Jony Ive

Nu echt vertrokken: laatste werkdag Jony Ive bij Apple zit erop

Jony Ive werkt vanaf nu officieel niet meer bij Apple. De bekende designer staat niet meer op de organisatiepagina van Apple. Eerder dit jaar maakte Apple al bekend dat Jony Ive zou vertrekken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hoewel de geruchten een paar jaar geleden al gingen, was het toch een grote verrassing toen Apple deze zomer aankondigde dat Jony Ive vertrekt bij Apple. In een persbericht liet Apple weten dat hij ‘later dit jaar’ afscheid zou nemen en met het verwijderen van zijn profiel van de Apple-website lijkt die laatste werkdag nu voorbij.

Jony Ive officieel vertrokken: laatste werkdag zit erop

Tot voor kort stond het profiel van Jony Ive nog op de leiderschapspagina van Apple. Op deze pagina vind je een overzicht van alle rollen in het bestuur van Apple, zoals wie de baas van de softwaretak is (Craig Federighi) en wie aan het hoofd van de marketing staat (Phil Schiller). Jony Ive stond jarenlang vermeld als Chief Design Officer, maar dat is nu voorbij.

Apple organisatie: leiderschap anno november 2019.

Uit de pagina blijkt ook dat zijn titel niet één op één door iemand anders opgevolgd wordt. Wel worden zijn taken overgenomen door teamleiders Evans Hankey (Industrial Design) en Alan Dye (Human Interface Design). Hun namen prijken nog niet op Apple’s organisatiepagina.

Het is gelukkig niet zo dat Jony Ive helemaal niets meer voor Apple gaat doen. Hij heeft namelijk zijn eigen bedrijf LoveFrom opgericht en al bij de aankondiging van het vertrek liet Apple weten dat zij de eerste klant zullen zijn van zijn bedrijf, dat hij samen met zijn vriend Marc Newson opgericht heeft. In een eerder artikel kon je al lezen wat het vertrek van Jony Ive voor Apple betekent.

Bekijk ook

Wat het vertrek van Jony Ive betekent voor Apple [opinie]

Jony Ive vertrekt bij Apple. Gaat het nu echt bergaf met Apple, nu zowel Jobs als Ive niet meer dagelijks op de werkvloer rondlopen? Gelukkig kwam het vertrek van Ive niet helemaal onverwacht en werd er al langer gewerkt aan zijn opvolging. Maar de keuzes die Apple heeft gemaakt laten ook zien dat design minder belangrijk is geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.