iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Kort: Apple Store, Skype, Fring, Google Voice, Thuiskopie

Kort nieuws: de App Store is down, Skype was even offline, er is een nieuwe versie van Fring en Google Voice wordt gedemonstreerd in een video van GV Mobile.

Apple StoreHet is dinsdag en dus vaste prik: de Apple Stores zijn wereldwijd offline. Skype was ook even offline tussen 19:00 en 20:00 uur gisteravond, maar dat had een andere reden: Skype voerde een hotfix uit om wat feedback en kleine verbeteringen te verwerken. Niets aan de hand dus: de applicatie is weer gewoon beschikbaar.
In de iTunes Store is vanaf vandaag het nieuwe prijsbeleid doorgevoerd. Zoals al werd verwacht ging de prijswijziging op 7 april in.

Een aantal titels is nog steeds voor 99 eurocent beschikbaar; voor andere moet je nu €0,69 of €1,29 betalen. Sommige albums blijken na de prijswijziging echter helemaal verdwenen. Dat kan ermee te maken hebben dat de muzieknummers nog niet in DRM-vrije variant beschikbaar waren en dat Apple druk bezig is ze te converteren. Apple had eerder aangegeven dat aanvankelijk 8 miljoen nummers DRM-vrij zouden zijn en dat de resterende 2 miljoen eind maart in DRM-vrije vorm in de iTunes Store zouden staan.

Stichting de Thuiskopie wil dat artiesten een vergoeding krijgen voor de verkoop van mp3-spelers. Artiesten krijgen op dit moment wel een vergoeding voor beschrijfbare cd’s en dvd’s, maar nog niet voor mp3-spelers en apparaten waarmee je muziek en films kunt opnemen en afspelen. Er waren al langer plannen om een toeslag voor mp3-spelers in te voeren, maar die plannen kwamen in de ijskast toen bleek dat de heffing voor cd’s en dvd’s niet goed werkte: de artiesten moesten te lang wachten op hun vergoeding.

In de App Store is een nieuwe versie van Fring te vinden, waarmee wat extra functionaliteit wordt toegevoegd voor bezitters van een eerste generatie iPhone, iPhone 3G of iPod touch. Je kunt nu kiezen of je je offline contacten en je gsm-vrienden wilt zien. De Fring-instellingen zijn ook verplaatst naar de algemene iPhone-instellingen zodat je de applicatie niet hoeft te openen als je ven een optie wilt aan- of uitzetten. Op het belscherm is een klein vlagsymbool toegevoegd: daarmee krijg je een landenlijst te zien, zodat je niet langer zelf de internationale toegangscode hoeft in te tikken.

Bij ons vorige nieuwtje over Google Voice (het voormalige GrandCentral) waren er mensen die niet helemaal begrepen wat je met deze Google-dienst kunt doen. Hopelijk maakt de nieuw beschikbaar gestelde demovideo van GV Mobile een hoop duidelijk. Met GV Mobile kun je nummers bellen, SMS-berichten sturen, de belhistorie raadplegen (en wissen), voicemails afspelen en wissen, binnenkomende telefoongesprekken van andere nummers op je iPhone opnemen (forwarding) en beheren welke telefoonnummers je naar Google Voice wilt doorsturen. Google Voice is nog niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers en het is nog de vraag wanneer dat ooit gaat gebeuren.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2009, 13:59
Categorie iDevices
Onderwerpen app store, fring, itunes, populaire apps, skype

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.