Level brilmonturen

Deze bril heeft een ingebouwde activiteitentracker

Level is een brilmontuur met ingebouwde activiteitentracker, zoals een Fitbit. Het meet ongemerkt je stappen en calorieën.

Het is eigenlijk gek dat er in brillen niet meer technologie wordt ingebouwd. En dan bedoelen we niet Google Glass, want daarmee werd je toch altijd wat meewarig aangekeken. Nee, de gewone bril, het kijkinstrument dat ook dienstdoet als fashion statement om jezelf een intellectuele uitstraling te geven. De makers van Level zijn erin geslaagd om een bril te maken die er gewoon uitziet, maar tegelijk wat slimme snufjes bevat. Het werkt uiteraard met een iOS-app.

Level brilmonturen

Level-bril met activiteitentracker

Level is bedacht door een denktank van VSP, een van de grootste verzekeraars op het gebied van oogzorg. Zij stelden zich voor hoe de bril van de toekomst eruit zou zien, vooral voor mensen die elke dag een bril moeten dragen. In het montuur zit de activiteitencracker verwerkt. Dat is eigenlijk heel logisch, want een bril draag je elke dag en je zult ‘m niet snel vergeten of kwijtraken. Via de bril kun je nog meer dingen meten, zoals je houding. Een pilot moet nu uitwijzen of het idee werkt. Honderden vrijwilligers zullen met de brillen gaan rondlopen.

https://en.wikipedia.org/wiki/VSP_Vision_Care

Binnenin zit een accelerometer, gyroscoop en magnetometer, dezelfde metertjes die in je iPhone zitten. Ze zijn onzichtbaar verwerkt in het montuur. In de eerste prototypes was het gewicht nog ongelijk verdeeld, maar in de Level-brillen is dat opgelost. Bluetooth zorgt voor de koppeling met een mobiele app, die verkrijgbaar is voor iOS en Android. De batterij gaat drie dagen mee en is op te laden via een magnetische poort bij het scharnier. In 30 minuten is je bril weer opgeladen. En voor het geval je gewend bent om met bril op te zwemmen en te douchen: Level is waterbestendig.

Level-bril met laadkabel

level-bril-verpakking

Je meet tijdens het dragen het aantal stappen, verbrande calorieën en tijdsduur. Extraatje: er zit een ‘Find my Glasses’-functie op, zodat je met een piepend geluid je bril kunt terugvinden.

Level-bril met verpakking

Je kunt kiezen uit drie varianten voor mannen en vrouwen en in verschillende kleuren. Elk model is genoemd naar een bekende innovator, namelijk Nikola Tesla, Marvin Minsky en Hedy Lamarr. Sta je te popelen om er eentje aan te schaffen? Het kan nog wel even duren, want eerst moet de pilot uitwijzen dat consumenten ermee uit de voeten kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2016, 13:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen activiteitentracker, bril, fitnesstracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.