bijdragen aan de site, zodat het geen eenrichtingsverkeer wordt.

  42. Hmm dan gebruik ik liever de officiële dienst van Apple: ‘Find my iPhone’ wat een onderdeel van MobileMe is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.