Reacties voor: Japans waarschuwingssysteem voor aardbevingen in iOS 5

Japanse gebruikers van iOS 5 kunnen een waarschuwingssysteem voor aardbevingen inschakelen in iOS 5. Dit is mogelijk omdat Japan een zeer geavanceerd systeem ervoor heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Gaat je iPhone harder trillen bij aardbevingsalarm?

  2. Echt geweldig dat Apple zoiets uitbrengt in IOS5.
    Je zou verwachten dat zoiets een losse app zou zijn, echt goed dit!

  3. Sympathiek initiatief van Apple!

  4. Zie hier het echt nuttige gedeelte van een smartphone 🙂

  5. Geweldige actie van Apple en dit zal veel goodwill kweken bij de Japanners.
    Uiteraard ook weer een geniale marketingactie om meer iPhoontjes aan de man te brengen.

  6. Dit is een heel erg mooi en nuttig idee Apple! Kudos

  7. Mooi idee, als ze dit nu ook zouden inzetten voor Amber, de luchtsignalen en andere ramp gerelateerde diensten lijkt me dat echt een mooie toevoeging aan de (nog) steeds mobieler wordende samenleving.

    Niet is onduidelijker dan een luchtsignaal om vervolgens een radio kanaal te zoeken met de info (ik heb zelfs geen FM-aparaat meer)… Natuurlijk is FM gekozen omdat het ‘t minst technisch/kwetsbaar is maar gezien mijn Iphone weet waar die uithangt kan een lokaal alarm makkelijk gecommuniceerd worden.

  8. Opvallend dat niet originele marketingacties van Apple ertoe leiden dat men reageert met opgezwollen taal als “geweldig” en “geniaal”. Immers vermeldt het artikel dat het krijgen van waarschuwingen via 3rd-party apps al mogelijk was, alleen komt de functie nu in het OS.

    Als kwalificaties als geweldig en geniaal al van toepassing zijn, dan zouden de makers van Yurekuru Call e.d. zo genoemd moeten worden.

  9. 1 woord: GEWELDIG!, kan er niet meer over zeggen!

  10. Geweldig. Apple zou ook uit naastenliefde kunnen kiezen om geen grondstoffen uit Congo te importeren, maar dat zou natuurlijk veel duurder zijn dan zo’n lullig schuifje in iOS. En als ik hierboven kijk, volstaat dit ook wel om de fans kwijlend in hun handen te laten klappen van enthousiasme over de sympathieke bedrijfsvoering van Apple.

  11. Goed op ingespeeld van Apple,
    hopelijk gaat die niet te vaak af.

  12. Dus….als er een aardbeving komt, dan begint je telefoon te trillen?

    Sorry, het moest even :p

  13. Da’s wel cool. Een open standaard voor dat soort zaken (dat door haast elk land gebruikt wordt) zou geweldig zijn.

  14. Lijkt me niet veel nuttiger dan een luchtalarm?
    Wat al wordt gezegt; Japan heeft het meest geavanceerde systeem ter wereld, wanneer Apple dan met zo’n simpele toevoeging komt lijkt me dat niet “geweldig” en “prachtig”. -_-

  15. Respect apple!

  16. Als ze dit nou ook eens gaan gebruiken voor NL-Alert! (Niet dat ze aan Nederland denken overigens, denk bijv. tussenvoegsels bij de contacten-app)

  17. *Ping!* “Ren voor je leven, nu!”

  18. Het is een leuke toevoeging voor de mensen in Japan. Leuk van Apple………..maar hier vind ik een beetje overdreven….of ze waren sarcastisch bedoeld?!

  19. Op een andere site las ik dat dit al redelijk lang in telefoons van andere fabrikanten zit. Super dat iOS het nu ondersteunt uiteraard maar deze keer kan Steve niet met de eer strijken 🙂

  20. @Roel: Redelijk lang?? Zo lang kennen we nog geen push notificaties. Heb je een bron?

  21. Origineel geplaatst door zonda
    Opvallend dat niet originele marketingacties van Apple ertoe leiden dat men reageert met opgezwollen taal als “geweldig” en “geniaal”. Immers vermeldt het artikel dat het krijgen van waarschuwingen via 3rd-party apps al mogelijk was, alleen komt de functie nu in het OS.Als kwalificaties als geweldig en geniaal al van toepassing zijn, dan zouden de makers van Yurekuru Call e.d. zo genoemd moeten worden.

    Dat neemt niet weg dat het geen goed initiatief is. Anders kan je dat ook zeggen van iMessage dat is gewoon een geïntegreerde Whatsapp. Althans zijn het toch geweldige toevoegingen.

  22. Misschien ook nuttig voor Cupertino zelf, want daar zitten ze ook op de grote aardbeving te wachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.