Reacties voor: Deze bril heeft een ingebouwde activiteitentracker

Level is een brilmontuur met ingebouwde activiteitentracker, zoals een Fitbit. Het meet ongemerkt je stappen en calorieën.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik zou hem best willen testen.

  2. Level is bedacht door een denktank van VSP, een van de grootste verzekeraars op het gebied van oogzorg.

    Maar in die danktank ontbraken overduidelijk èchte brildragers. Die hadden namelijk uit levenslange ervaring geweten dat een bril vroeger bij gymles al uitermate hinderlijk en kwetsbaar was – laat staan bij serieus (wèl vrijwijllig) sporten of überhaupt intensieve lichaamsbeweging.

    Misschien een grappig hebbedingetje voor wandelen in kuiertempo, maar voor serieus sportief gebruik lijkt dit me totaal ongeschikt. Ze kunnen (een nano-technologische versie van) deze techniek beter inbouwen in contactlenzen 😁
    Maar ja, die missen natuurlijk wèl het “kijk mij nou ‘s ‘t nieuwste dure overbodige gadget dragen”-effect 🤔
    En ook dit effect:

    Nee, de gewone bril, het kijkinstrument dat ook dienstdoet als fashion statement om jezelf een intellectuele uitstraling te geven.

    😂😂😂

    En het gebeurt niet vaak, maar hier valt Gonny toch door de mand als gebrek aan ervaringsdeskundige:

    Dat is eigenlijk heel logisch, want een bril draag je elke dag en je zult ‘m niet snel vergeten of kwijtraken

    Elke brildrager weet dat je ‘m juist héél snel kunt en zult kwijtraken, meestal tijdelijk maar soms voor langere tijd. Bij een bril van geringe sterkte omdat je ‘m nauwelijks mist, en dan pas als je geen idee meer hebt waar je ‘m zolang had neergelegd. En bij grote sterkte omdat je juist zonder die bril op je neus de gezichtsscherpte mist om ‘m te kunnen terugvinden 😕

  3. @Ferryman: Als zeer ervaren brildrager vind ik het behoorlijk meevallen hoe vaak m’n bril kapot of beschadigd of kwijt is geraakt.

    Die keren dat het mij is overkomen was langgeleden bij ‘n ruzie (klap in mijn gezicht), auto-ongeluk en een flinke val.

    Vanwege mijn toch redelijke sterkte ben ik extra voorzichtig wat betreft het verliezen van mijn bril. Ben dan nog nooit ‘n bril kwijtgeraakt.

    De bril zelf zit toch goed vast op m’n snufferd en toch comfortabel. Prima geschikt om een eind hard te lopen of zelfs om in een wilde achtbaan in te stappen. Bij gymlessen is hij ook nog nooit stuk gegaan of van mijn snufferd gegleden 😀

    Dus wat mij betreft kun je een bril wel degelijk bij ‘n hoop sporten op hebben. Zwemmen heb ik geen ervaring mee. Misschien een duikbrilletje op sterkte? 🙂

    Wat betreft ‘t fashion statement heb ik toch leuke reacties gehad, dus ‘n bril kan wel degelijk iets toevoegen aan je uiterlijk.

    Persoonlijk vind ik het getoonde montuur aan de zijkanten te dik. Wie weet kunnen ze de electronica in de toekomst wat verkleinen om het geheel aantrekkelijker eruit te laten zien.

  4. Een goed passende bril is voor vrijwel alle sporten geschikt. Tuurlijk, een voetbal tegen tegen je hoofd zal slecht nieuws zijn voor je bril en bij sporten die extra oog/hoofdbescherming vragen is een bril ook niet altijd handig (rugby, skiën, etc – al zijn daar prima oplossingen voor). Maar bij sporten als hardlopen, fietsen, tennis, noem maar op, kun je prima een bril dragen. Zelfs bij zeilen en kanoën draag ik een bril (ok, met een extra touwtje, dat wel).
    En geloof me, als je enigszins sterke glazen hebt raak je een bril echt nooit kwijt. Hij staat immers op je neus of ligt op je nachtkastje.
    Ik ga dit project dan ook met grote interesse volgen. Kom maar op met échte smart glasses! Van mij mag er trouwens wel een GPS chip bij; veel betere ontvangst op je hoofd dan via een smartphone in je broekzak 🙂

  5. @Bart, @Guido: OK, kennelijk wat spraakverwarring veroorzaakt. Bedoel niet zozeer ‘kwijt’ in de zin van ‘die zie je nooit meer terug’, hoewel dat sommige mensen (ihb met zonnebrillen op sterkte) ook lukt, maar meer van zoek oftewel ‘waar hebt ik dat 🌩⚡️🔥💥 ding nou gelaten’. ‘s Nacht op het nachtkastje gaat noch wel goed, maar als je ‘m even kwijt moet op een ongewoon moment of ongewone plek kun je je soms echt een ongeluk zoeken.

    Maar ik geloof dat ik ‘t ding toch tekort heb gedaan, had in eerste instantie hier overheen gelezen:

    Extraatje: er zit een ‘Find my Glasses’-functie op, zodat je met een piepend geluid je bril kunt terugvinden.

    Kijk, dáár heb je wat aan als brildrager. Zeker als je een Apple Watch hebt waarmee je ook zonder bril je iPhone kunt vinden, waarmee je dan weer via de app die bril kunt vinden 😉

  6. @vuurvreter: Ik ook!!! Lijkt me best wel cool

  7. @Apple

    Ze mogen mij benaderen om te testen 😉

    En euh…
    “Extraatje: er zit een ‘Find my Glasses’-functie op, zodat je met een piepend geluid je bril kunt terugvinden.”

    Als dat maar niet zo’n zielig pieptoontje is, dan hoor je hem niet als je ook nog gehoorschade hebt 😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.