Reacties voor: Jony Ive praat over design, relatie met Jobs en toekomst van Apple

Jonathan Ive vertelt in een interview over design, zijn relatie met Steve Jobs en de toekomst van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Ik ben nog altijd benieuwd naar wat Steve Jobs van iOS 7 zou vinden.

  2. De marketing machine loopt weer lekker.
    Veel praten, niks zeggen en eindigen met een zoethouder/belofte dat er moois aan zit te komen.

    Ik ben zeer benieuwd. Ik heb het idee dat Apple nu in een transitie zit van producten die ze altijd al hadden willen maken maar niet mochten maken omdat Steve Jobs er tegen was.

    Steve dood, Scott Forstal en Skeuomorphisme weg -> iOS7
    iOS en MacOSX dat samen 1 werd is daarmee ook tegen gehouden omdat Mavericks in niks lijkt op iOS7

    @Dimitri: Ik denk serieus dat Steve jobs zich in zijn graf om draait.
    De geruchten zijn leuk (ook een middel om reacties te pijlen en te zien of de tijd rijp is voor een bepaald product) maar ik ben benieuwd waar Apple ECHT aan bezig is.

  3. Waarom vragen mensen zich altijd onmogelijke onbelangrijke dingen af? “Wat zal steve er van vinden” laat het los hij is niet meer! De vraag is ook niet belangrijk!

    Wat is apple aan het ontwikkelen voor nieuwe producten, welke kant gaan ze op, hoe ziet apple de toekomst, kunnen ze de consument opnieuw laten verbazen? Dat zijn belangrijke vragen.

    Apple heeft de afgelopen jaren laten zien dat ze het spelletje financieel perfect beheren. Elk jaar meer omzet en hogere omzet aan het eind van een boekjaar. Nu komt een belangrijkere stap. Kunnen ze nieuwe succesvolle producten ontwikkelen.

    Qua design zit het goed met Jony, maar krijgt hij net als vroeger de vrije hand?

  4. @Dimitri: inderdaad, volgens mij zou het compleet anders zijn geweest..

  5. Origineel geplaatst door Dimitri
    Ik ben nog altijd benieuwd naar wat Steve Jobs van iOS 7 zou vinden.

    Dan zou Ive met een flinke bult op z’n hoofd rondlopen.

  6. Hij had beter langer kunnen nadenken over de witte oordopjes.

  7. Origineel geplaatst door Dimitri
    Ik ben nog altijd benieuwd naar wat Steve Jobs van iOS 7 zou vinden.

    Toch raar dat er zovelen klagen (zovelen is relatief, enkele honderden van de miljoenen gebruikers) over iOs7… eenmaal je het gewoon bent is het supermodern, en ziet de 6 en de 5 er hopeloos ouderwets uit. Zelfs Android pikt nu veel dingen op uit iOs7 dus zo slecht kan het niet zijn… NIET?

  8. Origineel geplaatst door Guido
    Origineel geplaatst door DimitriIk ben nog altijd benieuwd naar wat Steve Jobs van iOS 7 zou vinden.Toch raar dat er zovelen klagen (zovelen is relatief, enkele honderden van de miljoenen gebruikers) over iOs7… eenmaal je het gewoon bent is het supermodern, en ziet de 6 en de 5 er hopeloos ouderwets uit. Zelfs Android pikt nu veel dingen op uit iOs7 dus zo slecht kan het niet zijn… NIET?

    Vertel eens wat ze pikken, zeg ook natuurlijk wat iOS pikt van Android.

    Alles OS-en iets van elkaar.

  9. @Guido:

    Toevallig had ik vorige week ook nog een oude iphone in mijn handen met IO6 erop. Natuurlijk is het een kwestie van smaak maar IOS7 ziet er toch wel een stuk frisse uit dan de look van de originele iphone uit 2007.

  10. Sorry, maar mensen die zeuren over iOS7 hebben gewoon geen smaak. Echt niet.

    Simplicity. Daar stond ook Steve voor, en dat is precies wat iOS7 is.

  11. iOS 7 is top qua design, veel moderner en prettiger dan eerdere versies, dus hou op met zeuren. Ook “Steve zou het mooi vinden”!

  12. Ik durf zelfs te beweren dat Steve nog een lepel in de pap had bij iOS7. Immers worden strategieën jaren van te voren uitgestippeld. De geest van Steve zal daarom nog lang ronddwalen bij Apple tijdens hun bedenkprocessen

  13. @yukhalilsel: Denk je echt dat het zo ver voorit gepland is?

    Er kan een hoop geburen in een half jaar.
    Natuurlijk heb je een roadmap.
    Maar de competitie en interne omstandigheden hebben ook invloed.
    Ik denk dat ze niet tot in detail verder dan een paar maanden vooruit kunnen kijken.

    Wel met waar ze heen willen over een jaar of twee jaar. Maar die koers zal altijd afwijken door een google of windows phone die features eerder lanceren of binnen no time na maken en verbeterd op de markt zetten.

    Wat mij aannemelijk lijkt is dat Apple de design switch en de wisseling van de wacht in de apple top nauwkeurig gepland hebben om zo fans en apple gebruikers het gevoel te geven dat apple niet stuurloos is zonder jobs.

    Dat ze daadwerkelijk nieuwe producten kunnen pushen en innovatief kunnen zijn. Geen idee of dit dan vervolgens tot in detail bedacht is.

  14. De toekomst van Apple. Zal Apple op de zelfde voet door gaan of duiken gaan ze iets totaal anders doen?

    Ik ben erg benieuwd of iOS 8 meer van Mac OSX gaat over nemen. Van mij mag er meer van heg Mac OS terug in iOS8. Of beter nog van mij mag het 1 hybride OS worden dat weet om te gaan met, en zich aan kan passen aan de gebruiker en het soort beschikbare hardware, schermformaat plus rand apparatuur. Een soort motorola Atrix maar dan goed uitgevoerd. Als ze dat gaan doen heeft iOS nog wel wat stappen te maken. Stappen die hoe dan ook interessant zijn ook als apple iOS gewoon als los OS voor de tablet en telefoon houd.

    – Het zelfde file systeem als Mac OSX
    (Een finder met labels zoals Mavericks)

    – Crossplatform support voor AirDrop
    (Van iOS naar Mac en terug en iOS Ander merk telefoon of computer en terug.
    Van Apple naar Apple via eigen techniek
    Van Apple ander merk apparaat dan bluetooth.)

    – Het deleten van standaard Apple apps.
    (Via de Appstore is het opnieuw te installeren)

    – Demo/Probeer versies in de Appstore.
    (Het gratis kunnen proberen van apps
    In app full version aankoop mogelijkheid
    Zouden de Appstore volwassen maken.)

    – Trailers van apps in de Appstore.
    (Foto’s en reviews zeggen niet genoeg
    Trailers zoals op kickstarter geven je een veel beter idee van wat je gaat kopen/proberen.

  15. @Aaaart!:
    Alsof alleen wat apple maakt mooi is getuigt van smaak.

  16. Euh laten we duidelijk zijn. iOS 7 is pakken beter en mooier dan iOS 6. @Veronica:

  17. Origineel geplaatst door kasuja
    De marketing machine loopt weer lekker.
    Veel praten, niks zeggen en eindigen met een zoethouder/belofte dat er moois aan zit te komen. Ik ben zeer benieuwd. Ik heb het idee dat Apple nu in een transitie zit van producten die ze altijd al hadden willen maken maar niet mochten maken omdat Steve Jobs er tegen was.Steve dood, Scott Forstal en Skeuomorphisme weg -> iOS7
    iOS en MacOSX dat samen 1 werd is daarmee ook tegen gehouden omdat Mavericks in niks lijkt op iOS7@Dimitri: Ik denk serieus dat Steve jobs zich in zijn graf om draait.
    De geruchten zijn leuk (ook een middel om reacties te pijlen en te zien of de tijd rijp is voor een bepaald product) maar ik ben benieuwd waar Apple ECHT aan bezig is.

    Als je het zo belangerijk vind wat Steve vindt, hij wou iOS en macOSX net gesplits houden. Wanneer houdt dit gedoe nu eens op wat Steve er van zou vinden ik vind de apple producten er nog steeds op vooruit gaan. Als jij vindt dat het je geld niet meer waard koop dan iets anders … .

  18. Origineel geplaatst door Dimitri: Ik ben nog altijd benieuwd naar wat Steve Jobs van iOS 7 zou vinden.

    Steve Jobs zou het verschrikkelijk vinden. Dat is niet speculatie, het is een feit. Het leer dat iedereen opeens zo verschrikkelijk vindt is gebaseerd op de lederen stoelen in de privé-jet van Steve Jobs. De afgeronde hoeken in applicaties kunnen worden teruggeleid tot een ruzie in de jaren tachtig. Toen al wilde hij per se dat de hoeken van het scherm afgerond waren, ook al was dat bijna onmogelijk in die tijd.

    Verder breekt iOS 7 Apple’s eigen UI guidelines door de zichtbare knoppen kleiner te maken dan het gebied waar je op kunt tikken.

    Aan iedereen die iOS 7 geweldig vindt: ga niet mensen die nog steeds iOS 6 hebben bekritiseren. Wij vinden jullie namelijk net zo smaakloos als jullie ons vinden.

  19. Eens met Rick.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.