Koenigsegg Regera CarPlay

Koenigsegg Regera supercar van 1,9 miljoen heeft 1500 pk … én CarPlay

Koenigsegg heeft een nieuwe exclusieve sportwagen op de markt gebracht. De Regera heeft 1500 pk en haalt een topsnelheid van 400km/u. Maar het belangrijkste .. hij heeft CarPlay!
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

regera supercar
De Zweedse autofabrikant Koenigsegg heeft haar nieuwste speeltje onthuld. De Koenigsegg Regera is een high-performance hybride sportwagen met een vermogen van 1500pk en tikt binnen 20 seconden de 400km/u aan. Maar er is niet alleen aandacht besteed aan wat er onder de motorkap gebeurt. De exclusieve supercar is namelijk ook voorzien van Apple’s CarPlay.

Steeds meer automerken zullen in 2015 modellen uitbrengen die gebruik maken van CarPlay. Koenigsegg voegt daar met de Regera een zeer exclusieve sportwagen aan toe. Trotse eigenaren kunnen gebruik maken van Apple’s auto-entertainmentsysteem door een iPhone te verbinden met het autosysteem. Vervolgens kun je via het ingebouwde scherm, spraakcommando’s en knoppen in de auto verschillende functies van je iPhone gebruiken. Zo kun je, wanneer je met een topsnelheid van 400 km/u over het asfalt scheurt, op een “veilige” manier tekstberichten beluisteren, een vriend bellen, muziek bedienen en navigeren. De spraakgestuurde functies zijn afhankelijk van Siri.

Koenigsegg Regera CarPlay

Er zullen slechts 80 modellen geproduceerd worden en het prijskaartje is dan ook niet mis. Voor een slordige 1.89 miljoen dollar staat het racemonster bij je voor de deur. Het is dan nog maar de vraag of je het geluid van CarPlay ook boven de V8-motor uit zult horen komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2015, 9:07
Categorie Diensten
Onderwerp carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.