Bellen en visual voicemail.

Visual Voicemail bij KPN nu beschikbaar voor iPhone-gebruikers

Visual Voicemail is nu beschikbaar bij KPN! Iedere iPhone-bezitter met een mobiel KPN-abonnement kan zijn voicemailberichten nu beter en makkelijker afluisteren dankzij de ingebouwde Visual Voicemail-functie van iOS.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eindelijk: KPN heeft Visual Voicemail uitgerold naar iPhone-gebruikers. Visual Voicemail is een uitgebreide versie van het normale voicemailsysteem. In plaats van dat elk ingesproken voicemailbericht achter elkaar afgespeeld wordt, kun je zelf het bericht selecteren dat je wil beluisteren. Visual Voicemail op de iPhone was lange tijd alleen beschikbaar bij T-Mobile, maar vorig jaar ontdekte iCulture dat KPN ook Visual Voicemail gaat ondersteunen. Nadat de functie meerdere keren uitgesteld werd, kunnen KPN-gebruikers met een iPhone vanaf vandaag Visual Voicemail gebruiken.

Werkt het niet? Dan vind je verderop de oplossing.

Visual Voicemail bij KPN beschikbaar

Op een speciale pagina hield KPN haar klanten op de hoogte van de komst van het nieuwe voicemail-systeem, waardoor ook Visual Voicemail beschikbaar is. Visual Voicemail is gratis voor alle mobiele KPN-klanten. Op dit moment vissen klanten van Telfort nog achter het net, want dit komt voor hen pas op een later moment beschikbaar. Visual Voicemail bij KPN wordt op dit moment uitgerold, dus het kan zijn dat het voor jou nog niet zichtbaar is. Probeer het in dat geval op een later moment nog eens.

Visual Voicemail bij KPN.

Op Android-toestellen is voor Visual Voicemail een speciale app nodig, maar op de iPhone is dit geïntegreerd in de Telefoon-app. Het enige wat je hoeft te doen, is in de Telefoon-app rechtsonder op de Voicemail-knop te tikken. Nu Visual Voicemail hier actief is, zie je hier een lijst van je ingesproken berichten. Je kunt deze telkens opnieuw afspelen en door de berichten scrollen. Wil je zeker weten dat je toestel klaar is voor Visual Voicemail, zorg er dan voor dat je de laatste iOS-versie hebt, inclusief de nieuwste aanbiederupdate van KPN. Mogelijk heb je iOS 11.3 en de KPN-update 32.0 (via Instellingen > Algemeen > Info) nodig om van Visual Voicemail gebruik te kunnen maken.

Voor voormalig Hi-klanten wijzigt er vanaf vandaag ook iets. De oude KPN Voicemail-app (link) voor Hi-klanten werkt vanaf vandaag niet meer. Ben je voormalig Hi-klant, dan kun je nu ook gewoon gebruikmaken van Visual Voicemail dat standaard in de Telefoon-app te vinden is.

Om Visual Voicemail in te stellen, moet je eerst een wachtwoord en een begroeting instellen. Dit doe je via het Voicemail-scherm in de standaard telefoon-app. Daarna is Visual Voicemail klaar om te gebruiken. Om je voicemail te beveiligen kun je ook een voicemailwachtwoord instellen via Instellingen > Telefoon > Wijzig voicemailwachtwoord.

Voor als KPN Visual Voicemail niet werkt

De Visual Voicemail-functie van KPN blijkt niet bij alle klanten te werken. Je kunt dit als volgt oplossen:

 • Zet Visual Voicemail uit en daarna weer aan door een berichtje met de tekst STATE naar 121 te sms’en. Vaak lost dit het probleem op.
 • Tik in de Telefoon-app ##002#. hiermee worden alle doorschakelingen gewist. Ook helpt het om #21, #61 en #62 in te toetsen.
 • Ook kan het gebeuren dat sms-notificaties worden uitgezet zodra je Visual Voicemail activeert. Check dus even of Visual Voicemail goed werkt, ook als je geen sms’jes krijgt.
 • Is de optie helemaal niet zichtbaar en zie je ‘bel voicemail’ dan kan het helpen om je toestel te herstarten.
 • Indien Visual Voicemail aan lijkt te staan, maar er komen geen berichten binnen, herstart je toestel en probeer het nog eens met een nieuwe voicemail.
 • Indien er echt geen berichten binnenkomen, bel 1233, kies optie 4 om VV uit te zetten, en sms STATE naar 121 om het weer aan te zetten. Probeer het dan weer met een nieuw bericht.
 • iCulture-lezer Robin meldde dat het ook kan helpen om AAN te sms’en naar 1233 en je toestel te herstarten.

Visual Voicemail bij KPN instellen.

Op Apple’s pagina wordt al aangegeven dat KPN in Nederland ondersteuning biedt voor Visual Voicemail. Dit is al het geval sinds november vorig jaar, maar vanaf nu is het dus echt zover. In onze tip Visual Voicemail instellen en gebruiken lees je meer over hoe Visual Voicemail werkt.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 04 april: Visual Voicemail is nu beschikbaar voor KPN-klanten met een iPhone. Het artikel is daarom bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.
 • 2018 - 28 maart: KPN belooft nu dat de Visual Voicemail-update op 4 april komt. We wachten af vol spanning af of het deze keer wel lukt.
 • 2018 - 22 februari: Helaas is de planning niet gehaald: Visual Voicemail verschijnt nu binnenkort voor KPN-klanten.
 • 2018 - 16 februari: Verwijzingen naar scoop verwijderd.
 • 2018 - 16 februari: Visual Voicemail is gratis voor alle mobiele KPN-klanten. Dit is aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2018, 11:09
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, visual voicemail
72 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.