Reacties voor: Kort: Apple Store, Skype, Fring, Google Voice, Thuiskopie

Kort nieuws: de App Store is down, Skype was even offline, er is een nieuwe versie van Fring en Google Voice wordt gedemonstreerd in een video van GV Mobile.

Reacties: 9 reacties

  1. Snap zo snel nog steeds het nut van GV niet. Voor het doorsturen van gesprekken hebben ze immers de optie doorschakelen uitgevonden?

  2. Er waren al langer plannen om een toeslag voor mp3-spelers in te voeren, maar die plannen kwamen in de ijskast toen bleek dat de heffing voor cd’s en dvd’s niet goed werkte: de artiesten moesten te lang wachten op hun vergoeding.

    ik denk zelfs dat er niet veel artiesten zijn die er iets van terug gaan zien. waar bepalen ze dat op? aantal piratebay downloads? top40 notering? album notering?

    een kleine artiest waarvan de muziek gekopieerd word, zal in de regel niets krijgen. ik ken kleine bandjes waarvan veel mensen in mijn omgeving gekopieerde cd’s van hebben, maar die bandjes zullen niets krijgen van stichting thuiskopie.

    daarnaast blijft er teveel aan de strijkstok hangen. de meeste mensen die veel kopieren halen de cd’s/dvd’s uit duitsland, en als ze dat voor mp3 spelers zouden gaan doorvoeren, gaat dat daar ook mee gebeuren. ze wilden eerst ook heffingen op harde schijven gaan doen, wat helemaal uit ten boze is. dan koop ik een harde schijf om daar “eigen” (lees: boeken die ik bewerk voor anderen) boeken in indesign in te zetten, met de bijbehorende plaatjes als psd bestanden, wat al snel op enkele gigabytes uitkomt, en dan moet ik om spullen waarvan ik toestemming van de auteurs voor heb, heffingen betalen om het op te slaan? dat is toch niet normaal!

    ik wil dat materiaal gewoon heffingsvrij kunnen meenemen naar een uitgever, heffingsvrij naar de schrijvers en tekenaars brengen, zonder dat stichting thuiskopie, waar ik geen geld van krijg, er tussen zit. of het nu gaat om een externe harde schijf, een mp3/mp4 speler of een mobiele telefoon, het is materiaal dat ik mag hebben, of het nu om door mij gemaakt schrijf en tekenwerk gaat of om andere auteurs, ik mag het dus ik wil geen heffingen betalen!

  3. @Rawish: op deze manier heb je gewoon 1 nummer. Daar ben je altijd en overal op te bereiken (de beller belt jou ipv je vaste nummer, of je mobiel. en jij hoeft geen zorg te dragen voor doorschakelingen). Dat is wat ik er van heb gebrepen. Maar ik verwacht sowieso niet dat het ooit naar Nederland zal komen.

  4. Stichting Thuiskopie = lachertje

    Ik kan me een artikel herinneren van PC-Active of Computer Idee. Deze had onderzocht dat maar een paar procent voor de artiesten bestemd was. Ik dacht <10%. De rest was voor de stichting zelf.

    “…de artiesten moesten te lang wachten op hun vergoeding…”

    En dat ligt aan de heffing op CD’s en DVD’s? Ik denk dat het aan de stichting zelf ligt 😉

  5. tsja vele nummers met prijs verhoogd, maar de nummers met prijsverlaging zijn ver te zoeken 🙁

    en als er een heffing is voor cd’s en dvd’s dan is het downloaden toch al betaald en ben ik helemaal niet illegaal bezig ?

    die thuiskopie club kunnen toch alleen cijfers gebruiken van legale downloads waar al heffing op betaald is ?, anders zullen ze precies moeten weten hoeveel er van welke muziek illegaal gedownload is = bullshit !

  6. Je bent met het downloaden nooit illegaal bezig, want dat mag gewoon in Nederland.

    Dat de heffing op beschrijfbare CD’s en DVD’s nog bestaat is sowieso al opmerkelijk, want die had nooit ingevoerd mogen worden (Die kun je namelijk ook gebruiken voor het opslaan van andere dingen als gedownloade muziek en films, zucht).

    Een heffing op MP3-spelers is wederom loos, je kan je CD’s naar MP3 converteren en je kan online MP3’s kopen. Het blijft een vorm van drie keer je handje ophouden voor één track.

    Je gaat dankzij dit soort stichtingen uit principe al bijna niets meer origineel kopen. Wanneer snappen ze nou eens dat je de consument voor je moet winnen en je dat niet bereikt door hem op ieder vlak een hak proberen te zetten. Wat een gigantisch bord voor hun kop hebben de leidinggevende bij dit soort organisaties… Tsk.

  7. Wat was nou de reden dat de apple store offline was? Of wil je echt zeggen dat dat standaard is op dinsdag :S

  8. Hm, ik zie alleen prijsverhogingen. Gelukkig heb ik gisteren nog een aantal songs gedownload, die nu 1,29 EUR kosten! Van prijsverlaging geen spoor.

    Ik wist, dat het zo zou uitpakken. Uiteindelijk geeft Apple de platenmaatschappijen de mogelijkheid hun muziek nog duurder aan te kunnen bieden. Ik denk, dat ik toch een mogelijkheid ga zoeken om ze bij Amazon in Duitsland te downloaden.

    Aangezien we nu met prijsverhogingen kunnen rekenen en nog steeds geen films of series hebben. Ik ben enigszins teleurgesteld.

  9. Ik vind dat Google Voices er erg nep uitzien.
    Ook de VoiceOver van het filmpje, behoorlijk in de stijl van Apple.
    Ik hoop dat ooit aan Mobile Me de functie wordt toegevoegd om via de computer smsjes te kunnen lezen, beantwoorden etc. dat het dan ool weer gepusht wordt na de iPhone en voicemails te kunnen afspelen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.