Reacties voor: Koopadvies iPhone 4 en iPhone 3GS: opties en prijzen op een rijtje

We hebben de prijzen voor de iPhone 4 en 3GS op een rijtje gezet in ons traditionele koopoverzicht. Niet alleen het kopen via T-Mobile komt daarin aan bod, maar ook abonnementen van KPN en Vodafone, kopen in het buitenland en losse toestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Algebeld geeft alleen prijzen voor de 3GS; typefoutje?

  2. Nee hoor

  3. Uit betrouwbare bron gehoord dat het alleenrecht van T-Mobile 3de kwartaal vervalt.
    KPN gaat geen iPhone leveren en Vodafone is nog in bespreking.
    Hopelijk gaat het door want dan best kans dat ie simlockvrij via de store verkocht gaat worden..
    Afwachten maar weer.
    Vooralsnog komen de mijne nu uit de UK en straks Canada.

  4. Nog even een disclaimer: het is in het verleden regelmatig voorgekomen dat winkeliers na het publiceren van ons prijzenoverzicht nog snel wat wijzigingen aanbrengen. Het kan dus soms gebeuren dat prijzen niet meer kloppen. We proberen dat zo snel mogelijk weer bij te werken.

    Ik zie bijvoorbeeld dat 2Call net hun prijs voor de losse iPhone 4 op €9.999 heeft gezet… valsspelers!

  5. phoneshop en 2call zijn allebei het zelfde bedrijf alleen andere website. Stel oplichters

  6. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Nog even een disclaimer: het is in het verleden regelmatig voorgekomen dat winkeliers na het publiceren van ons prijzenoverzicht nog snel wat wijzigingen aanbrengen. Het kan dus soms gebeuren dat prijzen niet meer kloppen. We proberen dat zo snel mogelijk weer bij te werken.Ik zie bijvoorbeeld dat 2Call net hun prijs voor de losse iPhone 4 op €9.999 heeft gezet… valsspelers!

    Belachelijk! 9999 voor een iPhone. Ze willen gewoon niet dat mensen reserveren voor dat bedrag omdat ze het dan voor die prijs moeten afleveren.. Triest, die 2call..

  7. Bij de Belcompany kun je ook op de onofficiële lijst komen te staan.. Zij claimen ook de 4 te ontvangen!

  8. Gonny, ik heb de Iphone 4 besteld via de Phoneshop en er staan wel prijzen bij hoor of begrijp ik het verkeerd?

  9. @Rowin:

    Deeeehhh… het is gewoon een manier om de telefoon niet uit het systeem te halen, maar eigenlijk wel aan te geven dat hij niet te bestellen is. 9.999 is echt niet een prijs die ze serieus denken te kunnen vragen.

  10. Ik heb mijn huidige Iphone direct gekocht bij een T-Mobile shop en kreeg toen extra korting omdat ik al langere tijd klant was (2008 16 gig voor 49Euro ipv 170). Krijg je dit soort vaste T-mobile klant kortingen ook als je elders een T-Mobile abonnement verlengt?

  11. Mooi overzicht!
    Maar hoe zit het nu precies met garantie in het buitenland? Terug naar London, als je daar een simlockvrije iPhone hebt gekocht? Of, omdat ‘ie simlockvrij is, naar een Retailer van Apple in Nederland? Nog onduidelijk…
    En ik heb nu duosimkaarten van vodafone, las laatst ergens dat deze niet naar micosim te knippen zijn, want dan werken ze niet meer. In de winkels hebben ze echter (nog) geen microsims maar ze bieden wel een sim-only aan? Hoe zit dat?

  12. In het artikel staat dat je in de vs gewoon een iphone 4 kan kopen.
    Maar deze zijn toch enkel te koop met abonnement dus niet simlock vrij?
    Daar ben je in Belgie/Nederland toch niks mee gezien ze niet te jailbraiken/unlocken zijn.
    Of zie ik dit verkeerd?

  13. Zat laatst in de bus naar huis en overhoorde daar een telefoongesprek dat iemand aan het voeren was…. Deze vertelde tegen de persoon aan de andere kant van de lijn dat t-mobile enkel de eerste 3 maanden exclusiviteit heeft, hierna mag vodafone de iphone ook gaan verkopen!!!!!!!

    Dus iphone 4 waarschijnlijk vanaf oktober ook beschikbaar in combinatie met een vodafone abonnement!!!

  14. @Danny: Ik ga hem zoiezo niet in het begin halen. Na al die fouten van de iPhone 4. Ik kan wel 3 maanden wachten.

  15. Gonny hoe zit het met de rest van de review? Voor ik er überhaupt één bestel wil ik toch wel eens weten wat jullie bevindingen zijn. Ik hoop toch niet de review hetzelfde lot beschoren is als de review van de 3GS (die er uiteindelijk nooit kwam :()

  16. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Nog even een disclaimer: het is in het verleden regelmatig voorgekomen dat winkeliers na het publiceren van ons prijzenoverzicht nog snel wat wijzigingen aanbrengen. Het kan dus soms gebeuren dat prijzen niet meer kloppen. We proberen dat zo snel mogelijk weer bij te werken.Ik zie bijvoorbeeld dat 2Call net hun prijs voor de losse iPhone 4 op €9.999 heeft gezet… valsspelers!

    Typ foutje €9.999 ? Overigens is €9.999 zonder puntje, anders suggereer je dat het toestel €10 kost.

  17. Origineel geplaatst door TheOnePb
    Mooi overzicht! Maar hoe zit het nu precies met garantie in het buitenland? Terug naar London, als je daar een simlockvrije iPhone hebt gekocht? Of, omdat ‘ie simlockvrij is, naar een Retailer van Apple in Nederland? Nog onduidelijk… En ik heb nu duosimkaarten van vodafone, las laatst ergens dat deze niet naar micosim te knippen zijn, want dan werken ze niet meer. In de winkels hebben ze echter (nog) geen microsims maar ze bieden wel een sim-only aan? Hoe zit dat?

    Ik had een 3G in september 2008 gekocht bij Mobistar in Antwerpen. Na 3 maanden gaf ie de geest, kreeg alleen het logo in beeld en verder niks meer. Geen dfu, geen herstel, niks deed het meer. Nou wist ik toevallig dat in Nuth het bedrijf zit dat de garantiegevallen van Iphone afhandelt. Ik Nuth gebeld, maar die zeiden dat ik NIET rechtstreeks de Iphone op mocht sturen, maar dat de verkopende winkel dit moest doen. Ben dus naar Antwerpen gegaan, Iphone afgegeven en kreeg een week later bericht dat ik een nieuwe kon ophalen, weer in Antwerpen natuurlijk. Dus hou dat goed in de gaten, of deze absurde garantieregeling nog steeds geldt in het land van aankoop.

  18. Misschien een domme vraag: als je in Duitsland een iPhone koopt met simlock (en abo), kun je dan de Nederlandse t-mobile sim er gewoon in gebruiken? Ik woon in Duitsland en werk in Nederland, dus twee abonnementen is misschien het overwegen waard, mits de sim gewisseld kan worden.

  19. ik vraag me af of ik mijn abonnement bij HI kan verlengen met (1 of 2jr) en het mogelijk is om daar dan een iphone 4 bij te krijgen ?

  20. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    en ik ben geen supermens

    Mmm dat valt me toch een beetje tegen Gonny 😉

  21. Ik wil even opmerken dat je bij de phoneshop gewoon al de I-Phone 4G kan bestellen en reserveren. De meerwaarde van T-Mobile is nul. De I-Phone komt het best tot zijn recht bij een standaard snelle data snelheid.
    Bij Vodafone is dit 3.6 en dat is behoorlijk snel. Het Vodafone netwerk wordt nu al geupgraded.

    Het alleenrecht van alle diensten is een kwestie van maanden. Eind september is de visual voicemail ook beschikbaar voor Vodafone klanten.

    Het voor de deur gaan liggen bij een T-Mobile winkel zou ik niet aanraden. De T staat voor teleurstelling T-Mobile heeft in Nederland bijna alle netwerk sites uitgebreid met Edge signaal. Zo lijkt het dat je overal goed signaal hebt maar van een kwalitatief signaal is geen spraken. Deze apparatuur staat als schoenendoosje opgestapeld en is van de firma Nokia.

  22. Ik was toevallig vanmiddag in de T-Mobile shop en de verkoper meldde me zelf dat ze een intekenlijst hadden. Als ik in zou tekenen zou ik de tweede zijn die daar met een iPhone 4 de winkel uit zou lopen. Gelijk dus maar gedaan.

  23. Vanaf vandaag 09-07-2010 is het mogelijk bij T-Mobile een iPhone 4 te reserveren met een T-Mobile Abonnement wel moet een eenmalige vooruitbetaling van 50 euro betaald worden.

  24. en als ik uiteindelijk de aanschafprijs bij T-Mobile niet ok vindt, krijg ik dan mijn 50 euro terug?

  25. Ik vraag me af wanneer de prijzen omlaag gaan voor de iPhone 3Gs.

  26. 1070 €voor 32 gb iphone 4 los
    800 € voor 16 gb iphone 4 los

    dit gaat toch gwn te ver ? ok het is een mooi toestel maar toch .

  27. @marco: nee die 50 euro ben je dan kwijt. T-Mobile adviseert klanten daarom ook om te wachten met reserveren totdat ze volgende week de prijzen bekend gaan maken.

  28. @gonny
    Ik zou al lang de brui eraan gegeven hebben, dus trekt het je niet aan.
    Maar 1 experiment is toch wel relevant:
    loop naar een gebied met weinig dekking en vergelijk de Grip of Death bij de 3GS en/of 4 (jullie exemplaar dat niet vatbaar is)

  29. Ik had toch graag wat meer info gezien over het kopen in de VS… Verder een heel mooi en overzichtelijk stuk! Top!

  30. @Cees:
    Dank voor de tip. Ik ben langsgegaan en heb hem ook meteen gereserveerd. Mij werd verteld dat er een levertijd is van 2-6 weken en ik was een van de eerste 😉

  31. Een ideetje voor het artikel, ook wat informatie over verzekeren van je nieuwe Iphone. Er bestaat een artikel van 2 jaar oud, maar dat is mogelijk niet meer up to date.

    Edit..dom..onder kooptips staat een stuk over verzekeren..

  32. Hoe zit het met de voorraden in Londen en Parijs? Sneu om ginds een iphone te halen als ze hem niet op voorraad hebben …

  33. @Seeker: We zitten op een Nederlandse site die voor een Belgisch/Nederlands publiek schrijft. In deze 2 landen wordt het metrisch systeem gebruikt. Dat systeem zegt dat we een punt moeten gebruiken voor de duizendtallen en een komma voor de decimalen. Wat Gonny hier gebruikt is dus geheel volgens de geldende standaard. Het foutje komt van jouw kant omdat jij nu het metrisch en empirisch systeem door elkaar haalt. Het empirisch systeem wisselt de komma en punt om (de komma is voor duizendtallen, de punt voor decimalen).

    Volgens Nederlandse begrippen is 9.999 een bedrag dat voluit geschreven het volgende is: negenduizend negenhonderdnegenennegentig (en ja, na die duizend behoort een spatie aldus Onze Taal). Het is dus geen negen euro negenhonderdennegenennegentig cent. Om verwarring tussen die systemen te voorkomen wordt in officiële correspondentie de getallen dan ook vaak nog eens extra voluit geschreven.

    @Gonny: mierenneuken maar in Europa gebruiken we zowel het empirisch als metrisch systeem dus is het zowel punt als komma voor de duizendtallen. De UK hoort namelijk ook nog bij Europa en daar gebruiken ze dat empirisch systeem. Er is daar nog altijd veel weerstand tegen het metrisch systeem wat de rest van Europa gebruikt, de bekende stiff upper lip.

  34. In België wordt bij voorkeur 9 999 geschreven moest het om negenduizend gaan. Maar dat maakt helemaal niets uit. Het was al voor de gehele discussie meer dan duidelijk. 😉

  35. Ik ben op dit moment in Boston en vertrek maandag weer terug naar New York, maar kan je ze nou wel of niet de iPhone 4 simlockvrij in de VS halen? Graag reactie.

  36. Dat stuk over de VS klopt toch niet want daar moet iedereen er een 2 jarig abo bij afsluiten en krijg je hem niet meer zo mee zoals met de 2G ?

  37. Ben op het moment in newyork en vraag me hetzelfde af! Iemand ebig idee of je hier een simlockvrije iphone 4 kan krijgen bij de apple store

  38. Hoe kunnen de prijzen tussen Nederland en Frankrijk zo verschillen?
    voor de 16GB 630 euro in frankrijk, 820 euro in Nederland?
    Mocht dat zo blijven ga rij ik daar wel heen, als ik zeker weet dat ze ze op voorraad hebben.

  39. Ik heb een vraag over de iPhone. Mijn vader heeft er gisteren een voor mij gekocht. In the USA Wallmart, zonder abonnement (dus los toestel). Betekend dit dat deze het in NL doet of moet (simlock vrij) of moet er Jailbreak van pas komen?

  40. @Henrik:

    kan je het niet bij de Apple store daar vragen?

  41. Ik ga zelf ook binnenkort naar de US, en heb naar apple store in NY gebeld. Ondanks dat op de Apple site staat dat de iPhone4 niet zonder abo verkocht wordt, is dat dus wel het geval. Je kan ze gewoon los meenemen, maar het toestel heeft dan wel een AT&T simlock. Dus om te kunnen bellen in Nederland zul een jailbreak moeten gebruiken. Bel van tevoren naar een store of hij op voorraad is, voordat je er naar toe rijdt.

  42. Alle telefoons in de US zijn gelocked met AT&T. Ze noemen het overigens wel unlocked, dan koop je een toestel nieuw in seal zonder abonnement.

  43. en de hamvraag; Hoeveel kost ie dan in de VS zonder abo!! ?

  44. phoneplaza.nl / phoneshop.nl en 2call.nl is 1 bedrijf
    waarbij phoneplaza de beste aanbiedingen heeft

  45. phoneplaza is ook van phoneshop maar is goedkoper

  46. @Pontifex: Zie http://www.apple.com, 599 dollar exclusief tax voor een Iphone 4 16GB, inclusief tax is dat 655 dollar.

  47. wat een waardeloos artikel, dat er niet bij kopen in de VS staat dat die toestellen gelocked zijn! Lekker handig

  48. @sasf – Nee logisch, het is een placeholder.

  49. @Tim – Misschien moet je dat ‘oplichters’ nog even onderbouwen voordat je wat roept?

    Het zijn inderdaad dezelfde bedrijven, alleen houdt het ene bedrijf (2Call) zich braaf aan de regels van T-Mobile en verkoopt het andere bedrijf iPhones met alle denkbare abonnementen (Phoneshop).

  50. @WvB22 – Het komt heus wel 😉 Maar het is niet meer zo dat ik even spontaan iets kan schrijven. Elk woordje wordt onder een vergrootglas gelegd, dus ik ga niet over één nacht ijs met dingen als batterijduur en signaalontvangst. Plus dat ik niet even rustig een dagje aan dat review kan werken, want zoals je ziet schrijf ik nog steeds het leeuwendeel van het nieuws (op alledrie sites). Het prijzenoverzicht wilden mensen ook graag, dus dat heb ik de afgelopen dagen eerst afgemaakt. Kortom: ik ben de beperkende factor en ik ben geen supermens.

  51. @Quincy – Dus de iPhone 4 is over drie maanden heel anders?

  52. @Seeker – We leven hier in Europa, waar puntjes de scheidingstekens tussen duizendtallen aangeven. €9.999 is bijna tienduizend, €9,99 is bijna een tientje. Je wil toch niet zeggen dat we na overdreven spatiegebruik en maanden met hoofdletters nu ook al de cijferschrijfwijze van de Amerikanen gaan overnemen?

  53. @dan – Er zit een simlock op, dus je moet niet alleen wachten op de jailbreak, maar ook op het beschikbaar komen van een unlock.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.