yahoo weather ipad

Jony Ive was stikjaloers op Yahoo’s mooie weerapp

Apple's weerapp lijkt sinds iOS 7 op die van Yahoo. Het blijkt dat Jony Ive stikjaloers was op de mooie weerapp van Yahoo en dat in vertrouwen vertelde aan CEO Marissa Mayer.

yahoo-weer-zomertijdDat Apple ook wel eens andere bedrijen naäapt blijkt uit dit verhaal over de Yahoo Weer-app. Die bleek zo mooi, dat hij prompt een Apple Design Award 2013 won. Vlak daarna verscheen de vernieuwde weerapp van Apple, als onderdeel van iOS 7. Die lijkt in veel opzichten op de Yahoo Weer-app en dat blijkt geen toeval: Jony Ive was stikjaloers toen hij Yahoo’s weerapp onder ogen kreeg. In een nieuw boek is te lezen, hoe Marissa Mayer op 1 mei 2013 Jony Ive tegen het lijf liep. Ive zei met gedempte stem dat hij gekweld werd door de weerapp van Yahoo: “I’m tormented by the Weather app, Marissa. I’m so jealous.” Waarop de Yahoo-topvrouw antwoordde: “Jony, if the Weather app made you jealous, we’ve got something up our sleeve on Flickr that’s going to make you want to die.” Ive: “Oh, go to hell”.

Later die maand kondigde Flickr een complete redesign van de website aan. Omgekeerd is Flickr ook niet vies ervan om naar andere bedrijven te kijken: de vernieuwde iOS-app leek toch in veel opzichten op die van Instagram.

Yahoo is langzaam bezig om er na een aantal moeilijke jaren weer bovenop te krabbelen. Een van de eerste projecten waar CEO Marissa Mayer mee bezig ging, was het laten maken van de Yahoo Weer-app. Die bleek zo mooi dat hij in 2013 prompt een Apple Design Award won en door Apple werd nagemaakt. Yahoo’s app is zo mooi, omdat ze foto’s gebruiken van fotosite Flickr, afgestemd op de locatie en weersomstandigheden waar jij bent. Ben je ingesneeuwd in Parijs, dan krijg je foto’s te zien van een besneeuwde Eiffeltoren.

Wil je het boek lezen over de carrière van Marissa Mayer bij Yahoo, dan moet je Marissa Mayer and the Fight to Save Yahoo van Nicholas Carlson hebben. Hij is verkrijgbaar via de iBookstore.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2015, 9:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, weer, weerbericht, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.