Jony Ive praat over design, relatie met Jobs en toekomst van Apple

Jonathan Ive vertelt in een interview over design, zijn relatie met Steve Jobs en de toekomst van Apple.

jonathan iveThe Sunday Times heeft een uitvoerig interview met Jony Ive gepubliceerd, waarin hij onderwerpen als design, samenwerking en de nauwe band met Steve Jobs bespreekt. Ook praat Ive over de toekomst van Apple en nieuwe productcategorieën. Er zijn interessante details te lezen: zo blijkt het designteam van Ive te bestaan uit 15 mensen uit de VS, Nieuw-Zeeland, Japan, Australië en Groot-Brittannië.


Het team brengt de meeste tijd door in Ive’s kantoor, waar een computergestuurde snijmachine en een Genius Bar-achtige tafel te vinden zijn, waarop de nieuwe producten en prototypes staan uitgestald. Ive begint elk nieuw project met nadenken wat een nieuw type product moet voorstellen en wat het zou moeten doen. Daarna begint het echte werk. Details kunnen soms maanden in beslag nemen. Zo was Ive maanden bezig met de voet van de iMac, die zodanig ontworpen en zo logisch van vorm moest zijn, dat het onderdeel bijna niet opviel. Is een product eenmaal klaar, dan blijft de vraag knagen, of het toch niet beter had gekund. Het is een vloek waar designers mee zijn opgescheept, vindt Ive. Zelfs over de wereldberoemde witte oordopjes had Ive nog twijfels.

Wat de relatie met Steve Jobs betreft, blijkt dat Ive zich druk maakt over kritiek op de managementstijl van zijn voormalige baas. “Er wordt zoveel geschreven over Steve en ik herken mijn vriend daarin meestal niet”, aldus Ive. Hij geeft toe dat Jobs nogal een scherpe mening had en dat hij mensen irriteerde. Maar Jobs was ook slim, had sterke ideeën en stuurde het team de goede kant op. Over een iWatch of andere wearable van Apple wilde Ive uiteraard niet teveel kwijt, maar gaf wel aan dat de geruchten hem niet zijn ontgaan. Ergens anders werken? Dat zit er niet in. Als Ive stopt bij Apple, dan gaat hij lekker voor zichzelf beginnen en producten ontwerpen voor zichzelf en voor vrienden thuis. “Maar ik denk niet dat dat zal gebeuren. We staan aan het begin van een opmerkelijk tijdperk, waarin een opmerkelijk aantal producten zal worden ontwikkeld.”

Meer info: Sunday Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2014, 11:48
Categorie Apple
Onderwerpen apple, jonathan ive
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.