FWChanger: verander je firmware-versie (jailbreak)

FWChanger past het plist bestand aan waarin je firmware-versie staat. Hierdoor is het mogelijk applicaties en games te installeren waarvoor eigenlijk een hogere firmware-versie vereist is.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

FWChanger_SplashIn augustus vorig jaar berichtten we al eens over FWChanger, een handig tooltje waarmee je het getoonde firmwarenummer in de instellingen kunt wijzigen. FWChanger past een bepaald plist-bestand aan op je iPhone waarin de informatie staat die gebruikt wordt om de firmware-versie weer te geven.

Vooral de gebruikers van firmware 2.2 zullen de laatste tijd regelmatig tegenkomen dat een bepaalde applicatie of game niet geïnstalleerd kan worden vanuit de App Store omdat daarvoor een update naar 2.2.1 vereist is. Omdat 2.2.1 niet veel functionaliteit ten opzichte van 2.2 bevat, wachten veel gebruikers liever tot OS 3.0 straks uit komt omdat upgraden, jailbreaken en alles opnieuw reorganiseren teveel moeite kost. Voor deze gebruikers is het programma FWChanger bij uitstek geschikt om alsnog deze applicaties en games te kunnen installeren.

In het hoofdscherm zijn er twee velden die ingevoerd moeten worden: Firmware en Build. Belangrijk is het om ook de juiste build hier in te voeren. Voor firmware-versie 2.2.1 is dat build 5H11. Wil je de wijziging weer ongedaan maken dan gebruik je ook FWChanger om het bestand weer aan te passen naar versie 2.2, build 5G77.

Standaard zijn er al een aantal firmwareversies aanwezig in het programma (vanaf 1.0) maar deze zullen voor de meeste gebruikers niet echt relevant zijn. Het applicatie-icoon op je springboard toont ook welke versie je ingevoerd hebt in de applicatie.

Let op: de applicatie wijzigt alleen de tekst in het plist-bestand, de firmware zelf blijft ongewijzigd. FWChanger is verkrijgbaar in Cydia via de source van Big Boss.

Vul de juiste firmware-versie en build inJe firmware-versie is nu aangepast naar 2.2.1FWChanger toont versienummer op je springboard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:19
Categorie Jailbreak