Reacties voor: Jailbreaken anno 3.x: waarom eigenlijk?

Met de update naar firmware 3.x heeft Apple een aantal functies die voorheen alleen voor jailbreakers mogelijk waren (zoals copy/paste en spotlight) mogelijk gemaakt voor alle gebruikers.. maar zijn er nog steeds andere redenen om je iPhone of iPod te jailbreaken? Wij zetten de redenen voor je op een rijtje.
Lees het complete artikel → Jailbreaken anno 3.x: waarom eigenlijk?
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 130 reacties

  1. Leuk artikel, maar hoe kan ik mijn 3G 3.2.1. nog jailbreaken?

  2. Cycorder is ook voor de 2G verder mooi artikel

  3. Mooi, duidelijk en overzichtelijk artikel. Prima!

  4. Bovengenoemde redenen deel ik allemaal. iBluetooth krijg ik helaas niet aan de praat (blijft klagen dat ie de bluetooth stack niet kan initialiseren), maar tethering werkt bij mij gewoon (ook in combinatie met Visual Voicemail) door zelf een profiel te maken op help.benm.at (instructies gevonden op het iPhoneclub forum).

    Wat ik verder onmisbaar vindt zijn iFile, een file manager waarmee je op je iPhone door alle mappen kunt bladeren (helaas ontbreekt het deze applicatie nog aan een zoekfunctie, maar verder is ie perfect). Deze kost 5 dollar. Ook onmisbaar is AttachmentSaver, waarmee je gewoon vanuit de iPhone mailapplicatie elk attachment kunt downloaden (ook degene die de iPhone native niet ondersteunt) en kunt opslaan op je file-system. Deze kost 2 dollar.

  5. Ik mis:
    biteSMS (ook quicq compose/reply, zelfs in lockscreen)
    qtweeter (slide compose teweet/facebook)
    SwirlyMMS
    iPodPop (waarmee je in ieder programma itunes kan bedienen)
    Notifier (status melding van oa mail, sms, mms e.d ook in je lockscreen)
    Yourtube (binnen de YouTube app kunnen downloaden en deze kunnen afspelen)

    Samen met CyCorder, Backgrounder (valt helaas soms plots uit) en Sbsettings (mis alleen een optie voor wifi access selectie) PDAnet en dat andere installatieprogramma onmisbaar.

    Nu nog upgraden naar 3.1 zonder weer alles te verlizen.

  6. Superbedankt voor deze top 10!

  7. mooi overzichtje 🙂 de enige reden waarom ik jb is backgrounder en pdanet.

  8. Super verhaal volledig mee eens en dankzij het forum is het mij weer gelukt mn 3gs naar 3.1.2 te jailbreaken en te unlocken

  9. Origineel geplaatst door eeuwigheid
    Leuk artikel, maar hoe kan ik mijn 3G 3.2.1. nog jailbreaken?

    3.1.2 is nu nog met blackrain te jailbreaken. De handleiding vind je hier.

  10. Is Ibluetooth alweer beschikbaar ? Dat zou wel een flinke pluspunt.

    Verder een erge mooi verslag, Om de niet jailbreakers eens aan te geven wat ze missen en dat ze nu geen commentaar meer kunnen hebben dat je telefoon kapot gaat bla bla.

  11. Mijn hele iPhone 3GS draait zo’n beetje op de jailbreak, niet alleen door Ultrasn0w maar ook door Backgrounder bij films, radio etc..en SBSettings niet te vergeten! Het is mooi dat het er is, wil je ‘t niet jailbreaken dan moet je dat zelf weten, maar ik vind ‘t geweldig! Thx Cydia:D

  12. Denk dat de reden is waarom Apple bepaalde dingen niet toelaat te wijten is aan dat ze de iPhone voor de massa maken. Veel van de jailbreak zaken zijn geavanceerd qua gebruik en herbergen veel opties die de meeste normale gebruikers niet interessert. De power user die meer wilt is dit voor bedoeld naar mijn mening.

    Wat wel erg handig is en wat ik mis is de Calendar lock screen functie. Hoe het nu op jailbreak uitgevoerd is vind ik alleen een beetje onprofessioneel qua design. Een tijd terug heeft Apple al patent aangevraagd voor een lockscreen met meer info. Hopelijk komt deze er snel in!

  13. Een goed en zeer begrijpelijke uitleg,( ‘’to the Point’’ ). Bedankt.

  14. Origineel geplaatst door Richard
    Is Ibluetooth alweer beschikbaar ? Dat zou wel een flinke pluspunt.Verder een erge mooi verslag, Om de niet jailbreakers eens aan te geven wat ze missen en dat ze nu geen commentaar meer kunnen hebben dat je telefoon kapot gaat bla bla.

    Dit is al zo sinds FW 3.0

  15. Origineel geplaatst door eeuwigheid
    Leuk artikel, maar hoe kan ik mijn 3G 3.2.1. nog jailbreaken?

    kijk even hier

    Zolang de keuzehulp jailbreak niet geupdate is blijf je deze vragen krijgen en mensen die hun 3.1.2 FW met redsn0w proberen te jailbreaken :/

  16. @Joost: Als ik hem download via Cydia krijg ik nog altijd die opstart error..

  17. Doet me toch weer meer neigen om toch een JB te gaan doen op m’n 3GS. Met name iBluetooth en Backgrounder lijken mij echt een flinke toegevoegde waarde.

    Even voor mijn info: is het met backgrounder bijvoorbeeld ook mogelijk om Tomtom door te laten draaien als je gebelt wordt, zodat je niet opnieuw de route hoeft te plannen na je telefoongesprek?

  18. Ligt het aan mij of is de BigBoss Repo niet bereikbaar momenteel? Host Unreachable krijg ik te zien…

  19. Toen ik #1 t/m #5 las herkende ik mezelf meteen, dit zijn dé redenen voor mij om te jailbreaken…

    Mooi artikel!

  20. Hmm ik zit te denken om mijn 3GS te jailbreaken.
    Alleen heb ik bij een vriend zijn 3G gezien dat het afsluiten van een app bij hem nu 3a5 seconden duurt. Nu ben ik te verwend met de speed van de 3GS dus trager kan gewoon niet meer.

    Is dit mogelijk?
    Zoja welke tut raad je mij aan te volgen?

  21. De meeste app’s heb ik wel, maar ik mis toch echt bitesms(al heeft hij een aantal voordelen verloren na FW3.x) gebruik het nog altijd ipv de normale sms app.

    Daarnaast mis ik nog een app, sinds deze stabiel werkt, is het altijd het 1e wat ik download als ik opnieuw een jailbreak uit moet voeren: Lockdown! Dit is zo handig.
    Ik vind het zo irritant dat mensen een spelletje willen spelen, maar dan misschien stiekem ook even naar je foto’s of per ongelijk op sms/mail drukt. Dankzij Lockdown komen ze nooit meer in mijn ‘prive’ app’s

  22. In het kader van de actualiteit mis in het overzicht wel ‘Orbit’. Niet gratis maar wel briljant! Exposé op de iPhone;
    gemiste kans Steve J. en consorten. Via Cydia…

  23. Wat ben ik toch blij met iPhoneclub, dit soort artikelen is geweldig, ik heb alweer vijf nieuwe dingen gevonden terwijl ik toch al meer dan twee jaar een iPhone heb en trouw jailbreak. Complimenten!
    En ook voor Androidplanet. Want als Apple zo restrictief blijft ga ik binnen nu en een jaar overstappen naar Android 🙂

  24. En hoe zit het met visual voicemail? Ben je die alleen kwijt met een unlock of met een jailbreak? Als t-mobile klant wil ik visual voicemail niet kwijtraken…

  25. Ik hoop alleen maar ook nog in de toekomst te kunnen JBen met mijn 3GS..

  26. Rotation Inhibitor in SBPreffs:)

  27. Mooi geschreven en duidelijk artikel kijk al uit naar de volgende!!

  28. Hmm je kan ook de PWNAGE! tool gebruiken om je 3.1.2 te jailbreaken. Althans, dat is mij vorige week daarmee wel gelukt: let wel het tooltje is er alleen voor Mac OS.
    Voor de rest ben ik helemaal met de uiteenzetting van iPhoneclub eens: top verhaal!

    Ik dacht zonder jailbreak te kunnen vorige week, toen ik mijn 3GS gehaald had: had binnen 24 uur een jailbreak uitgevoerd… Winterboard, SBSettings, Netatalk, etc. zijn gewoon toch onmisbaar. Ik ga zeker nog een paar van de apps uit bovenstaande lijst een keer uitproberen!

    JB + officiele Appstore apps = pure win IMHO…

  29. Ga even promoten waarom je zou moeten jailbraken.. Dit zal Apple veel goeds doen

  30. @alchemist:

    Visual voicemail blijft gewoon behouden hoor.

    Toppie artikel hoor. Meteen RemindYou vervangen door Lock Calendar

    Maar eens iModem proberen.

  31. Heb om het uit te proberen een jailbreak gehad, werkt hartstikke traag en ik ben niet overtuigd van de voordelen oftewel ik gebruik het toch niet en ik vind dat je iPhone er uiteindelijk alleen maar lelijker op wordt.
    Heb de jailbreak er toen weer afgehaald en ik jailbreak nooit meer, het heeft mij niet overtuigd, eigenlijk alleen maar geïrriteerd.

  32. Origineel geplaatst door alchemist
    En hoe zit het met visual voicemail? Ben je die alleen kwijt met een unlock of met een jailbreak? Als t-mobile klant wil ik visual voicemail niet kwijtraken…

    Met een unlock (en een andere provider) ben je die dus sowieso kwijt maar met een jailbreak natuurlijk niet! Werkt prima bij mij met een JB.

  33. Moet zeggen dat ik nog geen jailbreak heb, maar dit is toch een mooi lijstje met een paar handige dingen.
    zo’n 3G unrestrictor vind ik dan alweer interessant, mooi verslag, super..dit maakt mij toch aan het twijfelen om hem te gaan jailbreaken..helemaal omdat ik over een paar maanden toch van mijn abbo af ben en evt. een nieuwe telefoon ga nemen.
    Ff verder op het forum lezen hoe alles werkt..

  34. Ik heb de jail-break net uitgevoerd, dat ging makkelijk zeg.
    Voorlopig ben ik al heel blij met Winterboard en Categories, je apps in mappen is een stuk handiger.

  35. hoi je bedoeld zeker 3.1.2!

    Gewoon blackrain downloaden op
    http://www.blackra1n.com

    dan make het rain indrukken en de rest gaat van zelf!

    Good Luck!

  36. Action menu is ook fijn. Uitgebreide knip en plak functie die favorieten en history bijhoud. Ook kun je ermee naar onderkant van de pagina scrollen, alles selecteren enz. Leuke toevoeging!

  37. Leuk artikel overigens waarin Steve Jobs eigenlijk een beetje geconfrontreerd wordt met zijn eigen verleden. Op zich geen nieuws voor de ouderen onder ons maar ik was het stiekem toch een beetje vergeten. Oftewel ‘Think Different’ is omgeslagen in Big Business.

    Gelukkig is Steve Wozniak toch nog een beetje de rebel en de held van vroeger en niet te beroerd zijn oude maatje publiekelijk te plagen.

    Oftewel in de geest van Hacktick en Steve Wozniak: JAILBREAKEN!!!!

    Notabene: is er eigenlijk wel eens onderzocht wat voor mensen nou precies jailbreaken? Kan het zijn dat met name oudere generaties jailbreaken omdat zij uit een tijd komen waarin privacy en vechten voor vrijheid gemeengoed waren? Of zijn het juist de jonkies die vechten tegen 1984/ Big Brother en het kapitalisme?

  38. Die agenda op je lockscreen, dát zou ik wel willen. Maar ik ga geen jailbreak doen..

  39. @Pepijn:

    Winterboard maakt het trager (bij mij tenminste) als je die verwijderd is er niets aan de hand.

  40. Origineel geplaatst door eeuwigheid
    Leuk artikel, maar hoe kan ik mijn 3G 3.2.1. nog jailbreaken?

    Niet, want die firmware bestaat niet.

  41. Origineel geplaatst door Mees
    Die agenda op je lockscreen, dát zou ik wel willen. Maar ik ga geen jailbreak doen..

    dus geen agenda op je lockscreen voor jou op je iphone 😀

  42. beter komt er een Bluebox app. voor de iPhone. Of is die er al? Er is vast nog wel een ccitt5 tollfreelijn te vinden ergens. 😉

  43. Leuk om te zien dat mensen de top 10 aanvullen met hun eigen tips. Er moet natuurlijk een selectie gemaakt worden en daar vallen soms ook juweeltjes buiten! Nog 10 persoonlijke favorieten die de top 10 niet gehaald hebben:

    • AptBackup: Cydia applicatie backup
    • DiskAid: volledige toegang tot je iPhone/iPod via USB
    • dTunes: (legaal) downloaden en afspelen van muziek
    • Flashlight: schijnt sterker dan elke Appstore variant
    • iBluetooth: bluetooth voor de iPhone/iPod
    • iMobileCinema: Adobe Flash op je iPhone
    • Orbit: maakt Springboard overzichtelijk
    • Stack v3: nog meer icoontjes in mijn dock
    • Supreme Preferences: instellingen menu on steroids
    • uMonitor: iPhone monitor voor uTorrent

  44. @Aus:

    Ik ben er het wel mee eens, dat Winterboard de boel trager maakt, maar op de 3GS is het veel handelbaarder dan op de 2G…

  45. Heel erg goed artikel. Het is lekker om te lezen, maar ook inhoudelijk goed en informatief. Well done!

  46. Ik heb toevallig van het weekend een jailbreak uitgevoerd. Ik was er eerst bang voor dat het mis kon gaan of wat dan ook. Maar nu ben ik blij dat ik het wel gedaan hebt en kan ik het iedereen aanraden. Maar ik kan ook begrijpen dat sommige mensen het niet durven.

  47. Jailbreaken ook nodig om te kunnen unlocken
    iPhone 1e gen uit US

    of ben ik mis ?

  48. Origineel geplaatst door Pepijn
    Heb om het uit te proberen een jailbreak gehad, werkt hartstikke traag

    Afhankelijk van de geinstalleerde applicaties kan het inderdaad vertragen, althans op de 3G merkte ik toch wel. Daarentegen heeft mijn vrouw niets geinstalleerd op haar 3G, behalve Cycorder, en merkt helemaal niets.

    Op de 3GS daarentegen heb ik nog geen vertragingen mogen ervaren; ik vermoed door het ‘dubbele’ werkgeheugen. En zou ik niet meer zonder backgrounder willen (voor mij de nummer 1, met stip).

  49. @Peter Boodts: voor een niet officiële unlock heb je inderdaad een jailbreak nodig. Jailbreaken kan (al dan niet tethered) momenteel op alle iPhone en iPod touch hardware die Apple tot nu toe uit heeft gebracht; unlocken is voorbehouden aan alle originele iPhones en iPhone 3G/3GS met een specifieke baseband versie.

  50. Tuurlijk is mijne gejailbreakt, ik wil idd meer. De iPhone kan zoveel, waarom er niet ook daadwerkelijk gebruik van maken?

  51. ibluetooth is volgends mij nog niet geschikt voor 3.x … helaas…

  52. @avdvee: ben wat ouder, maar : de jonkie die vecht tegen 1984/ Big Brother en het kapitalisme!

  53. 3G Unrestrictor is ook handig voor als je Youtube wilt bekijken via 3G, dat krijg je dan als WiFi kwaliteit en niet als die blokjes enzo ^_^

  54. Nice artikel! Top

    Weet iemand toevallig hoe het komt , dat de iSpazio repo het niet doet ?

    Thanks!

  55. Paul super!

    Mooie info. Heb wel een vraag. Hoe kan ik mijn 2.2 firmware die via een jailbreak en unlock draait naar 3 krijgen. Heb steeds vaker apps die alleen op 3 draaien probleem. Kan ik een update uitvoeren en zoja hoe?

    Keep up the good work

  56. De concurrentie (Android) voor Apple wordt gelukkig wat groter zodat ze m.i. geprikkeld (of genoodzaakt) worden hun acceptatiebeleid uit te breiden en meer mogelijkheden te bieden. Een knelpunt vind ik de alleenverkoop zoals in Nederland door TM. Gelukkig zijn er al landen waar deze exclusiviteit sinds kort niet meer geldt. Nu Nederland nog…

  57. @ Paul Durden: prima stuk. Wel even vermelden dat na jailbreaken i.p. iedereen zich toegang kan verschaffen tot de root van jouw iPhone en dat het eerste wat je moet doen na jailbreaken dus dit is: password van root veranderen; dit is nl. in alle iPhones hetzelfde!

  58. Leuk artikel, hoe zit het met updaten met een jb iphone?

  59. OPNAME TELEFOONGESPREK?

    Weet iemand of er inmiddels de mogelijkheid is op een simpele manier een telefoongesprek op te nemen (start opname, terwijl je aan het bellen bent) (eventueel met jailbreak)?

  60. @iPieter: in principe heeft niemand behalve jijzelf na het jailbreaken toegang tot de root van jouw iPhone, behalve als je OpenSSH installeert en vervolgens aan zet zonder eerst het wachtwoord te veranderen, waarmee je anderen toegang tot root geeft. Toch bedankt voor de tip, ik zal het meenemen in het volgende artikel over hoe je (niet) moet jailbreaken.

  61. Dus als ik het zo eens door lees (de reacties)
    Dan valt de traagheid met een 3GS mee als je hem jailbreakt?
    Ik wil namelijk geen trage telefoon krijgen.

  62. Ik heb me laten vertellen dat met het jailbreaken mijn garantie vervalt (2 jaar in België). Apple zou dus bij eventueel falen een gratis reparatie binnen garantie kunnen weigeren als mijn iPhone jailbroken is (geweest). Dit “gerucht” is dan ook de voornaamste reden waarom ik het nog niet gedaan heb…

    Iemand die weet of dit klopt? En kunnen ze dit nog achterhalen na een volledige firmware reset?

  63. Leuk artikel, hoe zit het met updaten met een iphone die gejailbraked is?

  64. Een mooi overzicht, maar iBluetooth past er niet helemaal bij. Het is namelijk (nog) te instabiel. Verbinding maken en iets versturen naar andere telefoons gaat 7 van de 10 keer fout; verstuurde foto’s gaan flink in kwaliteit achteruit, de knoppen in de interface werken soms niet.

    Dit is iets om in de gaten te houden voor hen die een jailbreak overwegen, juist om meer Bluetooth functies te kunnen gebruiken. iBluetooth is al een lange tijd niet geupdate, en het heeft nu niet de capaciteiten om de verwachtingen waar te maken.

  65. Paul is goed bezig 😛

  66. Ik vind dit een zeer mooi en handig artikel, proficiat hiervoor!

  67. Origineel geplaatst door Nick Hoedemakers
    ick Hoedemakers zei op 19 oktober 2009 om 12:51

    Insgelijks hier.
    Vanaf dag één gejailbreaked and nevverr going back. Vooral Cycorder en SBSettings zijn bij mij dagelijks in gebruik – ik snap niet hoe de originele iPhone firmware hier nog zonder kan doen.

    Verder vind ik steeds als ik in Cyda duik weer een nieuwe applicatie om gebruik van te maken. Zo vond ik laatst een SNES emulator en een nieuwe, werkende versie van Qik.

    Door het constante gejailbreak en updates en nieuwe dingen is mijn termijn trouwens heel snel gegaan. Ik kon maar moeilijke geloven dat m’n iPhone 3G alweer anderhalf jaar oud is.

    En werkende bluetooth hack? Pardon? Waarom wist ik dat niet? Ik start nu Cydia weer op om het te downloaden.

    (ben het overigens eens met @ipieter en ook het artikel van Steve. SSH is gevaarlijk i.c.m. geavanceerde gebruikers en het is juist het apparaatje tot de next level pushen wat jailbreaken zo leuk maakt.)

  68. Ik zit nog een beetje te twijvelen. Een filmpje van in de trend van : ik kan ik kan wat jij niet kan.. zou leuk zijn en de twijfel wegnemen.

  69. Origineel geplaatst door Wes
    Ik mis:
    biteSMS (ook quicq compose/reply, zelfs in lockscreen)
    qtweeter (slide compose teweet/facebook)
    SwirlyMMS
    iPodPop (waarmee je in ieder programma itunes kan bedienen)
    Notifier (status melding van oa mail, sms, mms e.d ook in je lockscreen)
    Yourtube (binnen de YouTube app kunnen downloaden en deze kunnen afspelen)Samen met CyCorder, Backgrounder (valt helaas soms plots uit) en Sbsettings (mis alleen een optie voor wifi access selectie) PDAnet en dat andere installatieprogramma onmisbaar.Nu nog upgraden naar 3.1 zonder weer alles te verlizen.

    Thanks voor deze toevoeging! Ik ga vandaag mijn eerste jailbreak uitvoeren en zal je lijstje zeker gaan toevoegen. Inclusief alle in het artikel genoemde apps.

  70. er wordt gezegd dat unlock/jailbreak geen risicos meebrengt, maar ik kan me toch herinneren dat er aardig wat mis kan gaan met het unlocken van een iphone en de gevolgen daarvan met betrekking tot push notifications?

    weet alleen niet of dit bij alleen jailbreaken ook is?

  71. Naar aanleiding van meldingen in de reacties dat iBluetooth niet goed zou samenwerken met firmware 3.x, heb deze nummer 9 uit de top 10 vervangen door StatusNotifier.

    @Peter: wat er “mis” kan gaan met push notificaties is dat deze niet werken als je niet via iTunes activeert. Normaliter zou je een iPhone die je niet via iTunes activeert niet eens kunnen gebruiken, dus dat je na activatie via b.v. redsn0w/ultrasn0w geen push notificaties kunt gebruiken, zou ik eerder omschrijven als een limitatie van die methode dan een gevolg daarvan.

    We hebben overigens positieve berichten ontvangen dat het ontbreken van push notificaties met behulp van de methode die wordt beschreven op http://pushfix.info/ op te lossen is.

  72. Mischien een beetje domme vraag, maar is het al mogelijk om 0s 3.1.2 de jailbreaken. Ik was hier eerst altijd tegen, maar nadat ik mijn ipod touch had gejailbreaked toch maar besloten om mijn iphone ook te jailbreaken.

    Hoop dat het mogelijk is, weet iemand mischien ook nog een goede guide voor het jailbreaken van een nederlandse iphone 3g met 3.1.2

  73. ooh laat maar, niet goed genoeg de reacties door gelezen, alles wat ik vroeg staat hier boven al uitgelegd.

  74. Gisteren met mijn Mac JB uitgevoerd op m’n iPhone 3G – 3.1.2 zonder probleem.

    De enige reden om dit te doen is Backgrounder zodat TomTom vlug te gebruiken is en lekker verder kan werken op de achtergrond.

    Voor de rest doet deze iPhone meer dan ik ooit had durven dromen!

  75. En hoe zit dat met het verhaal van dat de batterij snel leegloopt als je een jailbreak hebt gedaan, en dan een nieuwe firmware erop zet (of iets dergelijks was het, geloof ik)?

  76. @Dew: dat probleem doet zich ook voor bij mensen die hun iPhone niet gejailbreakt hebben. Je kunt dit voorkomen door na het herstellen van een custom firmware te kiezen voor Set up as new phone. Bij een jailbreak met redsn0w of blackra1n hoef je niet te herstellen en speelt dit probleem dus ook niet.

  77. Nou n.a.v. dit artikel de knoop doorgehakt en gejailbreakt. Na het verplicht rebooten bij het installeren van Winterboard wou m’n iPhone niet meer opstarten. Ben nu aan het herstellen…

    Bedankt iPhoneclub 😉

  78. Wat ik graag wil weten is: wat doet dit met de applicaties die ik al heb aangeschaft? Ik heb OA tomtom aangeschaft voor 100 euro, en ik zou nooit het risico willen lopen dat ik jailbreak omdat het een mooiere UI mogelijk maakt, en dat dan de tomtom app foetsie is.
    Zet je je gekochte apps dan gewoon nog via itunes op je iphone?

  79. En Lockscreen? Voor handige handjes die in je iphoneapps willen kijken, maar er niet inmogen? Doet het bij mij ook best goed. 😉

    Origineel geplaatst door DKKKK
    Nou n.a.v. dit artikel de knoop doorgehakt en gejailbreakt. Na het verplicht rebooten bij het installeren van Winterboard wou m’n iPhone niet meer opstarten. Ben nu aan het herstellen…Bedankt iPhoneclub

    Try again!
    Misschien is er tijdens je proces wat fout gegaan, of is er iets met Winterboard i.c.m. je iPhone versie.
    Het kan niet zo zijn dat de Jailbreak meer kapotmaakt dan dat het goed doet.
    Geloof ik niet in.

    Origineel geplaatst door Jordie
    Wat ik graag wil weten is: wat doet dit met de applicaties die ik al heb aangeschaft? Ik heb OA tomtom aangeschaft voor 100 euro, en ik zou nooit het risico willen lopen dat ik jailbreak omdat het een mooiere UI mogelijk maakt, en dat dan de tomtom app foetsie is.
    Zet je je gekochte apps dan gewoon nog via itunes op je iphone?

    Je raakt geen applications kwijt bij het jailbreaken. Je gekochte applications staan ook in iTunes, en deze staat helemaal los van de telefoon zelf. Je iTunes-account onthoudt op haar beurt weer welke apps je hebt gekocht, zodat je nooit twee keer voor dezelfde app hoeft te betalen.

    Met andere woorden staat er dus op drie plekken opgeslagen dat jij die applicatie hebt gekocht en dat je er recht op hebt. En de applications die jij in de App Store koopt, komen gewoon op je telefoon.

    Een jailbreak is geen tool om illegaal applicaties op je iPhone te zetten – het schaadt dus ook het koopproces van de iTunes Store niet.

  80. Complimenten voor het heldere verhaal én voor de vlotte reacties op de feedback. Interactie met de lezers ook buiten het forum, mooi werk.

  81. Ik zou mijn iPhone graag jailbreaken voor bovenstaande functies en mogelijkheden maar zie door de bomen het bos niet.

    Wat kan ik nou het beste doen, welke jailbreak methode en moet ik unlocken? Kan ik na een jailbreak nog synchroniseren met iTunes? Hoe werkt het als er een FW update komt?
    M.a.w., is er iemand die iets kan vertellen m.b.t. jailbreak for Dummies? 😉

    Ik heb een iPhone3G met FW 3.1.2, T-Mobile simlock.

    Alvast bedankt voor de reply.

  82. @DKKKK: zo zie je maar weer dat er zelfs in de worst case scenario eigenlijk niet veel aan de hand is.. wel de juiste tools gebruikt?

    @Jordie: de applicaties die je hebt gekocht via iTunes kun je natuurlijk gewoon houden.

  83. @Paul Durden: Klopt, al beheerde ik mijn muziek en apps handmatig dus het is nu veel werk. Dat doe ik dus ook niet meer 🙂

    Wat bedoel je met tools? Ik heb Blackra1n gebruikt en gewoon Cydia.

  84. mooi artikel ! Thanks

  85. Mijn favorieten (allen gratis):
    – sbsettings
    – sms helper (aantal karakters in een sms)
    – batterij (alleen percentage)
    – flashlight (lekker fel)
    – bluetooth profile selector: a2dp toggle. Handig bij TomTom
    – afc2add: iphonebrowser met root
    – lock calendar
    – MyWi (niet gratis)
    – 3g unrestricor (niet gratis)

  86. Sowieso gebruik de JB voor SMShelper. Daar wachtte ik allang op.

    Daarnaast MMS aanzetten op de 2g. 5 icon dock, handig. En dan toch ook maar reflection dock aanzetten. SMS2Mail voor backup. SBSettings voor de wifi en brightness toggle.

  87. Origineel geplaatst door Koen
    Ik heb me laten vertellen dat met het jailbreaken mijn garantie vervalt (2 jaar in België).

    Alhoewel ik de Belgische wet niet ken komt deze (gedeeltelijke?) HOAX ook hier een regelmatig voorbij. Dat wil zeggen ondanks mijn diverse verzoeken/ oproepen hier heb ik nog niemand gehoord die zelf meegemaakt heeft dat T-mobile om die reden garantie weigerde. En heb ik zelf 2x garantie gekregen (scheuren) op een telefoon met jailbreak. Dus ik denk dat het wel meevalt.

    Ik kan me echter voorstellen dat er gezeur komt als je tijdens het jailbreaken een probleem krijgt waardoor je telefoon niets meer doet (een zgn. ‘brick’). Alleen heb ik nog niet eerder gehoord dat dit is gebeurd. Laat staan dat T-mobile daarom garantie heeft geweigerd (en dan nog moet T-mobile bewijzen dat het jouw schuld is).

    Met andere woorden: als je een beetje weet wat je doet en bij een mislukte jailbreak (want dat gebeurt soms ook afhankelijk van de gekozen soort jailbreak) weet hoe je moet herstellen met DFU/ recovery modus dan vind ik het een nogal overdreven/ hoaxig argument. Heb je daarentegen geen enkel benul van computers, en snap je de FAQ’s op deze site niet, dan zou ik iemand anders laten jailbreaken 😉

  88. Ik mis Music Controls nog in het lijstje. Niet gratis maar wel zeer handig.

  89. Origineel geplaatst door eeuwigheid
    Leuk artikel, maar hoe kan ik mijn 3G 3.2.1. nog jailbreaken?

    Met een mac of een custom FW terug zetten

  90. Ik een hele simpele reden om te jailbreaken: ik wil het “new mail” geluid kunnen aanpassen.

    De standaard versie is naar mijn smaak te zachtjes en niet helder genoeg, dus ik heb er een ander geluid in gezet.

    Verder kan het hele jailbreaken me eigenlijk niet zo boeien.

  91. Weet iemand hoe je sms toontjes kan veranderen zonder winterboard te gebruiken ? En de slider veranderen zonder winterboard kan dat ook ? Jailbreak is verder perfect maar winterboard ………… ach traag

  92. @Tripple: dag Tripple, Via je Mac ee JB. Heb je dan ook parallels desktop op de Mac staan ? Want als ik de handleiding lees, dan moet ik op mijn Mac eerste windows kunne draaien.

    Eric

  93. Origineel geplaatst door Koen
    Ik heb me laten vertellen dat met het jailbreaken mijn garantie vervalt (2 jaar in België). Apple zou dus bij eventueel falen een gratis reparatie binnen garantie kunnen weigeren als mijn iPhone jailbroken is (geweest). Dit “gerucht” is dan ook de voornaamste reden waarom ik het nog niet gedaan heb…

    Iemand die weet of dit klopt? En kunnen ze dit nog achterhalen na een volledige firmware reset?

    ik mis een reactie op de bovenstaande post… dit is namelijk een van de redenen waarom ik men 3Gs nog niet gejailbreaked heb… heb er veel teveel plezier mee om het risico te willen lopen om het te verk*tten voor mezelf 😛

    alleen woon ik dan in Nederland met een T-M iPhone

  94. ik heb er vroeger een gehad, nu heb ik er geen en als ik eerlijk mag zijn, ik mis het echt niet

  95. Topartikel!! Ik heb mijn iPhone 3gs nu een maandje en moet alles nog een beetje doorkrijgen. Tot nu toe alles wat ik wilde weten gevonden op iPhoneclub. Van een “eenvoudige” dagelijkse tip tot jailbreaken. En dan is een artikel als dit helemaal geweldig! Bedankt voor de tips (ook die in de reacties)!!

  96. Origineel geplaatst door Eric
    @Tripple: dag Tripple, Via je Mac ee JB. Heb je dan ook parallels desktop op de Mac staan ? Want als ik de handleiding lees, dan moet ik op mijn Mac eerste windows kunne draaien.Eric

    Op mijn Mac staat VirtualBox maar dat heb je helemaal niet nodig. Deze richtlijnen heb ik gevolgd:

    https://www.iculture.nl/38521/handleiding-iphone-os-3-1-2-met-pwnagetool-3-1-4-jailbreak-mac-os-x/

  97. Origineel geplaatst door P@t
    Ik zou mijn iPhone graag jailbreaken voor bovenstaande functies en mogelijkheden maar zie door de bomen het bos niet.Wat kan ik nou het beste doen, welke jailbreak methode en moet ik unlocken? Kan ik na een jailbreak nog synchroniseren met iTunes? Hoe werkt het als er een FW update komt?
    M.a.w., is er iemand die iets kan vertellen m.b.t. jailbreak for Dummies? Ik heb een iPhone3G met FW 3.1.2, T-Mobile simlock.Alvast bedankt voor de reply.

    Origineel geplaatst door Paul Durden
    Jailbreaken anno 3.x: hoe moet dat eigenlijk?

    Excuses, niet goed genoeg gelezen. Wanneer kunnen we Deel 2 (Hoe moet dat) verwachten??

  98. Geweldig artikel! redelijk vaak uitleg waarom wel jailbreak, nou hier het antwoord. beknopt:-) en kan natuurlijk kan het altijd uitgebreider. Ik kan iedergeval niet zonder. Mijn 2G had ik nog lekker in gebruik, en 3gs op de plank teruggelegd, standaard zooo saai! inmiddels nu wel in gebruik..nu nog simvrij maken…jammer dat mijn bedrijf zoveel geld vraagt voor unlockkosten…

  99. Ik gebruik dTunes, Sbsettings en Backgrounder wel erg vaak:)

  100. Complimenten, ik ben om!

  101. Is er iemand met een jailbreak op een 3Gs die Navigon gebruikt met backgrounder? Ik zou graag willen weten of die doorgaat als iemand je belt tijdens het navigeren…

    Zonder jailbreak sluit de iPhone navigon af bij een inkomend gesprek en start weer op als je op hangt. Ervaar ik als erg irritant, zeker tijdens cruciale momenten tijdens het navigeren als het echt nodig hebt

  102. ik heb Volumeboost er nog op zitten, past geluidsvolume aan

  103. Bedankt! Na het lezen van je artikel heb ik voor het eerst een jailbreak uitgevoerd en het werkt! Tof, nogmaals bedankt..

  104. JB staat ook het gebruik van Voip toe. Vet handig

  105. @Smiley: Als je backgrounder gebruikt en je applicatie als backgroundapplicatie hebt aangemerkt (eenmalig) blijft ie gewoon draaien als er een telefoongesprek binnenkomt. Na het telefoongesprek kun je dan gewoon weer terug naar de nog draaiende applicatie.

    En, om te voorkomen dat je weer je hele springboard af moet zoeken, zou ik ook Kirikae (task switcher) installeren. Twee keer snel op de home-knop drukken en je ziet een lijst van alle actieve applicaties.

  106. Ff voor mijn duidelijkheid hoor, maar ik heb 3.2.1 op mijn 3G staan..dus ik kan niet jailbreaken op dit moment? Downgraden kan ook niet toch?

  107. @Paul Durden:

    Ik kan al die apps, vooral DiskAid, niet vinden.

  108. @Dejive:
    zeker kan dat! blackra1n is je vriend!!

  109. @Dew: DiskAid was in dat lijstje een vreemde eend in de bijt en is een Windows applicatie waarmee je met een gejailbreakte iPhone kunt communiceren.

  110. @Paul Durden:

    Ah, ok. Jammer. Ik ben nog steeds opzoek naar een manier om de iPhone gewoon (op iedere computer, zonder een applicatie op die computer nodig te hebben) als USB stick te gebruiken.

    Dank je wel voor het snelle antwoord.

  111. Goed artikel!

    Helaas is blackra1n mijn vriend nog niet.
    Met mijn 3G 16GB 3.1.2 heb ik het al zo’n 20 x geprobeerd (eerst een recovery en met alle trucs uit het forum…), maar helaas. Blackra1n blijft op running… staan en geen Geohot afbeelding. Iemand nog ideeën?

  112. Veency ontbreekt hier in de lijst
    anders ben ik echt gestoord, dat zou apple nog eens moeten uitvinden

  113. Mijn 3G was steeds gejailbreaked,maar de 3GS laat ik liever zo.
    Had bij de Gekraakte 3G toch wel wat problemen maar die is nu in het bezit van mijn vriendin en geen jailbreak meer… alles loopt terug gesmeerd.
    Ik mis Winterboard toch wel maar vind het niet meer de moeite om mee te spelen met dat kat en muis spel.
    Trouwens,thema’s gebruiken kan met andere mobieltjes al heel lang.
    Ook met types die ver onder de prijsklasse van de iphone liggen dus het wordt maar eens tijd dat Apple deze functie verwerkt in de volgende firmware.

    Ik heb niks tegen al die hackers maar zo is er ook geen controle meer over de software die gemaakt wordt (door wie dan ook… talent of knoeier..) en zo begint het allemaal een beetje op WINDOWS te lijken…

    Open Source heeft dan wel z’n voordelen maar laat ons ook de nadelen niet vergeten,he….

  114. Mooi artikel heb zelf 3gs en ben vaak wel van dingen uit proberen maar heb een jailbreak nog niet aan gedurft toch bang dat het fout gaat. Klopt het dat je dan makkelijk terug kan naar originele software?

  115. Blackra1n voor de mac gebruikt en binnen 1 minuut was de jailbreak een feit. Tot nu toe de makkelijkste ooit. 3Gs met 3.1.2 origineel t-mobile.
    sbsettings, lock calendar en backgrounder erop, ik ben helemaal happy!

  116. @Erik: heb je dit ook al geprobeerd?
    I-tunes uitzetten
    USB nog niet in je pc/mac, wel in je iPhone
    start blackrain op
    steek je USB in de pc en klik direct daarna op make it rain.
    Bij mij werkte het eerst ook niet. Bleef maar op “running” hangen.
    Deze methode werkte uiteindelijk wel!
    Succes!

  117. @eeuwigheid:

    Blackra1n, heeft bij mij gewerkt. het is simpel en eenvoudig. 1 klik op de knop en wacht 2 minuten en tadaaaaa.

    Zorg dat je iTunes 9 hebt en klaar is kees.

  118. De 3Gs FW 3.1.2 is wel te JB-en maar ik lees nergens dat ie al te unlocken is, blijkbaar kan dat nog niet?

  119. @(((BEAR))): Bedankt voor je post… maar helaas. Dit werk niet bij mij.

    Ik zal wel geduld moeten hebben voor een andere jailbreak…

  120. @eeuwigheid:
    Forum lezen ?

  121. Interessant.. Ik wacht nog wel even op het volgende artikel want het is me nu allemaal nog beetje te wazig over hoe je nou precies jailbreakt en er vervolgens (gratis) apps mee kunt installeren..
    Wanneer is “ailbreaken anno 3.x: hoe moet dat eigenlijk?” te verwachten?!

  122. @Martijn..ik heb het wel gedaan nu..
    vroeg me ook altijd af of het de moeite waard was etc. en vond het ook altijd lastig..maar met die blackrain is het mij gelukt met mijn 3G 3.2.1 firmware.
    Heeeel simpel, nog geen kwartier bezig en heb nu al allerlei handige dingen erop staan..super!

  123. Weet iemand of er een app is (jailbreak of niet) waarmee je je iPhone 3.1.2 ook als usb stick kan gebruiken?

  124. Zit er nog niet helemaal in hoor, maar met jailbreak heb je wel zoiets als Diskaid? Moet zelf nog kijken of dat wat is.

  125. Mooi en duidelijk artikel!
    Ik ben nieuw in de iphone wereld en was eigenlijk op zoek naar een app waarbij het mogelijk is om in mijn contacten te zoeken p items zoals emailadres of een gedeelte van een telefoonnummer. Lijkt me handig want soms herinner je de naam van een persoon niet meer maar bv. wel het emailadres of wat cijfers van het telefoonnummer of landencode. Lijkt mij erg handig!

  126. Goed artikel zeg, ik heb zelf ook mij iPhone gejailbreakt/unlocked, ben er heel blij mee. Vooral de SBSettnigs gebruik ik VAAK! 🙂

    Voor meer info over het bekijken van youtube films terwijl je offline bent, kijk hier eens…

  127. Mooi artikel, heb nooit het nut van jailbreak ingezien daar ik zeer tevreden ben, maar ga de stap toch eens wagen. Ik heb echter een vraagje, bestaat er ergens een matrix/overzicht waarin uitgezet het iPhone type, firmware versie en jailbreak mogelijkheid? Ik heb een 3G en 3GS voorzien van de laatste firmware en dacht Purplera1n te gebruiken

  128. Je haalt maar een kwart uit een Iphone wanneer je hem niet JB-t, de keuze is natuurlijk aan jezelf.

    Het grootste gemis voor de surfende iphone bezitter is dat ook in de JB variant er geen flash plugin ontwikkeld is, die fatsoenlijk werkt, je hebt yxflash, maar die kan je beter niet dan wel installeren, omslachtige onzin.

    Cycorder is door de tijd wel een stuk beter geworden en kan je nu als meer dan redelijk omschrijven. In combinatie met pixelpipe kan je je video’s ook gewoon posten online.

    Jailbreaken is een verrijking van je iphone, mits je m voor meer gebruikt dan bellen en smsen en een beetje surfen.

    voor unlockte varianten is 3.0.1 toch nog steeds de veiligste versie.

    De 10 is perfect niets meer aan doen, de aanvullingen zoals volumeboost en PDAnet zijn een goeie 11 en 12, maar zoek goed in de reposotories voor eindeloos veel leuke tweaks voor je eigen bakkie 🙂

    Voor apple is JB heel belangrijk, zullen ze nooit toegeven maar JB is de kraamkamer voor de volgende generatie Iphones.

    Batterylife is mijn grootste probleem op hardware gebied. Maarja toen als ik klein jongetje begon op mn TRS80, had ik dit niet kunnen dromen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.