Jomi flessenring registreert of je voldoende water drinkt

Jomi is een ring die je rondom een waterfles plaatst en die meet of je wel genoeg drinkt. Via een smartphone- en tabletapp kun je vervolgens je drinkgedrag analyseren en data doorsturen naar vrienden.

jomi waterDrink je wel genoeg water? Wie daarvan wakker ligt kan op termijn de Jomi kopen, die zorgt dat je de hele dag door blijft drinken. Jomi wordt gemaakt door een start-up uit Estland, die het accessoire in twee uitvoeringen aan het ontwikkelen is. De Jomi Band op de foto hiernaast wordt om een flessenhals geklemd en waarschuwt met licht of geluid als het tijd is om weer te gaan dringen. De duurdere Jomi Sleeve bevestig je onderaan de fles. Deze stuurt via Bluetooth data naar een smartphone of tablet. Je kunt daarna je drinkgedrag analyseren en data uitwisselen met vrienden via een app.

De Jomi bevat een accelerometer, ledlampjes en andere elektronische componenten. Het product bevindt zich nog in een vroeg stadium. Er zijn op dit moment alleen design-prototypes, die nog moeten resulteren in een definitief ontwerp. Daarna zal via Kickstarter-crowdfunding geld worden ingezameld voor de fabricage. De campagne hiervoor is nog niet begonnen.

De software zal open source zijn, zodat anderen ook apps kunnen maken. Toepassingen? Met een Jomi-ring zou je kunnen registreren of een baby wel genoeg drinkt. Of je kunt een alcoholist waarschuwen wanneer hij/zij weer te diep in het glaasje kijkt. Maar de primaire doelgroep zijn 20- tot 40-jarigen die nu rondlopen met een Fitbit of Fuelband en erg bezig zijn met hun gezondheid. In Europa werkt Jomi samen met flessenfabrikant KOR Water, die designflessen met waterfilter maakt, vergelijkbaar met de Bobble. Die flessen zijn ook via Kickstarter te bestellen. Maar terwijl je aan een Bobble €10 kwijt bent, moet je voor een designflesje van KOR $35 investeren.

kor design waterfles

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2013, 8:30
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.