Honeywell kondigt slimme Wi-Fi-thermostaat aan

Honeywell heeft een Wi-Fi-thermostaat aangekondigd, een slimme thermostaat die zelflerend is en op veel punten overeenkomt met de Nest.

honeywell-wifi-stat4We hebben op iPhoneclub maar één keer uitgebreid over Honeywell geschreven en dat was toen het Nest Labs aanklaagde. Nest heeft een iPhone-bedienbare thermostaat ontwikkeld en Honeywell vindt dat ze het alleenrecht hebben op zo’n ronde thermostaat met draaischijf. Of had de juridische dreiging iets te maken met Honeywell’s eigen plannen? Honeywell heeft nu namelijk ook een slimme thermostaat aangekondigd, die via Wi-Fi verbinding maakt met internet en die te bedienen is vanaf een iPhone of Android-toestel. Ze hebben er een extra trucje aan toegevoegd: de kleur van het scherm past zich aan de kleur van de muur aan.

Je stelt de gewenste temperatuur en de luchtvochtigheid in en de thermostaat stuurt je een melding wanneer er een afwijking is. Ook krijg je notificaties wanneer je het filter moet vervangen, wanneer de internetverbinding traag is of wanneer de stroom uitvalt. Maar je kunt er natuurlijk ook de temperatuur mee instellen, zodat je op vakantie de verwarming kunt uitzetten – als je dat was vergeten. De Total Connect Comfort-app waarmee je dat doet is uiteraard gepatenteerd.

home-bottom-right

De Honeywell Wi-Fi Smart Thermostat is vanaf mei verkrijgbaar voor $249 – precies dezelfde prijs die Nest vraagt. Honeywell’s thermostaat heeft natuurlijk ook zelflerende functies, waarbij het apparaat je voorkeuren en dagelijkse gewoontes leert kennen. Ben je overdag de hele dag naar je werk, dan kan de thermostaat zich daarop aanpassen – en doet dat beter dan de concurrentie, aldus het persbericht. “Other thermostats require several days of homeowner adjustments to teach the thermostat about their lifestyles and habits”, zegt Honeywell. Die andere zogenaamd slimme thermostaten werken vaak met temperatuursprongen van plus/min 4 graden, aldus het bedrijf. Die van Honeywell gaan met sprongen van plus/min 1 graad. En hij is ook nog 60 procent kleiner dan “die andere thermostaten met internetverbinding”.

Het is wel duidelijk: Honeywell wil zich graag onderscheiden van de Nest en de slimme thermostaten van de energiebedrijven. Of het apparaat ook in Nederland te gebruiken is, is evenwel de vraag. Bij de Nest bleek dat geen simpele opgave en bij Honeywell moet je ook even goed kijken naar de instructies onder het kopje ‘Home Compatibility’ op de website. Ben je onzeker (of technisch niet zo handig), dan kun je beter even wachten tot Honeywell de Europese versie van deze thermostaat aankondigt.

honeywell-wifi-thermostat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2013, 23:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen honeywell, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.