Reacties voor: ‘iWatch bedient verlichting, verwarming en andere apparaten in huis’

De iWatch kan worden gebruikt om de verwarming, verlichting, de televisie en andere apparatuur in huis te bedienen, aldus een Apple-leverancier.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Voordat dit allemaal in NL werkt zullen we wel 10 jaar verder zijn. Alles moet dan aangepast worden lijkt me.

  2. Nog steeds er vanuitgaande dat Apple met een horloge komt in plaats van een tv dat uit een miljardenmarkt bestaat?

    I-watch = ik kijk.

  3. @Dan: Een horloge om de iWatch tv mee te bedienen zou wel weer logisch zijn.

  4. Origineel geplaatst door Dan
    Nog steeds er vanuitgaande dat Apple met een horloge komt in plaats van een tv dat uit een miljardenmarkt bestaat?I-watch = ik kijk.

    TV was JAREN geleden een bloeiende markt, nu volledig verzadigd, de één na de andere gaat over de kop, en de grootste overblijver maakt low-end rommel. Je weet wel.

  5. Ik geloof er niet in, dit gerucht. Heb mijn huis volledig voorzien van domotica obv Z-Wave en met de apps voor iPhone en iPad is alles te bedienen, dus ik vind het idee op zich wel goed.

    Ik denk alleen niet dat Apple zich stort op domotica. Het zal namelijk nooit een product worden dat ideaal is én recht uit de doos bruikbaar. Kijk naar Hue; je lichtschakelaar moet altijd ingeschakeld zijn, anders krijgt je lamp geen energie en is deze niet te bedienen. Systemen als Z-Wave hebben dit probleem niet (aangezien de ontvanger bij de lichtschakelaar zit) maar die zijn dan weer niet “plug & play”. Immers zul je toch je schakelaar uit de muur moeten halen om de ontvanger erachter te monteren. Niet handig voor a-technische mensen en niet ‘des Apples’.

    Ik hoop gewoon op een (erg mooi) horloge van Apple met een eigen app store onderdeel. Dan kan iedere leverancier van domotica-systemen gewoon een appje maken. Klaar! Je hele huis bedienen via je horloge en Apple heeft er niets specifiek voor hoeven doen.

    Maar goed. Ik laat me verrassen 🙂

  6. @Guido: Hahahaha ja de markt is verzadigd met de huidige rommel, maar het is aan Apple om iets te maken wat alles overtreft. Ik bedoel ik heb nu vier verschillende apparaten om TV te kunnen kijken (geluidssysteem, kabel-box, Apple TV en de TV) en heb daarbij een universele remote met duizend knopjes erop om alle losse apparaten met één remote te kunnen bedienen. Dit moet toch makkelijker kunnen?!

    Ik denk nog steeds dat het een waanzinnig gat in de markt is om al die apparaten te combineren en vooral te focussen op on-demand content zoals Apple TV nu al flink mee bezig is. Dat zou de beruchte “iTV” of hoe t ook gaat heten zijn. FaceTme via tv zou ook een mooie feature zijn voor zo’n ding. En dan nog niet te spreken over dat het misschien wel functie kan doen als game console. Ze hebben al een goede stap gezet in die richting met de iOS 7 game controllers. Hoppa, ook geen Playstation meer nodig dan (wat bij mij apparaat nummer 5 is).

    Zalig, gewoon alleen een TV aan de muur en het kastje eronder met 4 andere apparaten erin kan dan gewoon weg. Dus nee ik denk niet dat de markt verzadigd is. Ik denk dat de markt precies zo verzadigd is als de telefoonmarkt vlak voordat de iPhone uitkwam!

  7. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @Guido: Hahahaha ja de markt is verzadigd met de huidige rommel, maar het is aan Apple om iets te maken wat alles overtreft. Ik bedoel ik heb nu drie verschillende apparaten om TV te kunnen kijken (geluidssysteem, kabel-box en TV) en heb daarbij een universele remote met duizend knopjes erop om alle losse apparaten met één remote te kunnen bedienen. Dit moet toch makkelijker kunnen?!Ik denk nog steeds dat het een waanzinnig gat in de markt is om al die apparaten te combineren en vooral te focussen op on-demand content zoals Apple TV nu al flink mee bezig is. Dat zou de beruchte “iTV” of hoe t ook gaat heten zijn. FaceTme via tv zou ook een mooie feature zijn voor zo’n ding. En dan nog niet te spreken over dat het misschien wel functie kan doen als game console. Ze hebben al een goede stap gezet in die richting met de iOS 7 game controllers. Hoppa, ook geen Playstation meer nodig dan (wat bij mij apparaat nummer 4 is).Zalig, gewoon alleen een TV aan de muur en het kastje eronder met 3 andere apparaten erin kan dan gewoon weg. Dus nee ik denk niet dat de markt verzadigd is. Ik denk dat de markt precies zo verzadigd is als de telefoonmarkt vlak voordat de iPhone uitkwam!

    De goeie merken, de innoverende merken zijn bijna ALLEMAAL over de kop gegaan door de goedkope low end van het alombekende merk. On-demand tv is reeds meerdere malen opgestart, sommige weer afgevoerd.. Telenet werkt UITSTEKEND met on-demand TV in FullHD. Mensen hebben geen duizenden euro’s over (IK daarentegen wél) voor een high-end TV, anders zouden de dure merken die high-end leverden nu nog bestaan. Facetime via TV is helemaal geen goed idee, een TV is een familietoestel, niemand heeft er iets aan dat je op het HOOFDSCHERM in huis zit te bellen met iemand en dat iedereen moet meekijken, daarvoor heb je een smartphone, tablet of PC. Kijk maar naar de vorige SKYPE-HYPE in de smart tv’s, iedereen gebruikt dit enkele malen, en dan nooit meer. Een alleenstaande kan dit best gebruiken, maar vanaf 2-3 personen WERKT dit niét. En… ik GELOOF best in een Apple TV, en hoop ten zeerste dat er één komt, maar in het TV segment is nu alleen de low-end koning, het gaat iets SPETTERENDS moeten zijn! DUIMEN !

  8. @Guido: We gaan het zien. Ik denk dat we beiden erg verrast gaan worden…

  9. Het kan me eigenlijk niet schelen wat een iWatch allemaal kan….ik wil enkel dat het ook om/op een vrouwenpols past!

  10. @Guido: Ergens heb je gelijk, maar de iPhone innoveerde ook een verzadigde markt. Als een product maar genoeg innoveert in een tijd dat mensen innovatie willen en er mogelijkheden om handen zijn om daadwerkelijk een volgend paradigma van bedieding of beleving te betreden, zal het lukken.
    Of dat dat voor Apple een TV/horloge is valt maar te bezien. Ik brand me niet aan deze voorspellingen. Het enige dat ik voorzie is dat een horloge met de mogelijkheden zoals in het artikel worden genoemd alleen kan bestaan als deze onderdelen zich al in ons leven bevinden, en het horloge deze ideeën samenbrengt.

    Gelijk aan de iPhone: iPod, phone, internet communicator. En zo heeft de iPhone elk jaar wel weer een andere markt overgenomen. Met de App Store zijn ze de oorlog met (niet-zakelijke) PC’s aan gegaan. Hierna zijn onder andere point-and-shoot camera’s overgenomen. De volgende stap zijn de fitness-mogelijkheden. Het feit dat de ‘Quantified Self’-mogelijkheden in een aparte chip (M7) zijn gestopt, voorspelt voor echter al wel dat er een apparaat komt dat dit in een horloge-achtig apparaat komt. Ik weet niet waarom ze dit de iWatch zouden noemen, aangezien het apparaat practisch een iPod Nano 6th gen. is. Stop er WiFi bij zodat hij kan communiceren met je iPhone en je hebt een volgend product. Hiermee zeg ik niet dat Apple dit gaat doen. Ik zie niet in hoe dit een volgende markt kan worden, en dat wil Apple in mijn ogen wel doen met een dergelijk product in de ‘Wearable Computing’.

  11. Ik vind het altijd zo opvallend hoeveel vertrouwen het Apple-merk geniet als het om innovatieve producten gaat. We weten niet wat het gaat worden of wat wij nou precies willen, laat staan dat Apple überhaupt echt iets ontwikkelt en aankondigt, maar als het bedrijf dat doet dan gaat het iets baanbrekends zijn. Ik denk eerder dat Apple ooit door te hoge verwachtingen wordt verpletterd. Het bedrijf wordt aan een standaard gemeten die zich alleen in het hoofd van analisten en fans bevindt.

  12. Origineel geplaatst door KALLT
    Ik vind het altijd zo opvallend hoeveel vertrouwen het Apple-merk geniet als het om innovatieve producten gaat. We weten niet wat het gaat worden of wat wij nou precies willen, laat staan dat Apple überhaupt echt iets ontwikkelt en aankondigt, maar als het bedrijf dat doet dan gaat het iets baanbrekends zijn. Ik denk eerder dat Apple ooit door te hoge verwachtingen wordt verpletterd. Het bedrijf wordt aan een standaard gemeten die zich alleen in het hoofd van analisten en fans bevindt.

    Ben ik met je eens, en ik ben er ook bang voor. Maar we mogen toch wel dromen? 😉

  13. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Origineel geplaatst door KALLTIk vind het altijd zo opvallend hoeveel vertrouwen het Apple-merk geniet als het om innovatieve producten gaat. We weten niet wat het gaat worden of wat wij nou precies willen, laat staan dat Apple überhaupt echt iets ontwikkelt en aankondigt, maar als het bedrijf dat doet dan gaat het iets baanbrekends zijn. Ik denk eerder dat Apple ooit door te hoge verwachtingen wordt verpletterd. Het bedrijf wordt aan een standaard gemeten die zich alleen in het hoofd van analisten en fans bevindt.Ben ik met je eens, en ik ben er ook bang voor. Maar we mogen toch wel dromen?

    Ik zeg ook niet dat het niet kan, maar ik verbaas mij er gewoon over. Vooral omdat Apple geen garant voor succes is, om maar de Apple TV of MobileMe te noemen. Ik ben thans nog tevreden met mijn iPhone en Mac, maar ik probeer toch altijd een beetje op de zijlijn te blijven staan als het om Apple gaat.

  14. Euh Guido, Telenet (én Belgacom) leveren geen full-HD, hooguit 720p.

  15. Iwatch is in België een digitale tv dienst, dus of Apple voor deze naam het gebruiksrecht krijgt is ook maar een vraag.
    Hoop ook eerder op tv dan op horloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.