Line Dock met MacBook

Line Dock geeft je MacBook alle vertrouwde aansluitingen terug

Met de Line Dock krijgt je MacBook alle vertrouwde aansluitingen terug, maar het betekent wel dat je MacBook twee keer zo dik wordt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

We zullen moeten wennen aan een toekomst met andere aansluitingen. Op de iPhone 7 vind je geen koptelefoonaansluiting meer en op de nieuwe MacBooks heb je alleen nog maar Thunderbolt 3-aansluitingen. Om te voorkomen dat je een reeks dongles en adapters moet aansluiten is er nu de Line Dock. Maar die maakt je MacBook wel twee keer zo dik.

Line Dock met MacBook

Line Dock geeft je adapters terug

De Line Dock beschikt over drie standaard USB 3.0-poorten, een extra USB-C-poort, HDMI en MiniDisplay-poort. Ook zit er een geheugenkaartlezer. Daarmee heb je dus zowat alle aansluitingen terug die je ook van de oude MacBooks gewend was, behalve de MagSafe-aansluiting voor het opladen.

Line Dock op een bureau

Misschien vraag je je af waarom de Line Dock zo dik moet zijn, maar dat heeft een reden: er zit namelijk tot 1 terabyte opslag in en met de reservebatterij kun je zorgen dat je je MacBook langer kunt gebruiken. Handig voor mensen met de nieuwe MacBook Pro, maar ook voor mensen met een 12-inch MacBook, die over slechts één USB-C-aansluiting beschikken. Met de interne batterij kun je ook andere apparaten opladen, zoals een iPhone of iPad. De USB-C-poort van de dock is nodig om de verbinding te maken met je MacBook, zoals op de foto hierboven is te zien.

Je kunt kiezen uit een opslag van 256GB, 512GB of 1TB. Magneetjes zorgen ervoor dat de MacBook stevig op de dock blijft staan. Er zit ook een koelsysteem in om te zorgen dat je MacBook niet oververhit raakt.

Lange levertijd
Via een crowdfundingcampagne op Indiegogo proberen de bedenkers van de Line Dock geld in te zamelen om het accesoire daadwerkelijk te maken. Voor $149 plus verzendkosten doe je mee. Je kunt kiezen uit zilver of spacegrijs en uit afmetingen voor de 12-, 13- en 15-inch MacBook. Helaas kom je er pas bij het afrekenen achter dat je voor de verzendkosten $33 zult moeten betalen, plus eventuele invoerrechten en onverwachte andere douaneheffingen.

Line Dock voor MacBook

Of de Line Dock handig is, is nogal persoonlijk. Een MacBook met een wirwar van kabels en adapters ziet er niet uit en in dat opzicht is deze dock wel handig. Maar het voordeel van een dunne en lichte laptop valt weg als je elke keer een plaat ter grootte van een extra laptop moet meeslepen. Als de crowdfundingcampagne succesvol verloopt koopt de Line Dock in juni 2017 op de markt.

Hou er rekening mee dat de Line Dock wordt gemaakt door een nieuw bedrijfje zonder track record en dat juni 2017 nog erg ver weg is. Tot die tijd zul je misschien al heel wat adapters in huis halen – misschien de afgeprijsde adapters bij Apple zelf?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2016, 11:25
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerp macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.