Reacties voor: Kleinere iPhone USB-stroomadapter nu officieel verkrijgbaar

Apple heeft de Apple USB Power Adapter nu in de online Apple Store beschikbaar. Deze kleinere usb-stroomadapter voor de iPhone heeft gezorgd voor een kleinere verpakking van de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. En wij maar denken dat het een tablet werd! 😉

  2. Waarom zou je deze stekker kopen als elke universele stekker met usb aansluiting ook werkt? Voor €8,95 klaar. Ik laat de ‘Apple-tax’ aan me voorbij gaan.

  3. Origineel geplaatst door Eric
    Waarom zou je deze stekker kopen als elke universele stekker met usb aansluiting ook werkt? Voor €8,95 klaar. Ik laat de ‘Apple-tax’ aan me voorbij gaan.

    Tja dat is ook een mogelijkheid, maar sommigen willen graag alles van Apple hebben of willen graag design!

  4. @Bram: heel kort samengevat waarom Apple onder andere zo gewild is..

  5. Jemig 25 euro voor zo’n droevige stekker. Ze durven wel zeg. Weten we in ieder geval hoe de adapter van de volgende generatie iPhone eruit ziet.

  6. Als er een kabeltje bij zit is een adapter + kabel nu stukken goedkoper geworden, ik kocht laatst nog een kabeltje voor 15 euro. Dus om nou gelijk met termen als ‘Apple tax’ te gooien vind ik weer wat ver gaan.

  7. Origineel geplaatst door Rutger
    En wij maar denken dat het een tablet werd!

    haha. Die is goed!

    Apple moet het wel beschikbaar stellen. Accessoires moet je verplicht kunnen leveren. De prijs is een ander verhaal.

  8. @Rutger: haha precies ja. Een nieuwe stekker zomaar lanceren hoe durven ze daar had een keynote voor gekund

  9. Nou zo duur is het niet als je nagaat dat er een kabel bij zit.
    ik citeer even van de apple site:

    inhoud van de verpakking

    * Apple USB-lichtnetadapter
    * Dockconnector-naar-USB-kabel

  10. Laatst heb ik usb-kabel/ stekker/ autolader voor iPhone in 1 pakket gekocht voor 5 EURO.

  11. Origineel geplaatst door Rutger
    En wij maar denken dat het een tablet werd!

    whaahahaha lol 😛

  12. Lol ik betaal nooit meer dan 2 euro voor kabeltjes en laders. (internetshoppen ftw!)

  13. Die USB kabels en opladers heb ik laatst op internet gekocht. Snelle levering en gewoon van Apple.
    Een USB Kabel kost daar maar 6,95 en een oplader 13,95…
    Ik had ook meteen iphone oortjes gekocht voor een tientje…
    Die website was volgens mij http://www.ipodwebwinkel.nl

  14. Ik begrijp dat je voor design vaak ook diep in de buidel moet tasten maar wat er nu zo design is aan deze platte stekker uit de 60tiger jaren???

  15. Origineel geplaatst door Rian
    Als er een kabeltje bij zit is een adapter + kabel nu stukken goedkoper geworden, ik kocht laatst nog een kabeltje voor 15 euro. Dus om nou gelijk met termen als ‘Apple tax’ te gooien vind ik weer wat ver gaan.

    Op dat kabeltje zit natuurlijk ook Apple tax! Hier bv een iPod kabel voor 1,25€.. En dat samen met een opladertje voor een 3€ op dezelfde site zit er genoeg Apple tax op de versie van Apple.

  16. Het vervelendste is nog wel dat de accessoires van Apple vaak niet bruikbaar zijn voor andere doeleinden.

    Ze kocht ik laatst een wired Apple keyboard, waar een USB extensie kabel bij zat. Lekker makkelijk dacht ik die te kunnen gebruiken om de USB kabel te verlengen voor het opladen van mn iPhone… maar nee hoor, de stekker is zo gemaakt dat er een bolling in zit waardoor die USB verleng kabel ALLEEN aan je keyboard past. Echt zo frustrerend… zo’n soort geintje flikte ze me ook al bij die Apple reisadapter box.

  17. Deze stekker zat al bij de iPhone 3gs van mijn vrouw die ze ongeveer 2 weken terug ontving.

  18. Origineel geplaatst door Riny
    Ik begrijp dat je voor design vaak ook diep in de buidel moet tasten maar wat er nu zo design is aan deze platte stekker uit de 60tiger jaren???

    Dat is retro en retro kost geld 😛 .

  19. Altijd dat gezeur over die Apple-tax. Koop eens een oplader van een ander merk en zie dat het geen donder uitmaakt. Eerste ladertje op de Nokia-site: http://shop.nokia.nl/nokia-nl/product.aspx?sku=3755384&culture=nl-NL

    €25,-, en die kun je niet eens gebruiken als universele USB-lader en / of datakabel. Suf gedoe.

  20. Bestel maar lekker raak je kabels en adapters uit China, maar kijk niet raar op als je iPod ineens gefrituurd is.
    Ik heb slechte ervaringen met nagemaakte Apple adapters voor laptops (geven brom geluid op m’n audio apparatuur bijv.)

  21. Dit ding is GEEN design? De vorige zag er beter uit en was functioneler! Deze is ook nog is te duur, dus ik koop hem niet!

  22. Dat is echt bullshit Peter.. Die stekkers van Apple doen werkelijk niets speciaals met de elektronen hoor. Dacht je soms dat de elektronen van Apple wit waren?

  23. Ik heb deze stekker bij mijn 3Gs gekregen… ik heb hem ook pas 2 weken ofzo… maar die zat er wel bij… en de doos is ook wat kleiner

  24. From Cupertino:
    “Hoezo generic USB aansluiting vanwege de Europese Commissie !?
    Dan komen wij met een overgangsstekker zodat we ze 2 van die krengen verkopen. Maal 70 miljoen! Available today.”

  25. Origineel geplaatst door Joostmans
    From Cupertino:
    “Hoezo generic USB aansluiting vanwege de Europese Commissie !?
    Dan komen wij met een overgangsstekker zodat we ze 2 van die krengen verkopen. Maal 70 miljoen! Available today.”

    lol! Wel apart inderdaad! Maar dacht ook dat de invoer daarvan nog op zich liet wachten.

  26. Ben het met Peter eens dat er een groot verschil bestaat in de kwaliteit van kabels en gebruikte componenten.
    Zo is er stugge plastic kabel(PVC/PE) en hele soepele rubber of neopreen kabel. Zo kun je ook besparen op het aantal koper adertjes in de kabel, hoe minder hoe goedkoper, maar des te kwetsbaarder. Het is en blijft alle waar naar z’n geld en ja, soms betaal je wat extra voor het merk.

  27. @Maikel: en waarom kan dat niet? Het is een transformator (van 230 volt wisselspanning naar 5 volt gelijkspanning en 1 ampère) en als die teveel afwijkt, dan zou je je iPhone zeker kunnen beschadigen.

  28. Origineel geplaatst door Frankdj
    Het vervelendste is nog wel dat de accessoires van Apple vaak niet bruikbaar zijn voor andere doeleinden.Ze kocht ik laatst een wired Apple keyboard, waar een USB extensie kabel bij zat. Lekker makkelijk dacht ik die te kunnen gebruiken om de USB kabel te verlengen voor het opladen van mn iPhone… maar nee hoor, de stekker is zo gemaakt dat er een bolling in zit waardoor die USB verleng kabel ALLEEN aan je keyboard past.

    Dat kun je frustrerend noemen, maar sectie 6.4.4 van de USB spec verbiedt A-A USB-verlengkabels. Oftewel, de enige manier om een USB-apparaat met USB-verlengkabel gecertificeerd te krijgen, is te zorgen dat de kabel ALLEEN werkt met het apparaat waar je ‘m bij krijgt.

    Je opmerking over de travel adapter set begrijp ik niet. Wat is het probleem daar?

  29. Origineel geplaatst door Joostmans
    From Cupertino:
    “Hoezo generic USB aansluiting vanwege de Europese Commissie !?
    Dan komen wij met een overgangsstekker zodat we ze 2 van die krengen verkopen. Maal 70 miljoen! Available today.”

    Uhm, huh? Wat had je dan verwacht, dat er een adapter verkocht zou worden die op geen enkele iPhone in de markt past? Bij deze (en het vorige model) is het een kwestie van een simpel kabeltje om ‘m voor mini-USB geschikt te maken. Aangezien deze lader functioneel en kwa interfaces exact gelijk is aan de vorige versie begrijp ik echt niet wat je probleem is.

  30. Achja, Appletax of niet. Hij is mooier dan de gemiddelde adapter. Jammer dat je die stopcontactpennetjes niet kan inklappen net als bij de amerikaanse versie.

  31. @Maikel: Dat is absoluut geen bullshit. Bestel wat je wilt, bij DealExtreme of anders, maar kijk niet raar op als de adapter begint te roken of je iPhone om zeep helpt (mechanisch door een slecht passende connector of elektrisch door foutieve voltages). Lees de forums op DX er maar op na, genoeg gevallen te vinden.

    Kwaliteitscontrole bestaat niet op die producten, en build quality is om te huilen. Ik heb er genoeg besteld hoor, maar spul dat in een stopcontact of een duur apparaat gestopt moet worden haal ik daar echt niet meer.

  32. @Maikel22: De pennetjes van de compacte US iPhone-adapter zijn ook niet inklapbaar 😉

  33. Origineel geplaatst door Larss
    @Maikel22: De pennetjes van de compacte US iPhone-adapter zijn ook niet inklapbaar

    oo dan ben ik in de war met de oude:
    http://www.laptopbattery-usa.com/images/NBA-APP003_a.jpg

  34. Origineel geplaatst door Larss
    @Maikel: Dat is absoluut geen bullshit. Bestel wat je wilt, bij DealExtreme of anders, maar kijk niet raar op als de adapter begint te roken of je iPhone om zeep helpt (mechanisch door een slecht passende connector of elektrisch door foutieve voltages). Lees de forums op DX er maar op na, genoeg gevallen te vinden.Kwaliteitscontrole bestaat niet op die producten, en build quality is om te huilen. Ik heb er genoeg besteld hoor, maar spul dat in een stopcontact of een duur apparaat gestopt moet worden haal ik daar echt niet meer.

    Dus je probeert een prijs goed te praten met het verschil dat er geen kwaliteitscontrole zou zijn? Dat kost echt geen 20 euro per lader hoor.

  35. @lasharor: Leer lezen, of fantaseer wat minder. Ik praat helemaal niets goed (en dat hoeft m.i. ook niet).

    Ik haal 2 dingen aan die negatief zijn aan het kopen van DX rommel: build quality en niet-bestaande kwaliteitscontrole. Nergens (!) lees je in mijn post dat er in de prijs van een Apple-product geen ruimte is voor ontwerpkosten, verpakking, tussenhandel, winstmarge (gasp), et cetera.

    Moet toch makkelijk zijn, zo’n zwart-wit wereldbeeld. Had ik dat maar.

  36. Ik vind die stekker er niet uitzien, de vertrouwde stekker vind ik veel beter en de mogelijkheid om een andere stekker op het transformator gedeelte te klikken is uitermate superhandig als je jaarlijks een maand in Mexico zit en het ding laad ook mijn vrouw haar Samsung, mijn PSP, en andere zaken op dezelfde USB spanning werken.

  37. ik had een tijdje terug deze besteld:
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27528
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23525
    werkt net zo goed, en bijna niet van het echt te onderscheiden.

    en vergeet deze er niet bij te doen als je het besteld 😉
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1888

  38. Origineel geplaatst door Thom
    Op dat kabeltje zit natuurlijk ook Apple tax! Hier bv een iPod kabel voor 1,25€.. En dat samen met een opladertje voor een 3€ op dezelfde site zit er genoeg Apple tax op de versie van Apple.

    Ik heb een tijdje geleden zo’n kabeltje besteld van de site waar je naar linkt. Ik kan het niet echt aanraden. De kwaliteit is gewoon ruk. Als ik dat kabeltje gebruik om op te laden, is het elke keer weer de vraag of hij ook daadwerkelijk oplaadt. Om nog maar te zwijgen over synchroniseren: daar stopt-ie vaak gewoon halverwege mee…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.