Reacties voor: Jomi flessenring registreert of je voldoende water drinkt

Jomi is een ring die je rondom een waterfles plaatst en die meet of je wel genoeg drinkt. Via een smartphone- en tabletapp kun je vervolgens je drinkgedrag analyseren en data doorsturen naar vrienden.

Reacties: 12 reacties

  1. Grappig. Maar waarom bedenk je zoiets? Denk als mensen dit kopen dat ze het maar 1 of 2 keer gebruiken.

  2. En waarom zouden mijn vrienden willen weten hoeveel water ik drink…?

  3. Leuk voor studenten 😉

  4. Ik moet zeggen, best een goed idee. Mijn vriendin drinkt veeeeeel te weinig water als ik er niet op let(ze heeft gewoon nooit dorst). Soms haalt ze de liter op een dag niet eens en dat is echt ongezond. Dus dit zou wel een methode zijn om haar te helpen met blijven drinken.

  5. ff serieus de hele dag met je fles rond lopen.

    Het zou vet zijn als je ding om je pols hebt en hij kan lezen dat je te weinig water gedronken hebt en dan een sein geeft.

    zoiets zou ik zeker kopen.

  6. Ik heb een literfles en vul deze 2 tot 3 keer per dag.. Probleem opgelost.

  7. Er zit al redelijk wat vocht in je eten ook he. Het is echt niet zo dat je liters water moet drinken elke dag. Wat dacht je van de vitamientjes die je er ook weer uit spoelt door al het overmatig gedrink van je.

  8. Wat een onzin. Het hele idee van ‘veel water drinken’ is zó vorig decennium. 🙂

    Een liter water op een dag drinken?? Waarom in godsnaam?!

    Als voorbeeld van deze stelling.

  9. Mooi hoe zo’n urban myth zelfs de basis is voor nieuwe producten: je hoeft helemaal geen liter water per dag te drinken!!!! Dat idee komt van een oud onderzoek dat een mens ongeveer 1,2 liter vocht per dag binnen krijgt (waarvan bijna een liter gewoon in ons eten zit). Daar zijn de waterbottelaars mee aan de slag gegaan en maken ons nu wijs dat we zoveel moeten drinken!

  10. @Johan: In principe helemaal mee eens, maar van een dag achter een scherm zitten krijg ik wel droge ogen en een droge keel. Alleeb dat realiseer ik me vaak niet en vervolgens drink ik net voordat ik naar huis ga flink wat water omdat ik dorst heb om vervolgens tijdens mijn reis huiswaards enorm te moeten plassen wat weer enorm onpraktisch is.

    @Karel-Willem: Ik krijg na een paar honderd meter rennen wel dorst hoor ;).

  11. Nu wachten op de app die registreert of je genoeg plast :-))

  12. Toch vreemd dat mensen het nut van voldoende water drinken niet genoeg inzien.

    Er zijn honderden, zo niet duizenden artikelen die dat onderschrijven. Nierfunctie, medicijnwerking en afvoer van afvalstoffen zijn maar een aantal dingen die met een goede waterhuishouding te maken hebben.

    Op basis van aantal NIET wetenschappelijke artikelen een filosofie ophangen is dan ook gevaarlijk en redelijk ondoordacht. Voldoende water drinken is van levensbelang, zeker voor oudere mensen.

    Hier een soortgelijk product, alleen iets verder in ontwikkeling. Plus, het wordt in Nederland gemaakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.