Pebble: 10 wijzerplaten voor smartphone-horloge Pebble

Wij hebben tien leuke Watch Faces (horlogefrontjes) voor smartphone-horloge Pebble op een rij gezet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mario Time introplaatjeDe makers van smartphone-horloge Pebble introduceerden eind vorige week een eigen SDK, waardoor het voor ontwikkelaars mogelijk is geworden om eigen wijzerplaten (Watch Faces) te maken. Ze gingen er meteen mee aan de slag, waardoor we dit weekend al een aardige verzameling Watch Faces zagen ontstaan. In dit artikel zetten we er tien voor je op een rij. Al deze Watch Faces kun je gratis installeren als je een Pebble in huis hebt. Je doet dit via de Pebble-app, die gratis verkrijgbaar is in de App Store. Op het moment zijn de makers van Pebble druk bezig met het verzenden van de laatste partij zwarte Pebbles. Daarna zal de productie van de gekleurde Pebbles beginnen, zodat alle Kickstarter-donateurs uiteindelijk hun exemplaar in handen krijgen. Met onderstaande wijzerplaten maak je je horloge persoonlijk.

Pebblis

Tetris

Niet echt een klok, maar wel heel indrukwekkend: een werkende versie van Tetris voor je Pebble.
Downloaden: met vibratie / zonder vibratie (bron)

Flip Clock

Flip Clock

Een traditionele wekker bestaande uit draaikaartjes, maar dan voor Pebble.
Downloaden: Flip Clock

British

British

Britse variant op de officiële Watch Face ‘Fuzzy Time’, die onder andere de datum laat zien zoals wij het in Nederland en België ook gewend zijn.
Downloaden: British

PokéWatch

Pokewatch

Lijkt in eerste instantie op een gevecht in de oude Pokémon-spellen, maar kijk goed: in plaats van levels en levenspunten krijg je de datum en tijd te zien.
Downloaden: PokéWatch

Trekkie

Trekkie

Een Watch Face dat uit de oude Star Trek-afleveringen afkomstig lijkt te zijn. Er zijn meer varianten op dit klokje, maar deze laat zelfs de sterrendatum zien.
Downloaden: Trekkie

Illusion

Illusion

Lijkt in eerste opzicht niks te tonen, maar als je heel goed kijkt zie je de tijd toch staan.
Downloaden: Illusion

Noms

Noms

Toont enkel de tijd, maar dan wel in de mond van interneticoon Domo-Kun.
Downloaden: Noms

Monaco

Monaco

Zeer minimalistische klok die enkel de tijd laat zien op het scherm. Toont wel een secondeteller naast de uren en minuten.
Downloaden: Monaco

Revolution

Revolution

Bekijk de tijd in grote, witte cijfers. Aan de onderkant van het scherm vind je ook nog de datum.
Downloaden: Revolution

Mario Time

Mario Time

Nintendo-held Mario springt tegen twee blokken aan om de tijd iedere minuut te veranderen.
Downloaden: Mario Time

Dit zijn uiteraard niet de enige Pebble Watch Faces die dit weekend zijn gemaakt. De website My Pebble Faces alleen heeft er al tientallen weten te verzamelen en een flink aantal ontwikkelaars heeft al ideeën gedeeld waar aan wordt gewerkt. Zelf iets leuks tegengekomen? Aarzel niet en deel hem in de reacties onder dit artikel.

Let op: de pas uitgebrachte SDK is volgens de makers nog een proefversie, wat betekent dat hij nog niet zo stabiel is als de uiteindelijke versie moet worden. Problemen kunnen in zeer extreme gevallen leiden tot een kapotte Pebble, al moet je dan wel op een diep niveau proberen te tweaken. Meer hierover lees je op de officiële site. Het installeren van bovenstaande wijzerplaten doe je op eigen risico.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 15:16
Categorie Accessoires
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.