Reacties voor: Nederlander begint Kickstarter-project voor stevigere jackplug

De Nederlander Bouwy van Sambeek is met zijn JackSavior-plugs een Kickstarter-project begonnen. Deze 3,5 mm jackplugs zijn kleiner en flexibeler dan de huidige jackplugs. Dit zou de levensduur van oordopjes en koptelefoons vergroten.
Thijs van Nieuwenhuizen -

Reacties: 20 reacties

  1. Tijd om bij Apple eens kritisch te kijken naar de lightningkabels. Zoveel geld voor zo’n zwak en kwetsbaar product zou toch niet mogen..

  2. Jack kabels? Zou hij dat niet beter doen bij de Lightning kabels? Zowat het slechtste Apple product dat ze jaar na jaar koppig blijven maken. Derde partijen zijn vaak niet beter, geven na een tijd de melding dat “dit accessoire niet voor de iPhone compatibel is blablabla”

  3. Ik hoor en zie het probleem vaker. Vooral met de laadkabels. Zelf in al die jaren nog nooit een kabel kapot gekregen behalve een neppert, maar het gebeurd.

  4. Heel goed initiatief! Zelf los ik dit trouwens op door een veertje uit een balpen om de kabel te draaien en aan de stekker vast te maken met een krimpkousje. Zo kan ie niet knikken vlak boven het stekkertje. Werkt ook voor die (inderdaad nogal) slappe Apple kabeltjes.

  5. Aangezien Apple volgens de geruchten de 3,5mm plug uit de iPhone 7 haalt lijkt met dit een beetje te laat en niet toekomst gericht.

    Maar misschien is eenzelfde principe goed toe te passen bij andere type connectoren!

  6. Hmm, Ja… Ik begrijp aan de ene kant wel het principe hiervan, maar wat ik vreemd vind is dat het vaste gedeelte waarmee je de stekker uit het apparaat trekt stukken kleiner is geworden. Daardoor is de kans toch veel groter dat je aan de kabel trekt bij het verwijderen ipv aan de stekker zelf. En dat is volgens mij toch ook een van de oorzaken dat de kabel het begeeft.

  7. @Peter: niet alles hoeft om Apple te draaien

  8. Een haakse aansluiting zou ook niet verkeerd zijn

  9. @Peter: Ehm, misschien moeilijk te geloven voor een lezer van iCulture maar Apple is niet de enige die de 3,5mm plug gebruikt.😉
    En daarnaast is ook nog eens de iPhone niet de enige Apple met zo’n 3,5mm aansluiting…

    Last van tunnelvisie? Ga ‘s naar de oogarts 😁

  10. Ik heb een erg oude oplaadkabel (30 pins) toch mooi kunnen repareren met sugru. Erg grappig product.

  11. Ik zie nog geen verbeterd product. Misschien is dat ook de reden dat de grote jongens er geen oren naar hebben. Wat al eerder hier genoemd word. Je hebt nagenoeg geen houvast om de steker eruit te halen dus je trekt aan de kabel en daardoor een veel kortere levensduur. Op de animatie is te zien dat de Jack een flexibele kabel uiteinde heeft waardoor de knik in de kabel gereduceerd word. Dit is niet het geval bij de ‘normale’ plug. Als dit wel gedaan word is het effect hetzelfde.

  12. Wie wil er nog aan een kabel ?!
    Je belt toch ook niet meer met een snoer aan je iphone ???
    Headset met een kabel is uit de tijd.
    Mijn jongens lopen allebei met een JBL BT40. Waanzinnig geluid, robust en bijna een week lang draadloos zonder te laden.

    Zelf (hard)loop ik met Plantronics Backbeat Fit. Helemaal geweldig. Top geluid en zit perfect en gevoelloos met hardlopen. Jawel ook draadloos !

    Draden zijn uit…

  13. Origineel geplaatst door Hart
    Wie wil er nog aan een kabel ?!

    Je belt toch ook niet meer met een snoer aan je iphone ???

    Headset met een kabel is uit de tijd.

    Mijn jongens lopen allebei met een JBL BT40. Waanzinnig geluid, robust en bijna een week lang draadloos zonder te laden.

    Zelf (hard)loop ik met Plantronics Backbeat Fit. Helemaal geweldig. Top geluid en zit perfect en gevoelloos met hardlopen. Jawel ook draadloos !

    Draden zijn uit…

    Dit dus…
    +1

  14. Origineel geplaatst door Dromedaris
    Jack kabels? Zou hij dat niet beter doen bij de Lightning kabels? Zowat het slechtste Apple product dat ze jaar na jaar koppig blijven maken. Derde partijen zijn vaak niet beter, geven na een tijd de melding dat “dit accessoire niet voor de iPhone compatibel is blablabla”

    Heb zelf griffin kabels nooit problemen. Jij doelt misschien op lidle of action kabeltjes.

  15. @Peter:

    Ik hoor regelmatig over instabiele Bluetooth verbinding. Ook dat is niet perfect dus.

    En het gaat niet alleen over oortjes maar ook over oplaadkabels.

  16. @Hart: wil wel eens zien hoe jou jongens dat bij mij achterop de motor gaan doen met een helm

  17. Origineel geplaatst door @rno
    @Hart: wil wel eens zien hoe jou jongens dat bij mij achterop de motor gaan doen met een helm

    Daarvoor hebben ze Bluetooth headsets voor in je helm. Of in-ears met Bluetooth.

  18. Origineel geplaatst door Mike
    Hmm, Ja… Ik begrijp aan de ene kant wel het principe hiervan, maar wat ik vreemd vind is dat het vaste gedeelte waarmee je de stekker uit het apparaat trekt stukken kleiner is geworden. Daardoor is de kans toch veel groter dat je aan de kabel trekt bij het verwijderen ipv aan de stekker zelf. En dat is volgens mij toch ook een van de oorzaken dat de kabel het begeeft.

    agree,
    volgensmij is het 99% verkoop praat en in praktijk is het alleen maar het probleem verplaatsten..
    Naar mijn idee kennen ze het bedrijf v-moda ook niet dan. Die juist de plug EN de kabel flink hebben door ontwikkeld. Want de plug is niet het enige probleem, en naar mij idee komt er juist nu meer stress op de kabel.

  19. @Joris: laat ik nu toch een headset hebben. Maar dan 1 waar ik mijn koptelefoon met gegoten gehoorbescherming oordopjes aan gebruiken en de plug hiervan kan inpluggen in mn headset voor een goede geluidskwaliteit en het volume via de headset te regelen is

  20. Het is hem toch gelukt. Project is funded.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.