Apple biedt oplossing voor Exchange-problemen onder iOS 4

Apple heeft in een supportdocument opheldering gegeven over sync-problemen onder iOS 4. Door een configuratieprofiel te installeren moeten de problemen zijn opgelost.

exchange iphoneApple heeft een supportdocument online gezet voor gebruikers die problemen ondervinden bij Exchange onder iOS 4. Sommige gebruikers ervaren problemen bij het synchroniseren van e-mail, contactgegevens en agenda’s. Dit verloopt via Microsoft ActiveSync en gaat sinds de update extreem traag of mislukt totaal. Het installeren van een speciaal configuratieprofiel moet uitkomst bieden. Deze verlengt de tijd dat het toestel wacht op een respons van de Exchange-server. Zakelijke gebruikers kunnen het configuratieprofiel door hun IT-beheerder laten installeren.

Je kunt ook in Safari op de iPhone dit profiel downloaden. Na installatie van het niet-gesigneerde profiel via de browser herstart je de iPhone, waarna het synchroniseren met Exchange probleemloos zou moeten gaan. Na de installatie vind je het profiel onder Instellingen > Algemeen > Profiel. Er zit geen aparte applicatie bij, die je moet opstarten.

Het supportdocument is hier te vinden: iOS 4: Exchange Mail, Contacts, or Calendars may not sync after update

We kregen een vergelijkbaar bericht van onze Hosted Exchange-sponsor Plushosting.nl. Informeer dus bij je Exchange-beheerder of het gewenst is dat je deze patch installeert. Het antwoord zal in de meeste gevallen positief zijn.

Tragere performance veroorzaakt door Apple iPhone iOS4

Onlangs heeft Apple de iPhone4 geïntroduceerd, te samen met het nieuwe operating system, iOS4. Dit nieuwe iPhone operating systeem is ook te downloaden voor eerder uitgebrachte iPhone apparaten.

Gebleken is dat Hosted Exchange gebruikers die gebruik maken van een iPhone4 of een oudere iPhone versie hebben geupgraded naar iOS4, hinder ondervinden met het syncen van hun Contacten, Mail en Kalender via ActiveSync.
In aanvulling hierop blijkt tevens dat iOS4 een tragere performance veroorzaakt van Exchange servers. Dit heeft ook tot gevolg dat gebruikers van andere apparaten en mail klanten een tragere performance ondervinden!

Te ondernemen stappen voor gebruikers van iOS4

PlusHosting adviseert aan alle iPhone4 gebruikers en degenen die hun iPhone hebben geupgraded naar iOS4, een configuratie patch te installeren. Deze configuratie patch (inclusief installatie instructies) is te vinden via deze link: http://support.apple.com/kb/TS3398.

Mogelijke gevolgen bij niet-installatie van configuratie patch

Het niet-installeren van deze configuratie patch heeft een incomplete sync van Contacten, Mail en Kalender tot gevolg. Tevens kan het leiden tot een trage performance van uw apparaat.
Omdat de gevolgen ook van invloed kunnen zijn voor niet-gebruikers van iOS4, behoudt PlusHosting zich het recht om de ActiveSync functie uit te schakelen bij apparaten die gebruiken maken van iOS4, ten einde de overall service kwaliteit van de Exchange servers te handhaven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2010, 15:15
Categorie iOS
Onderwerpen ios 3, microsoft exchange

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.