Puzzelspel Kleine Kitten is Apple's gratis App van de Week

Kinderpuzzelspel Kleine Kitten is Apple’s gratis App van de Week

Kleine Kitten is een puzzelspel waarin jonge kinderen spelenderwijs werken aan het verbeteren van focus en aandacht, creativiteit, geheugen en hand-oog-coördinatie. Deze week is het Apple's gratis App van de Week.

Puzzelspel Kleine Kitten is Apple's gratis App van de WeekApple heeft weer een nieuwe app van de week uitgeroepen. Deze week is dat Kleine Kitten, een puzzelspel speciaal voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar. Hierin werken kinderen spelenderwijs aan het verbeteren van focus en aandacht, creativiteit, geheugen en hand-oog-coördinatie. Kleine Kitten is deze en komende week gratis te downloaden in de App Store.

Kleine Kitten: leren door te spelen

Kleine Kitten is een puzzelspel dat zich verre houdt van winnen, verliezen of enige vorm van competitie. Het idee is dat kinderen spelenderwijs in een kindvriendelijke omgeving nieuwe dingen leren. Ze verkennen de wereld van kitten Crumbs, die ze zelf kunnen verzorgen. Het spel telt daarnaast zes verschillende minispelletjes, zoals verstoppertje om aandacht en concentratie te stimuleren, of muis en kaas waarbij het geheugen wordt getraind. Binnenkort wordt daar in een aankomende update nog een zevende spel aan toegevoegd.

Afgestemd op kinderen
De gebruikersinterface van Kleine Kitten is helemaal afgestemd op kinderen. Zo zijn er geen tekstmenu’s, waardoor navigeren eenvoudig is. Als ouder heb je bovendien de mogelijkheid om de speeltijd te beperken. De kitten wordt automatisch moe en gaat slapen na een vooraf ingestelde tijd, een teken voor jouw kleine dat ook hij/zij naar bed moet. Belangrijk is wel dat niet alle apparaten ondersteund worden. De app is niet geschikt voor de tweede generatie iPad, eerste iPad mini, iPhone 4S of 5e generatie iPod, die nog op iOS 9 of eerder draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2017, 14:07
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.