iCulture iKids logo

iKids week 21: Warp Shift en Highlights Monster Day

In de iKids van deze week gaan kinderen puzzelen in het fraaie Warp Shift en verzorgen ze monsters in Highlights Monster Day.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo In deze iKids bespreken we twee leuke apps voor jonge kinderen, vrolijke puzzelapplicatie Warp Shift (link) en Highlights Monster Day (link), een spel dat kleintjes via gezellige monsters alles over nuttige dagelijkse taakjes wil leren. Bonustip: de geslaagde Monument Valley-kloon Menorama (link) werd eerder op iCulture besproken, maar is ook heel geschikt voor oudere kinderen.

Warp Shift

Het fraai uitgevoerde Warp Shift neemt kinderen van 4 jaar en ouder mee in de wereld van Pi en haar kubusvormige vriendje, die het meisje helpt met veilig thuiskomen. In de applicatie moet je blokken met één of meer doorgangen zo verschuiven dat Pi in het blok met het wormgat eindigt. Dat is in het begin – als je maar vier blokken kunt verplaatsen – nog eenvoudig, maar naarmate je verder in het spel komt steeds lastiger. Daar zijn doorgangen plotsklaps alleen nog maar toegankelijk als blokken dezelfde kleur hebben, of verschijnen ineens wormgaten waarmee van blok naar blok “gewarpt” kan worden. Wie de juiste route met zo min mogelijk handelingen aflegt kan in elk level drie sterren verdienen. Warp Shift draait niet om snelheid, dus kinderen kunnen op hun dooie gemakje de hersens laten kraken, net als bij een echte puzzel. Wel zo relaxed.

Highlights Monster Day

Voor de kleintjes is kortgeleden Highlights Monster Day verschenen, een vrolijke app die kinderen alles leert over het dagelijkse doen en laten van een monster. In de applicatie mogen kinderen van 2 tot 5 jaar een twee- of vierogige vriend uitzoeken en helpen met zijn dagelijkse taakjes. Maak hem wakker en kleed hem aan, poets zijn grote gele tanden en geef hem bagels of donuts te eten voor ontbijt (of aardbeien, als gezonde snack). Er zijn verschillende activiteiten waar het monster wel wat hulp bij kan gebruiken, zoals basketballen en knutselen. Óf de planten water geven en ze daarna stiekem opeten, zoals het een stout monster betaamt. Na al die drukte heeft hij (of zij?) natuurlijk slaap, dus gaan we voor het naar bed gaan nog even onder de douche, maar daarna moet het licht uit. Deze educatieve focus op ritme en dagindeling zien we in veel applicaties voor kinderen terug, maar voor kleintjes die simpelweg vrolijke beesten willen verzorgen zal Highlights Monster Day zeker niet teleurstellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.